ΕΒΕΠ: Επισημαίνει την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού Πλαίσιο

Yπόμνημα 13 σημείων κατέθεσε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στο οποίο περιγράφονται μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις, με αιχμή την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και εργατικού δυναμικού με ψηφιακές και ενεργειακές δεξιότητες, την υπερωριακή απασχόληση και το συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΕΒΕΠ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ψηφιακής κάρτας εργασίας με αφορμή και τις σχεδιαζόμενες σημαντικές αλλαγές στο μέτρο, καθώς και στην παροχή κινήτρων για την εφαρμογή του από τις επιχειρήσεις, αλλά και στις ιδιαιτερότητες εφαρμογής του στη ναυτιλία. Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Προέδρου του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη με τον Υπουργό Εργασίας, ο πρώτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η κατάργηση της ανάρτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη μιας σειράς εντύπων, για τις επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων δεν διαθέτει καν τμήμα λογιστηρίου, κατάργηση που θα τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να εφαρμόσουν ταχύτερα την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα θέματα που σχετίζονται με τον ΕΦΚΑ αλλά και οι ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, με επίκεντρο εκείνες που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες συνταξιούχους, που συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Σε σχετική δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Β. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει να επιφέρει στο εργασιακό πεδίο με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων σε μια σειρά επί μέρους εργασιακών θεμάτων με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας θα συμβάλουν θετικά στην τόνωση του επιχειρείν και συνακόλουθα στην απασχόληση.

«Η οικονομία είναι κυκλική και η ενδυνάμωση των “κρίκων της” θα συμβάλει στην γενικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που είναι και το ζητούμενο, αλλά και την εργασιακή ειρήνη ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των επενδύσεων. Προϋπόθεση όλων είναι κάθε συζήτηση και σχεδιασμός να θέτει στο επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Πλαίσιο: 50.000 ανθρωποώρες σε προγράμματα ανέλιξης εργαζομένων της

Η Πλαίσιο έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 50.000 ανθρωποώρες σε προγράμματα που έχουν στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη των εργαζομένων της, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση με αφορμή την 5η θέση που κατέκτησε στις ‘Most Admired Companies in Greece’, λίστα που καταρτίζει το Fortune Greece, για 9η χρονιά. Μάλιστα η Πλαίσιο Computers αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στον κλάδο του retail τεχνολογίας, καταλαμβάνοντας για έβδομη χρονιά μια από τις υψηλότερες θέσεις.

Η συγκεκριμένη έρευνα για την εταιρική φήμη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την KPMG, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.200 στελεχών της αγοράς, από 440 οργανισμούς από το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ.

«Για την Πλαίσιο Computers, η κατάκτηση αυτής της θέσης αποτυπώνει τη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική της, το συνεκτικό πλάνο επενδύσεων καθώς και τη σύνδεση την ανάπτυξής της με τη διατήρησή της ανάμεσα στους δημοφιλέστερους εργοδότες επιλογής στην Ελλάδα καθώς και με το διευρυμένο κοινωνικό της αποτύπωμα, το οποίο επιτυγχάνει  μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς που υλοποιεί» αναφέρει η εταιρεία στην σχετική της ανακοίνωση.

Υπ. Εργασίας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα απασχόλησης μέσω κοινωφελών προγραμμάτων

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς», καθώς συμπληρώθηκε η τετράμηνη παράταση που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο (ΦΕΚ 797/Β/16-02-2023).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αρχικής διάρκειας 8 μηνών, είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 189 εκατ. ευρώ, τα οποία εξαντλήθηκαν.

Hν. Βασίλειο: Το 62% των εργαζομένων θεωρεί ανάρμοστη τη χρήση των emojis

Ανάρμοστη χαρακτηρίζει τη χρήση των emojis στη δουλεία το 62% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δείχνει έρευνα του TollFreeForwarding.com, με δείγμα 1.000 εργαζόμενους, αναφορικά με τις μη αποδεκτές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο.

Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω έρευνας, οι γυναίκες (64%) είναι πιο πιθανό να θεωρούν ανάρμοστη τη χρήση των emojis σε σχέση με τους άνδρες (56%), ενώ τα άτομα 35-44 ετών είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιούν στην εργασίας τους. Παράλληλα, οι άνω των 55 είναι αυτοί που είναι πιο πιθανό να τα θεωρούν ακατάλληλα.

Εκτός της χρήσης των emojis, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ανεπίτρεπτη την κατανάλωση αλκοόλ εν ώρα εργασίας, το 87% έχει πρόβλημα όταν κάποιος συνάδελφός του φωνάζει, το 83% με τις συζητήσεις για τη σεξουαλική ζωή των ατόμων και το 80% με τη χρήση γενικώς ακατάλληλης φρασεολογίας. Εντούτοις, ένα 36% δηλώνει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα όταν ένας συνάδελφός του κάνει ένα γρήγορο διάλειμμα για να εργαστεί πάνω σε κάποιο προσωπικό ζήτημα.