«ReBrain Greece»: Ψηφιακή πλατφόρμα ενίσχυσης και διασύνδεσης εργαζομένων εντός και εκτός Ελλάδος

Τη δημιουργία για πρώτη φορά ψηφιακής πλατφόρμας με την επωνυμία «ReBrain Greece» στο Πληροφοριακό Σύστημα «Eργάνη ΙΙ» προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο στόχο της δημιουργίας του «ReBrain Greece» είναι η ανάπτυξη ενός μηχανισμού ενίσχυσης των ταλέντων και διασύνδεσης των επιστημόνων – εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος, με θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης που προσφέρονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα λειτουργεί παράλληλα με τον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών για την αγορά εργασίας, το Π.Σ. Εργάνη ΙΙ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και με οποιονδήποτε άλλον φορέα κρίνεται απαραίτητο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Η καταχώριση των ζητούμενων, εκ μέρους των επιχειρήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων θα διενεργείται με βάση την ευρωπαϊκή ταξινόμηση για τις δεξιότητες/ικανότητες, τα προσόντα και τα επαγγέλματα (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations – ESCO).

Το Υπουργείο εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο λαμβάνονται δραστικά μέτρα για τον επαναπατρισμό των νέων άξιων εργαζομένων που έφυγαν από τη χώρα, ώστε να τους ανακαλύψουν και να τους επαναπροσελκύσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος κόμβος διασύνδεσης προσφοράς και ζήτησης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης αλλά και να τονωθούν οι περιοχές της χώρας που απώλεσαν ταλέντα και εργαζόμενους, «κάτι που προκάλεσε ταχεία “αποψίλωση” της κατά τόπου αγοράς εργασίας καταδικάζοντας σε εργασιακό μαρασμό τόσο τις αστικές περιοχές αλλά κυρίως τον επαρχιακό ιστό».

Επιμελητήριο Καστοριάς: Διαγωνισμός Κατάρτισης & Πιστοποίησης ανέργων

Ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για ανάθεση έργου με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς» στο πλαίσιο της Πράξης, με τίτλο «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» διενεργεί το Επιμελητήριο Καστοριάς.

Ο προϋπολογισμός τος έργου ανέρχεται σε 1.675.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες και εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων σε 500 άνεργους ωφελούμενους, στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 26 μήνες από την υπογραφή της, ενώ σε κάθε περίπτωση, η υλοποίησή της, μετά την όποια παράταση ή μετάθεση τυχόν χορηγηθεί, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των απώτατων ορίων που εκάστοτε ισχύουν για την υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 1η Οκτωβρίου, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kastoriachamber.gr.

Συνεργασία Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Eυ Ζην Greece

Μία ολοκληρωμένη δραστηριότητα με τίτλο «New Way of Working» οργάνωσε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σε συνεργασία με την Eυ Ζην Greece, στο πλαίσιο του Management Meeting που έλαβε χώρα στο The Ellinikon Experience Centre. Συνδυάζοντας το παιχνίδι με την εταιρική κουλτούρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες δεξιότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος καλείται να λειτουργήσει στη σύγχρονη εποχή.

Ειδικότερα, μέσω της εν λόγω δραστηριότητας συστήθηκε στο management staff του Ομίλου ο «νέος τρόπος εργασίας» αλλά και «το σετ δεξιοτήτων» σύμφωνα με τα οποία θα συνεργάζονται, θα επιλέγουν και θα αξιολογούν τις ομάδες τους, ενώ γεννήθηκαν νέες ιδέες, προοπτικές και ερεθίσματα για το πώς να αντιμετωπίζουν τις μελλοντικές προκλήσεις, επιτυγχάνοντας τους στόχους.

Έτσι, οι supervisors, managers και directors από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, κληθήκαν να εξερευνήσουν τους μυστικούς συνδυασμούς των 32 καινούριων στοιχείων – «γραναζιών», ενεργοποιώντας τον νέο μηχανισμό λειτουργίας του Ομίλου.

Για να τα καταφέρουν, χρειάστηκε να δραπετεύσουν μέσα από τα νέα ψηφιακά δωμάτια του Τhe Ellinikon Park, να καθοδηγήσουν ο ένας τον άλλον στα μη ορατά μονοπάτια του The Ellinikon Experience Centre, να κατασκευάσουν τους νέους ουρανοξύστες που θα κοσμούν τον χώρο, να χτίσουν νέες γέφυρες για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική επικοινωνία, με νέους εναλλακτικούς και ευφάνταστους τρόπους και να βρουν ευκαιρίες για την αποτελεσματική κινητικότητα ενός μηχανισμού.

Ως εκ τούτου, οι συμμετέχοντες είδαν στην πράξη ότι, όπως το κάθε «γρανάζι» σε έναν μηχανισμό έχει τη δική του θέση και αξία, έτσι συμβαίνει και με τον κάθε εργαζόμενο σε μια επιχείρηση.