Παγκρήτια Τράπεζα: Προαγωγή του Πέτρου Βασάκου σε Ανώτερο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού

Σε Ανώτερο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Παγκρήτιας Τράπεζας προήχθη ο Πέτρος Βασάκος.

Ο Π. Βασάκος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Οικονομικές Επιστήμες από το Concordia University, Montreal , Canada.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας ανέλαβε επιτελικούς ρόλους, σε θέματα εργασιακών σχέσεων και οργανωτικής ανάπτυξης σε σειρά εταιρειών του Χρηματοπιστωτικού τομέα και της Τεχνολογίας, όπως μεταξύ άλλων: Citibank, First Data, Alpha Bank κ.ά.

Εργασιακό Νομοσχέδιο: Στις 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση

«Σήμερα η νομοθεσία επιτρέπει να έχεις ή μια πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 8 ώρες, ή δύο μερικής απασχόλησης δηλαδή 4 και 4 ώρες. Πλέον θα έχεις το δικαίωμα αν θέλεις να έχεις και μια μερική απασχόληση εκτός από την κύρια. Άρα, θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα.

Αφού θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα, θα έχεις μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης οπότε και μεγαλύτερη σύνταξη». Αυτό ανάφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Parapolitika FM.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ανέφερε τα εξής: «Το νομοσχέδιο που έχει βγει τώρα στη δημόσια διαβούλευση, θυμάστε πόσες αντιδράσεις είχε στην αρχή. Δεν ακούω πλέον από κανέναν σοβαρή αντίδραση γιατί οι εργαζόμενοι που διαπίστωσαν τι περιλαμβάνει είναι πολύ ευχαριστημένοι. Αν διαβάσετε τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση στην πλειοψηφία τους είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Επί της ουσίας ο κόσμος της εργασίας καταλαβαίνει τι είναι αυτό που κάνουμε. Δούλεψα πολύ για το νομοσχέδιο αυτό και ήδη τώρα που μιλάμε δουλεύουμε το επόμενο, το οποίο θα αφορά ζητήματα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε δε ότι η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα «μπει» στις επιτροπές. Για να ψηφιστεί, θέλει δυο-τρεις εβδομάδες επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος. Αναφερόμενος στις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις ανέφερε ότι «θα είναι μια καλή αύξηση και φέτος».

Και ο Υπουργός Εργασίας κατέληξε: «Όλος ο στόχος της κυβερνητικής μου θητείας εδώ είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.  Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και το νομοσχέδιο που έχουμε φέρει είναι για να κλείσει όλες τις τρύπες για τη μαύρη εργασία προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον μισθωτό να αυξήσει τα πραγματικά του εισοδήματα».

Ην. Βασίλειο: «Δεύτερο γραφείο» τα café για το 23% των εργαζομένων

Σύμφωνα με συγκριτική έρευνα τoυ Broadband Genie, το 23% των Βρετανών χρησιμοποιεί τα καφέ ως το «δεύτερο γραφείο» τους. Ο συνηθέστερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι τα άτομα επιθυμούν να βρίσκονται με άλλους ανθρώπους (34%), ενώ το 27% υποστηρίζει ότι η κίνησή του αυτή βελτιώνει την παραγωγικότητά του.

Επιπλέον, το 16% τονίζει ότι επιλέγει κάποιο καφέ επειδή προτιμά την ατμόσφαιρά του συγκριτικά με το γραφείο και ένα 15% παραδέχεται ότι προβαίνει σε αύτη την κίνηση για να εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς του.

Παράλληλα, βάσει της έρευνας, η επιλογή των ατόμων να εργαστούν σε κάποιο καφέ αποτελεί αναγκαιότητα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη σύνδεσή τους. Έτσι, το 60% των ατόμων υποστήριξε ότι έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τη σύνδεσή του στο σπίτι κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ ένα 25% επισήμανε ότι οι διακοπές στη σύνδεσή του, το εμποδίζουν από το να κάνει τη δουλειά του.