Όμιλος Ελλάκτωρ: Το 44% των θέσεων των κεντρικών γραφείων καλύπτεται από γυναίκες

Αύξηση κατά 3 μονάδες σε σχέση με το 2020 παρουσίασε το ποσοστό γυναικών εργαζομένων στον Όμιλο Ελλάκτωρ, σύμφωνα με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022 που δημοσιεύτηκε. Αναλυτικότερα, όπως καταγράφει η εν λόγω έκθεση, το 44% των θέσεων των κεντρικών γραφείων καλύπτεται από γυναικείο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ για πρώτη φορά, ο όμιλος απέσπασε βαθμολογία υψηλότερη από το όριο ένταξης από τον Bloomberg Global Equality Index.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πολιτικών που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων του, ο Όμιλος έθεσε ως βασική προτεραιότητα, σε εναρμόνιση με τις αρχές και τις αξίες του, την προώθηση της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο.

Ως εκ τούτου, αναπτύχθηκε μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως η εφαρμογή νέας Πολιτικής Διαφορετικότητας, Ισοτιμίας & Συμπερίληψης, αλλά και η υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (WEPs). Επιπρόσθετα, αναφορικά με τον τομέα της Κοινωνίας, η συνεισφορά του Ομίλου Ελλάκτωρ για το 2022 ανήλθε στα €3,7 εκατ., με την ενίσχυση δράσεων κοινωνικής προσφοράς των τοπικών κοινωνιών, εθελοντικών δράσεων των εργαζομένων, αλλά και πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης της Νέας Γενιάς.

Έτσι, το 2022, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες ανέρχονται σε ποσοστό της τάξης του 80%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό που αφορά σε διευθυντικά στελέχη άγγιξε το 81%.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, το 92% των προμηθειών των εταιρειών του ομίλου προέρχονται από τοπικούς προμηθευτές και συνεργάτες στις χώρες δραστηριοποίησης του ομίλου.

ΔΥΠΑ: Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την πλατφόρμα AppInterN

Tο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «ΕΠΑΣ Μαθητείας & ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Νέα Εποχή – Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο», με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, στελεχών της ΔΥΠΑ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ημερίδων, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας AppInterN (Apprenticeship Inter-Network), που αποτελεί καινοτομία της ΔΥΠΑ.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Workforce, η πλατφόρμα φιλοξενεί τρία εθνικά Career Hubs (ελληνικό, ιταλικό και ισπανικό) και σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση εκπαιδευόμενων και αποφοίτων των σχολών της ΔΥΠΑ με τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους με κατάλληλες δεξιότητες.

Αντίστοιχα, διευκολύνει την αναζήτηση εργασίας από τους αποφοίτους, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

Mytilineos: Νέα Talent Acquisition Specialist η Παναγιώτα Ντρούλια

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην Mytilineos ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Παναγιώτα Ντρούλια, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Group Talent Acquisition Specialist στην Motor Oil.

Η Π. Ντρούλια είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος MSc από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Recruiter στην Volton και Recruitment Consultant στην ICAP Employment Solutions.

Εργάνη: Απώλειες θέσεων εργασίας στις ηλικίες 30-44 και 45-64 ετών τον Ιούλιο

Mπορεί η πορεία της συνολικής ανεργίας να μειώνεται, ωστόσο η επιμέρους μελέτη των ποιοτικών στοιχείων της αναδεικνύει τις προκλήσεις που έχει ακόμα μπροστά της η αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη για τον Ιούλιο, οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις, με αποτέλεσμα η απασχόληση να μειωθεί κατά 8.294 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκρινόμενα δε τα στοιχεία με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης ήταν θετικό κατά 2.999 θέσεις, τότε οι απώλειες αυξάνονται στις 11.293 θέσεις εργασίας. Οι μεγαλύτερες απώλειες θέσεων απασχόλησης υπήρξαν στις ηλικιακές ομάδες 30-44 ετών (με -17.263 θέσεις) και 45-64 ετών (με -16.876).

Από την άλλη πλευρά, θετικό ήταν το ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης για εργαζόμενους ηλικίας 15-24 ετών, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν σχεδόν όσες θέσεις χάθηκαν από τις μεγαλύτερες ηλικίες (+30.421 θέσεις).

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από τις 285.505 νέες προσλήψεις του Ιουλίου μόνο οι 139.634 αφορούσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (ποσοστό 48,91%), δείχνουν ότι οι νέες προσλήψεις αφορούσαν νέους εργαζόμενους χαμηλότερων αμοιβών, με ευέλικτες μορφές εργασίας. Αναλυτικά, με συμβάσεις μερικής απασχόλησης πραγματοποιήθηκαν 116.528 προσλήψεις (ποσοστό 40,81%)), ενώ άλλες 29.343 προσλήψεις αφορούσαν συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας (ποσοστό 10,28%). Στις γυναίκες χάθηκαν 15.656 θέσεις εργασίας, ενώ στους άνδρες δημιουργήθηκαν 7.362 νέες θέσεις εργασίας.