Edenred: «Στροφή» στα προσωποποιημένα benefits προς τους εργαζομένους

Στα κεντρικά γραφεία της Edenred στην Αθήνα βρέθηκε, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ο Jacques Adoue, EVP HR & CSR του Ομίλου Edenred.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο J. Adoue μοιράστηκε την HR στρατηγική και το όραμα του ομίλου με την ελληνική ομάδα, φροντίζοντας όλοι να είναι ευθυγραμμισμένοι με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η στρατηγική του ομίλου για την επόμενη μέρα εστιάζει αφενός στο Talent Acquisition και στο Recruitment και αφετέρου στο Internal Development και στα Career Paths των εργαζομένων.

Παράλληλα, τα θέματα Diversity βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Edenred, παρότι στην Ελλάδα, ειδικά σε ό,τι αφορά στο Gender Diversity, οι σχετικοί δείκτες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι πάνω από το 50% των θέσεων της εταιρείας καλύπτεται από γυναίκες, γεγονός που ισχύει και αναφορικά με τις διοικητικές θέσεις.

Επιπρόσθετα, η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει και στην ενίσχυση όλων των benefits που παρέχει στους ανθρώπους της. Αυτό σημαίνει ότι η Edenred θα προχωρήσει στην παροχή περισσότερο προσωποποιημένων προνομίων, τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε εργαζόμενου.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια της σχετικής επίσκεψης έλαβε χώρα και μια ανασκόπηση του πλάνου που ήδη έχει υλοποιηθεί, στο οποίο ξεχωρίζει τόσο το πρόγραμμα mentoring που αφορούσε σε όλες τις γυναίκες της εταιρείας, όσο και το πρόγραμμα Lead, το οποίο αφορούσε όλα τα mid-level στελέχη και περιλάμβανε coaching και συμβουλευτική.

Betsson Group: Νέα HR Manager η Γεωργία Αγγελίδη

Καθήκοντα HR Manager στην Betsson Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Γεωργία Αγγελίδη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager & Executive Assistant to the General Manager στην Mapei Hellas.

Η Γ. Αγγελίδη είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος MS στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior HR Officer στο Regency Casino Mont Parnes.

Έρευνα: Μείωση του χώρου των γραφείων λόγω του υβριδικού μοντέλου εργασίας

To 63% των ηγετών επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλάζει χώρο γραφείων λόγω της μεταβολής του τρόπου εργασίας.

Αυτό δείχνει η νέα έρευνα της Gallagher, σύμφωνα με την οποία το 21% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να μετακινηθεί σε μικρότερα γραφεία, το 37% σε κοινόχρηστο χώρο γραφείων, ενώ ένα 7% έχει ήδη μετακομίσει.

Επιπρόσθετα, το 69% των εταιρειών έχει υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, λόγω του αιτήματος των εργαζομένων για περισσότερη ευελιξία, με ένα 60% των εργοδοτών να εύχεται να είχε περάσει σε ένα υβριδικό μοντέλο πριν από την πανδημία και ένα 75% να σημειώνει αυξημένη παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Ωστόσο, το 80% των ηγετών εφαρμόζει μία επίσημη πολιτική, προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία των εργαζομένων στο γραφείο.

Παράλληλα, το 59% των εργοδοτών εξηγεί ότι αρχικά ένιωσε πως δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο, προκειμένου να διατηρήσει τους εργαζομένους του και ένα 58% αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει ότι οι εργαζόμενοι πραγματικά δουλεύουν όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο.

Nielsen: Δεύτερος γύρος απολύσεων στις ΗΠΑ

Σε γύρο απολύσεων προχωρά η Nielsen, στοχεύοντας στη μείωση κατά 9% του ανθρώπινου δυναμικού της παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος γύρος μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού φέτος, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχει ήδη ξεκινήσει για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, με στόχο την προσαρμογή του κόστους με τα έσοδα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ευρωστία της εταιρείας στο μέλλον.

Βάσει ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, από τις απολύσεις επηρεάστηκαν οι εργαζόμενοι πολλών τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των product, sales, insights, engineering, ad-intel και panel management, ενώ 30 εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση απολύθηκαν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει επηρεαστεί, η ομάδα πεδίου των ΗΠΑ, δηλαδή η ομάδα ανθρώπων που χτυπούν τις πόρτες των πιθανών συμμετεχόντων. Επισημαίνεται, τέλος, πως η Nielsen αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των ατόμων που απολύθηκαν ή το τρέχον μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού της.

(Πηγή: insideradio.com)