Sarantis Group: Νέα Learning & Development Manager η Ειρήνη Τρυφιάτη

Τη θέση της Learning & Development Manager στην Sarantis Group ανέλαβε η Ειρήνη Τρυφιάτη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Corporate Learning Manager στην Κωτσόβολος.

Η Ε. Τρυφιάτη είναι απόφοιτη της Παντείου και κάτοχος MSc στο Strategic HR Management από το Alba, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Generalist στην Μαρινόπουλος.

Ανεργία: Νέοι, γυναίκες και μισθωτοί χαμηλής εκπαίδευσης πλήττονται περισσότερο

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία περιλαμβάνονται σημαντικές επισημάνσεις για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η έκθεση, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες το Μάιο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κλείνοντας στο 10,8%. Ειδικότερα, από την αρχή του 2023 παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, με το ποσοστό ανεργίας να βρίσκεται το α΄ τρίμηνο πάνω από το 11%, λόγω της επιτάχυνσης της ελληνικής οικονομίας μετά την άρση των lockdown. Ωστόσο το ποσοστό εξακολουθεί να είναι διπλάσιο του μέσου όρου της Ε.Ε., ο οποίος στο α΄ τρίμηνο του 2023 σταθεροποιείται στο 6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η Ισπανία καταγράφει υψηλότερη ανεργία σε όλες τις κατηγορίες με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση.  Από την άλλη πλευρά, η απασχόληση αυξήθηκε 0,9 ποσοστιαίες μονάδες το α΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το 2022, φτάνοντας τις 53,6 ποσοστιαίες μονάδες του συνολικού πληθυσμού. Και εδώ όμως το ποσοστό απασχόλησης είναι 7,7 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το μέσο όρο  της ΕΕ-27, ο οποίος ανήλθε στο 61,3%.

Χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. στην απασχόληση των νέων
Στην απασχόληση των νέων οι Ελλάδα καταγράφει τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με το ποσοστό απασχόλησης στους νέους κάτω των 25 ετών να είναι μόλις 18,2%. Ακολουθεί η Ιταλία (20,6%), η Σλοβακία (22,2%) και η Βουλγαρία (22,2%). Στην απασχόληση των γυναικών η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ε.Ε. με 52,4%, με την Ιταλία να καταγράφει χαμηλότερο ποσοστό (52,3%) και την Ισπανία να ακολουθεί με το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό  (60,1%). Από την άλλη πλευρά, η απασχόληση των ανδρών στην Ελλάδα φτάνει στο 71,1%. Η χαμηλότερη απασχόληση στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. καταγράφεται στο τέλος του 2022 στην Ισπανία με 69,3% και ακολουθεί το Βέλγιο (70%) και η Ιταλία (70,1%). Όπως σημειώνει η έκθεση του ΙΝΕ το γεγονός ότι παρά την ισχυρή ανάκαμψη, οι ηλικιακές και έμφυλες διαφορές παραμένουν εξαιρετικά έντονες αναδεικνύει και τη συστηματική αδυναμία των ασκούμενων πολιτικών να εξασφαλίσουν ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Πιο ευάλωτοι στην ανεργία οι μισθωτοί χαμηλής εκπαίδευσης
Η έκθεση περιλαμβάνει ωστόσο και ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανεργίας, αναδεικνύοντας μια σκληρή πραγματικότητα, ότι η τελευταία επηρεάζει περισσότερο τους μισθωτούς με χαμηλή εκπαίδευση. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η εξέλιξη της απασχόλησης ανά επίπεδο εκπαίδευσης. Ειδικότερα, η απασχόληση αυξήθηκε σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης το 2023 με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση την περίοδο 2021-2022 να καταγράφεται στους εργαζόμενους ανώτερης δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβαθμιας μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τη μικρότερη αύξηση σημείωσαν όσοι κατατάσσονται στο επίπεδο εκπαίδευσης 0-2, οι οποίοι είναι αυτοί που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα την περίοδο 2019-2021, αλλά και συνολικά την περίοδο 2009-2022 με τη σωρευτική μείωση της απασχόλησής τους να καταγράφεται στο -10,5%. Οι εργαζόμενοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν σχετικά προστατευμένοι την περίοδο 2019-2021, με τις θέσεις απασχόλησης τους να σημειώνουν η πια αύξηση.

ManpowerGroup: Στο +18 οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα

Oι εργοδότες στην Ελλάδα συνεχίζουν να αναμένουν σταθερά θετικό ρυθμό προσλήψεων το τελευταίο τρίμηνο του 2023 με τον δείκτη NEO (Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, Net Employment Outlook) να φτάνει στο +18%, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ManpowerGroup.

Την ίδια στιγμή, το 29% αναμένει αύξηση των απασχολουμένων, το 17% μείωση, ενώ το 51% δεν περιμένει καμία αλλαγή. Από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι 8 στους 10 εργοδότες αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων στον κλάδο ΙΤ, η Πληροφορική είναι ο ισχυρότερος κλάδος για το 4ο τρίμηνο με τις προοπτικές απασχόλησης να φτάνουν στο +32%. Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη των προοπτικών απασχόλησης (29%) στον κλάδο των Καταναλωτικών Αγαθών & Υπηρεσιών (συμπεριλαμβάνεται και ο Τουρισμός). Στον κλάδο της Υγείας και των Βιοεπιστημών, παρά το γεγονός ότι το 84% των εργοδοτών στον κλάδο καταγράφουν δυσκολία ανεύρεσης στελεχών, ο τομέας βρίσκεται στην 3η θέση με τις προθέσεις προσλήψεων να φτάνουν στο +28%.

Η Ενέργεια και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας έχουν προοπτικές απασχόλησης 24%, ωστόσο το 96% των οργανισμών δυσκολεύονται να βρουν ταλέντα. Οι Μεταφορές και η Εφοδιαστική Αλυσίδα έχουν προοπτικές απασχόλησης 9%, ενώ οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας αποτυπώνουν αρνητικό πρόσημο (-6%). Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο «Βιομηχανία και Κατασκευές» φτάνουν στο +3%, ενώ οι ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στα «Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά» (-9%). Εστιάζοντας στις περιοχές της χώρας, η πιο ισχυρή περιφέρεια είναι η Βόρεια Ελλάδα με τις προοπτικές απασχόλησης να φτάνουν στο 21 (+6% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Αισιόδοξοι οι εργοδότες στις μεσαίες επιχειρήσειςΌσον αφορ
ά στους Έλληνες εργοδότες σε μεσαίες επιχειρήσεις με 50-249 εργαζομένους, σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, είναι πιο αισιόδοξοι με τον δείκτη ΝΕΟ να φτάνει στο 33, αυξημένος κατά 14% από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα σκήπτρα στις προσδοκίες των εργοδοτών για αύξηση των προσλήψεων κρατά ο κλάδος της Πληροφορικής (+32) με την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων να έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες για τεχνολογικές λύσεις και να έχει αναδείξει νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Η μεγαλύτερη αύξηση προοπτικών απασχόλησης εντοπίζεται στους οργανισμούς που ανήκουν στην υποκατηγορία του «Επικοινωνιακού Εξοπλισμού» (+75%), ενώ ακολουθούν άλλοι υποκλάδοι IT (+50%), Software (+33%) και υπηρεσίες IT (+25%). Τέλος, οι εργοδότες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση της έλλειψης εργαζομένων καθώς 8 στους 10 αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων.