Μασούτης: Συνεργασία με την ΑΙΜ για την γυναικεία ενδυνάμωση

Η ΑΙΜ ξεκίνησε συνεργασία με την αλυσίδα super market Μασούτης, η οποία αφορά στην στήριξη του προγράμματος #KickOffBusiness του οργανισμού Mexoxo, πρόγραμμα που βοηθάει γυναίκες από 18-45 ετών να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους βήμα στο επιχειρείν, εφοδιάζοντάς τις με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες.

Oι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις, που κάλυπταν βασικά επιχειρηματικά βήματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος δε, από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο που αυτό ολοκληρώθηκε, δημιουργήθηκε στο Μασούτη ένας χώρος, στον οποίο οι παρευρισκόμενες μπορούσαν να βρουν τα μηνύματα της ενέργειας, «τα οποία είχαν ως στόχο να γεμίσουν τις γυναίκες με αισιοδοξία και λαμπερά χαμόγελα, δίνοντας την κινητήρια δύναμη της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξης για την επίτευξη των στόχων τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΑΙΜ.

Οι πελάτισσες του super market, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να ενημερωθούν σχετικά με την συνεργασία της ΑΙΜ με τον οργανισμό Mexoxo, καθώς και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για να συμμετάσχουν στο νέο κύκλο του προγράμματος #KickOffBusiness. Η ΑΙΜ, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θέλησε να προσεγγίσει περισσότερες νέες γυναίκες επιχειρηματίες, επικοινωνώντας την ενέργεια μέσω ενημερωτικού υλικού που υπήρχε στα super market Μασούτης.

Global DEI Census 2023: Στασιμότητα, αλλά αναγνώριση της ενεργοποίησης των εταιρειών

Στασιμότητα, αλλά αναγνώριση της ενεργοποίησης των εταιρειών και ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια καταδεικνύουν και τα ελληνικά ευρήματα του 2ου κύματος της παγκόσμιας έρευνας «Global DEI Census», για θέματα διαφορετικότητας και ισότιμης ένταξης στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2023 από την WFA και την KANTAR, ενώ στη χώρα μας υλοποιήθηκε από τον ΣΔΕ. Όπως και σε διεθνές επίπεδο, έτσι και στην Ελλάδα, δεν σημειώνονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 1ο κύμα της έρευνας που είχε διεξαχθεί το 2021. Αναλυτικότερα, το 17% δήλωσε ότι είναι πιθανό να εγκαταλείψει τον κλάδο λόγω έλλειψης διαφορετικότητας και συμπερίληψης, με το αντίστοιχο ποσοστό διεθνώς να καταγράφεται στο 14%.

Παράλληλα, οι γυναίκες, τα μέλη της LGBΤQ+ κοινότητας, τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες και τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βιώνουν χειρότερες εμπειρίες και διακρίσεις στον εργασιακό τους χώρο, με το υψηλότερο ποσοστό να αφορά στα άτομα με αναπηρία. Επιπρόσθετα, η ψυχική υγεία αναδείχθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, με το 54% των συμμετεχόντων (42% διεθνώς) να δηλώνει ότι συχνά νιώθει stress στην εργασία του και μόλις το 36% -ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως- να εξηγεί ότι στην εταιρεία του υπάρχει πλαίσιο αποδοχής για θέματα ψυχικής υγείας (50% διεθνώς).

Τέλος, το 66% των ερωτηθέντων (vs 46% το 2021) συμφώνησε ότι η εταιρεία του λαμβάνει ενεργά μέτρα για να είναι συμπεριληπτική και χωρίς αποκλεισμούς, ποσοστό μεγαλύτερο συγκριτικά με το 46% του 2021. Στην Global DEI Census 2023 συμμετείχαν συνολικά σχεδόν 13.000 στελέχη από 91 χώρες, ενώ στην Ελλάδα, υπήρξαν 628 συμμετοχές.

Cosmote Grow Your Business: Νέος κύκλος για ΜΜΕ και εργαζομένους τους

Με νέο κύκλο μαθημάτων ξεκινά το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις Cosmote Grow Your Business– Certification Program. Τo πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες.

Oι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα επιστρέφει ανανεωμένο με νέα μαθήματα και νέα δομή μετά την  επιτυχία του πρώτου κύκλου, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά δόθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του ΟΠΑ και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας. Το Grow Your Business – Certification Program σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ σε συνεργασία με την Cosmote.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης. Η πρώτη ενότητα ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024.