--> 

Eurem: Νέος κύκλος εκπαίδευσης για εργαζόμενους στην Ενέργεια

Ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ο νέος κύκλος της εκπαίδευσης Eurem για την εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέροντας στους εργαζομένους ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εκπαίδευση Eurem απευθύνεται σε εταιρείες που στοχεύουν στη συστηματική διαχείριση της ενέργειας, σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας και σε εργαζόμενους του ενεργειακού κλάδου που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον πολυδιάστατο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα μαθήματα θα φιλοξενηθούν σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων. Παράλληλα διατηρούνται, όπως και στους τρεις προηγούμενους ψηφιακούς κύκλους, τα στοιχεία networking, με δύο τελευταία μαθήματα με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτές του Eurem είναι έμπειροι επαγγελματίες από την αγορά, αλλά και τον ακαδημαϊκό χώρο, με θεματική εξειδίκευση στον τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιθεώρηση Εργασίας: Σε υψηλά επίπεδα η υποδηλωμένη εργασία

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η υποδηλωμένη εργασία στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, παρά την εφαρμογή την ψηφιακής κάρτας εργασίας, σε ορισμένες βέβαια κατηγορίες εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αρχής, έως το τέλος Αυγούστου είχαν πραγματοποιηθεί 47.811 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 9.966 κυρώσεις, με το συνολικό ποσό των προστίμων να ανέρχεται σε 27,5 εκατ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023 δείχνουν ότι η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων διενήργησε 25.700 ελέγχους και επέβαλε 7.236 κυρώσεις, ενώ 18.332 έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας, που επέβαλε 2.185 κυρώσεις και 3.779 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Ειδικοί Επιθεωρητές, οι οποίοι επέβαλαν 545 κυρώσεις.

Τέλος, σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων, φαίνεται ότι τη μεγαλύτερη παραβατικότητα εμφανίζουν οι κλάδοι της Μεταποίησης Κλωστοϋφαντουργικών υλών, Ένδυσης και Βιομηχανίας δέρματος (28,5%), Μεταποίησης Υπόλοιπες Δραστηριότητες (15,1%), Επισκευής Μηχανοκίνητων οχημάτων και Μοτοσυκλετών (15%), οι Κατασκευές (11,8%), οι Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών (11%) και οι Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Εστίασης (9,4%), συγκριτικά με τον μέσο όρο που ανέρχεται στο 7,6%.

Παρά τα παραπάνω, το Υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι το φαινόμενο θα περιοριστεί με την εφαρμογή της διάταξης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που αυξάνει το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία, στα 10.500 ευρώ, καθώς και με την καθολική χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε το συνολικό μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα το β’ 3μηνο

Αύξηση 4,8% έναντι αύξησης 2,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση 2022 προς 2021
Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Β΄ τριμήνου 2023, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2022, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,8% έναντι αύξησης 2,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021. Aυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Β΄ τριμήνου 2023, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2022, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,3% έναντι αύξησης 3,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021.

Τέλος, ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Β΄ τριμήνου 2023, με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2022, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,9% έναντι αύξησης 2,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021.

Όπως διευκρινίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ως μισθολογικό κόστος ορίζεται το πόσο «κοστίζει» συνολικά η απασχόληση των εργαζομένων στους εργοδότες, συμπεριλαμβάνοντας μισθούς, παροχές, ασφάλιση κ.ο.κ.

ManpowerGroup: Στη Βόρεια Αμερική οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων

Με σταθερές προοπτικές σε όλες τις περιοχές, οι εργοδότες στη Βόρεια Αμερική αναμένουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων (+35%), ενώ ακολουθεί η Ασία-Ειρηνικός (+32%) και η Νότια και Κεντρική Αμερική (+31%.

Aυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία έρευνα προθέσεων προσλήψεων της ManpowerGroup που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτή, στην επικράτεια ΕΜΕΑ, οι προοπτικές απασχόλησης παραμένουν χαμηλές αλλά σταθερές (+25%), με αύξηση +3% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ManpowerGroup διενέργησε την έρευνα τον περασμένο Ιούλιο σε 41 χώρες και επικράτειες, για τη σφυγμομέτρηση της πρόθεσης προσλήψεων 38.833 εργοδοτών κατά το 4ο τρίμηνο του 2023.