ΔΥΠΑ: Επτά νέα προγράμματα επιδότησης εργασίας

Επτά προγράμματα επιδότησης της εργασίας εξελίσσονται αυτή την περίοδο από τη ΔΥΠΑ, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέργων και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 24.500 διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

  1. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 7.800.
  2. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 6.800.
  3. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες, για την πρόσληψη ανέργων όλων των ηλικιών. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 600.
  4. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) για 7 μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 2.500.
  5. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 3.000.
  6. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 500.
  7. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-30 ετών στη Βόρεια Εύβοια, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) για 7 μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 300.

ΕΒΕΠ: Οι τριετίες ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι ορθώς η διάταξη για τις τριετίες στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν έχει αναδρομική ισχύ, διότι όπως αναφέρει «οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να καταβάλουν μισθολογικές αυξήσεις 30%, που ενδεχομένως να σήμαινε οικονομικό αδιέξοδο και απολύσεις».

Το Επιμελητήριο εκτιμά ότι η τροπολογία προστατεύει από την ακρίβεια, δικαιώνει τους «παλαιούς» εργαζόμενους, επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξη των «νέων», αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη και την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. «Οι μικρομεσαίοι δεν αντιμετωπίζουμε φοβικά, ούτε τους ελέγχους που μας προστατεύουν από αθέμιτο ανταγωνισμό, ούτε το ξεπάγωμα των τριετιών, γιατί η ροπή κατανάλωσης διοχετεύει την αύξηση στον τζίρο της αγοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι η κυβέρνηση φέρνει νωρίτερα, κατά 1,5 χρόνο, το «ξεπάγωμα» των τριετιών, με δικαιούχους 1,2 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενώ, περίπου 150.000 μισθωτοί, που έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία πριν από την 14/2/12, θα επωφεληθούν άμεσα της αύξησης του 10%, ανεξάρτητα από τη προβλεπόμενη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο. Όπως είναι γνωστό, με την τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, από την 1/1/24, αίρεται η αναστολή της ισχύος διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας.

Παραταύτα όμως, την 1/1/27, μετά από μια τριετία, προβλέπεται επανεξέταση, εφόσον το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το 10% και μέχρι να διαμορφωθεί κάτω του διψήφιου ποσοστού, αναστέλλεται εκ νέου το «ξεπάγωμα». Μάλιστα, η διάταξη επανενεργοποιείται όταν ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, πέσει κάτω του 10%, όπως θα αποτυπώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σχέσης εργασίας που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από το 2012 και μετά το 2024. Σε περίπτωση που οι τρέχουσες καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές είναι υψηλότερες των κατώτατων αποδοχών, οι αυξήσεις, οι προσαυξήσεις και, εν γένει, τα ποσά που θα προκύψουν από το «ξεπάγωμα», συμψηφίζονται και καταβάλλεται το υπόλοιπο.

Inclusivity Lounge: Πρόκληση η αντιμετώπιση των ριζωμένων στερεοτύπων

Τα καίρια ζητήματα ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψης στην Υγεία συζητήθηκαν στο Inclusivity Lounge του Women On Top που διεξήχθη στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο του Helexpo Forum. Συζητήθηκαν θέματα αποκλεισμών και διακρίσεων που υφίστανται υποεκπροσωπούμενες ομάδες, ασφάλειας στον δημόσιο χώρο, έμφυλες πτυχές της ψυχικής υγείας και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η επιστημονική κοινότητα για να ξεπεράσει τα εμπόδια αυτά.

Την εκδήλωση άνοιξε το εργαστήριο StandUp Αgainst Street Harassment, στο οποίο η Βασιλική Λιάφου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο ψυχικό τραύμα και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της W.I.N. HELLAS, παρουσίασε πρακτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της έμφυλης παρενόχλησης στον δημόσιο χώρο, ενώ η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director L’Oréal Hellas, μίλησε για τις αξιόλογες πρωτοβουλίες της εταιρείας σε θέματα Ισότητας, Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης.

Όσον αφορά ειδικότερα στο χώρο της εργασίας, η Αθηνά Σταύρου, HR Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας στην MSD, τόνισε τη σημασία της συμπερίληψης για την ψυχολογική ασφάλεια και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων, αναφέροντας ότι απαιτείται θέληση από τους οργανισμούς για την εξέταση και αντιμετώπιση ζητημάτων που προκαλούν αντιστάσεις σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής. Εξάλλου, η Αγγέλικα Τζέμου, Μέλος ΔΣ και HR Head, Bayer Hellas, αναφέρθηκε σε νέες πρακτικές που υποστηρίζουν την εξατομικευμένη υποστήριξη κάθε εργαζομένου/ης, αλλά και στα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τις συμπεριφορές και απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να αλλάξουν.

Σημαντική η επίδραση της εμμηνόπαυσης στην εργασιακή ζωή των γυναικών
Η Βρετανίδα βουλεύτρια Caroline Nokes, Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέθεσε σημαντικά ευρήματα από την έρευνα της επιτροπής για την επίδραση της εμμηνόπαυσης στην εργασιακή ζωή των γυναικών και τόνισε την πολιτική διάσταση της αναπαραγωγικής υγείας σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά της, η Δομνίκη Καβατζίκη, Senior HR & Talent Manager στην Deloitte μίλησε για την ανάγκη να διαχειριστούν με συμπεριληπτικό τρόπο οι εργοδότες τις προκλήσεις ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών εργαζομένων κάθε ηλικίας, βασιζόμενη σε αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας της Deloitte σε 5.000 γυναίκες.

Παράλληλα, η Δρ. Cristina Alonso Alija, Senior VP, Global Head of Sustainability, Safety, Health & Environment και Human Rights Officer, στην Bayer AG, παρουσίασε τις προσπάθειες της εταιρείας για τη διασφάλιση της πρόσβασης στην αντισύλληψη 250.000 εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών ώστε να εδραιωθεί το δικαίωμα όλων των γυναικών να παίρνουν αποφάσεις για το σώμα τους. Κλείνοντας, η Χριστίνα-Αντουανέτα Νεοφώτιστου, Game Artist, αναφέρθηκε στις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι τρανς γυναίκες στο σύστημα υγείας, κυρίως λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τη διεμφυλικότητα, την ελλιπή πληροφόρηση των λειτουργών υγείας, αλλά και το κενό σε πολιτικές που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν το οικονομικό φορτίο για τα τρανς άτομα και να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στη φροντίδα.