Coca-Cola HBC: Νέα People & Culture Manager – GR/CY Commercial η Κωνσταντίνα Κώτσια

Στη θέση της People & Culture Manager – GR/CY Commercial στην Coca-Cola HBC προήχθη η Κωνσταντίνα Κώτσια, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από τον Νοέμβριο του 2016.

Η Κ. Κώτσια είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος MSc από το LSE, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior HR Advisor στην KPMG Greece.

Επισημαίνεται, τέλος, πως η Κ. Κώτσια, παράλληλα με το νέο της ρόλο, θα διατηρήσει και την προηγούμενη θέση της ως Employer Brand & Culture Programs Manager GR/CY, μέχρις ότου να αντικατασταθεί.

Best Workplaces in Europe 2023: Στη λίστα 12 εταιρείες από την ελληνική αγορά

Ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Λουξεμβούργο, η λίστα των Best Workplaces in Europe 2023 από το Great Place to Work.

Την πρώτη θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης για το 2023 κατέκτησε, για μία ακόμη χρονιά, η DHL Express, στις μεγάλες εθνικές (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) η Ολλανδική εταιρεία AFAS Software, στις μεσαίου μεγέθους (50 -499 εργαζόμενοι) η επίσης Ολλανδική εταιρεία Πληροφορικής Blue Bricks και στις μικρού μεγέθους (10-49 εργαζόμενοι) η Τουρκική εταιρεία TrabzonPort.

H λίστα φυσικά παρουσιάζει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς συνολικά 12 εταιρείες που δραστηριοποιούναται στην ελληνική αγορά, εκ των οποίων 5 πολυεθνικές και 7 αμιγώς ελληνικές, συγκαταλέγονται σε αυτές με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για το 2023.

Αναφορικά λοιπόν με την ελληνική παρουσία, στη λίστα των Top 25 πολυεθνικών συναντάμε τις DHL Express (1), Teleperformance (7), S.C Johnson Hellas (11), Deloitte (19) και Bristol-Myers Squibb (21). Στις Top 50 μεγάλες επιχειρήσεις, δηλαδή με 500+ εργαζόμενους, διακρίθηκαν η Epsilon Net (6), Καυκάς (22) και Kaizen Gaming (39). Επιπλέον, στη λίστα με τις Top 50 μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν από 50-499 εργαζόμενους, συμπεριλήφθηκαν οι Hack the Box (7), Info Quest Technologies (27) και XM (47). Τέλος, στην κατηγορία των Top 25 μικρών επιχειρήσεων (10-49 εργαζόμενοι) διακρίθηκε η Yodeck (Flipnode) (15).

Green Beverages Group: Νέα Chief People & Culture Officer η Έφη Μήλα

Καθήκοντα Chief People & Culture Officer στην Green Beverages Group ανέλαβε η Έφη Μήλα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Director στην Melissa Κίκιζας.

Η Ε. Μήλα είναι απόφοιτη του ΟΠΑ και κάτοχος MSc στο HR από το ίδιο ίδρυμα, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior Manager-Human Capital Services στην Deloitte Κύπρου.

Allianz Trade: Σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Job Shadowing

Ξεκίνησε από τις 11 Σεπτεμβρίου ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Job Shadowing που υλοποιεί η Allianz Trade. Το εν λόγω πρόγραμμα επιτρέπει στους εργαζόμενους να μάθουν από κάποιον συνάδελφό τους, παρατηρώντας την καθημερινή εργασιακή του ζωή. Αναλυτικότερα, η συμμετοχή των εργαζομένων είναι εθελοντική, με κάθε ενδιαφερόμενο που αιτείται να συμμετέχει ως παρατηρητής να προεπιλέγει και να εξασφαλίζει τη συγκατάθεση του οικοδεσπότη (Host).

Tα εκάστοτε sessions πραγματοποιούνται δια ζώσης, εκτός αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οπότε η διεξαγωγή γίνεται μέσω ψηφιακών συναντήσεων. Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να κατανοήσουν τη «μεγαλύτερη εικόνα» αναφορικά με την εταιρεία, αλλά και να δουν από πρώτο χέρι πώς οι συνάδελφοί τους αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις που ανακύπτουν και πώς λαμβάνουν αποφάσεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιπλέον την ανάθεση ορισμένων καθηκόντων στους παρατηρητές, ούτως ώστε να υπάρξει πρακτική εξάσκηση πάνω στο αντικείμενο και ενίσχυση της μάθησης. Οι παρατηρητές έρχονται σε επαφή με τα διαφορετικά τμήματα της Allianz Trade, μαθαίνουν νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων και βλέπουν τις απαιτήσεις του εκάστοτε ρόλου. Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για να σκεφτούν αν θα ενδιαφερόντουσαν μελλοντικά να αλλάξουν ρόλο ή να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο τμήμα. Φυσικά το πρόγραμμα λειτουργεί ως μία καλή ευκαιρία περαιτέρω δικτύωσης και ισχυροποίησης των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων.

Μετά το πέρας του προγράμματος ζητείται η παροχή feedback, ενώ τονίζεται και η σημασία της αυτοαξιολόγησης. Σημειώνεται τέλος ότι ο δεύτερος αυτός κύκλος του προγράμματος ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ο πρώτος κύκλος είχε διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου.