CPI: Νέα HR Manager η Βιβή Ντοβίνου

Στο δυναμικό της CPI εντάχθηκε η Βιβή Ντοβίνου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα HR Manager, στο πλαίσιο των οργανωσιακών αλλαγών της CPI. Με 25 χρόνια εμπειρία στον χώρο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και όχι μόνο, η Β. Ντοβίνου έχει συνεργαστεί με εταιρείες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τραπεζών, φαρμάκων, call centers κ.ά.

«Με τις ικανότητές της και την εξαιρετική της ενέργεια θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα προς την ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας, τη βελτίωση του εργασιακού κλίματος της CPI και τον μετασχηματισμό της κουλτούρας που χρειαζόμαστε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Άρης Παπαθάνος, CEO της εταιρείας.

Τέλος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η ένταξη της Βιβής Ντοβίνου στο Management Team «έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας και την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών στο τμήμα HR ώστε την επόμενη μέρα η CPI να αποτελέσει Great Place to Work και να συνεχίσει να είναι ελκυστικός προορισμός στην αγορά της τεχνολογίας».

Rebrain Greece: Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της

Ξεκίνησε και επίσημα την πλήρη λειτουργία της η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece, η οποία στοχεύει στη διασύνδεση επιστημόνων – εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων, που διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδας, με την εγχώρια αγορά εργασίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της ψήφισης του νέου εργασιακού νόμου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχει ήδη δεχθεί 20 αιτήσεις από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

«Μέσα από την ψηφιακή διασύνδεση της πλατφόρμας και με την αξιοποίηση τεχνητής νοημoσύνης ανάλυσης θέσεων, δεξιοτήτων και βιογραφικών επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ελκυστικότητας, της πληροφόρησης και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων στην Ελλάδας με υβριδικό τρόπο, αφού έτσι ενσωματώνεται στο ελληνικό οικοσύστημα ανθρώπινα ταλέντα-άυλο ανθρώπινο κεφάλαιο-υψηλών ταχυτήτων και γνωστικής ισχύος, το οποίο μεταφέρει τεχνογνωσία εργασιακή εμπειρία, υψηλή διαχειριστική ικανότητα, ενισχυμένα χαρτοφυλάκια πελατών και μία εμπροσθοβαρή κουλτούρα και επιχειρησιακή νοοτροπία (growth mindset) από το εξωτερικό» αναφέρει μεταξύ άλλων το Rebrain Greece.

Νόμος του κράτους το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε από τη Βουλή και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία 2019/1152 που επικαιροποιεί και εκσυγχρονίζει τις υποχρεώσεις του εργοδότη έναντι του εργαζόμενου. Στα σημαντικά σημεία του είναι το ξεπάγωμα των 3ετιών, σειρά μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η πρόβλεψη για την ακυρότητα της καταγγελίας απόλυσης αν διαπιστωθεί ότι αυτή προκλήθηκε λόγω άσκησης από τον εργαζόμενο των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Τέλος, επαναλαμβάνεται η διάταξη που αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (ευέλικτο 10ωρο) για την ενεργοποίηση της οποίας δεν απαιτείται πλέον να έχει καταθέσει σχετικό αίτημα ο εργαζόμενος. Ωστόσο στην περίπτωση μη συναίνεσης του εργαζόμενου απαγορεύεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας για τον λόγο αυτό.

Όπως διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η διάταξη για τις τριετίες προβλέπει το «ξεπάγωμα» των επιδομάτων προϋπηρεσίας από 1/1/2024 υπό την αίρεση του ποσοστού ανεργίας. Δηλαδή, αν από την 1/1/2027, το ποσοστό της υπερβεί το 10% και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων.

Πρακτικά, όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μέρος των τριετιών πριν από τις 14/2/2012, θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν τις τριετίες τους (έως τρεις, δηλαδή 9 έτη προϋπηρεσίας το ανώτερο) πιάνοντας το νήμα από την 1/1/2024.

N2Growth: Αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων

Σημαντική αύξηση που έφτασε στα 1806.14 δις ευρώ για το 3ο τρίμηνο του 2022 σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στην περιοχή ΕΜΕΑ, ενώ η αγορά των ειδών πολυτελείας προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά, με έσοδα ύψους 110.5 δις δολάρια μέσα στο 2023, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της N2Growth.

Βάσει της έκθεσης, οι κυρίαρχες τάσεις που εντοπίζονται στον κλάδο είναι η μείωση των κερδών λόγω του πληθωρισμού, το κοινωνικό εμπόριο, η κυριαρχία του omnichannel στις πωλήσεις FMCG, η προτίμηση των καταναλωτών στα Direct-to-Consumer (DTC) brands και η καθοδήγηση του λιανικού εμπορίου από τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπρόσθετα, η εν λόγω έκθεση τονίζει πως οι εργοδότες στην Ευρώπη σχεδιάζουν να αυξήσουν το εργατικό τους δυναμικό για να υποστηρίξουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και να προσαρμοστούν στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ωστόσο, αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και πρόκληση λόγω της έλλειψης δεξιοτήτων που επικρατούν σε μία γερασμένη Ευρώπη.

Πέρα από την έλλειψη δεξιοτήτων όμως, η προσέλκυση και η διατήρηση των ταλέντων είναι ακόμα μία πρόκληση για τους Ευρωπαίους εργοδότες, με περίπου το 61% των επαγγελματιών να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να αλλάξουν εργασία μέσα στο 2023.

Επιπλέον, η έκθεση δείχνει ότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή (52%), οι οικονομικές ανισότητες (49%), η επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού (46%), και η αξιόπιστη ενημέρωση (42%). Τέλος, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η βιομηχανία CPG δίνει προτεραιότητα σε θέματα Diversity & Inclusion προκειμένου να δημιουργήσει ένα εργατικό δυναμικό στο οποίο να αντανακλώνται τα δημογραφικά στοιχεία των καταναλωτών της.