Συνεργασία Printec και One Breath

Ένα διαδικτυακό workshop με τίτλο «Finding Balance & Managing Stress» διοργάνωσε, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, η Printec σε συνεργασία με την Μυρτώ Λεγάκη, MBA, Mindfulness & MBSR Instructor, της One Breath. Ειδικότερα, στο εν λόγω workshop περισσότεροι από 110 εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος το πώς το σώμα και το μυαλό αντιδρά στο στρες και στις προκλήσεις, αλλά και τον αντίκτυπο που οι στρεσογόνες καταστάσεις έχουν στη ζωή μας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να εξασκηθούν σε βασικές τεχνικές αναπνοής, οι οποίες βοηθούν τα άτομα να επανακτήσουν την ισορροπία και την ψυχραιμία τους σε περιόδους πίεσης. «Στην Printec πιστεύουμε ότι η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι υψίστης σημασίας και πρωτοβουλίες, όπως αυτό το workshop, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για την προώθηση ενός θετικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επισημαίνεται τέλος ότι το συγκεκριμένο online workshop εντάσσεται στο πλαίσιο των Learning Thursdays που υλοποιεί η Printec, εξού και αναμένονται και άλλες δράσεις στο μέλλον, με γνώμονα την επένδυση της εταιρείας στους ανθρώπους της.

Επιθεώρηση Εργασίας: Οδηγός επίλυσης εργασιακών διαφορών

Η Επιθεώρηση Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα οδηγό διενέργειας εργατικών διαφορών, αποσκοπώντας στην ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στη διαδικασία επίλυσής τους με τη συνδρομή της.

Σύμφωνα με τον φορέα, ο οδηγός έρχεται να βοηθήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε μία εργατική διαφορά -εργοδότες, εργαζόμενους και έχοντες δικαίωμα παράστασης εκπροσώπους τους- με τη λεπτομερή αποτύπωση της διαδικασίας επίλυσής της, ώστε να καταστούν σαφή τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία.

Παράλληλα, αποτελεί βοηθητικό εργαλείο για τους επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων, δίνοντας κατευθύνσεις για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν. 3996/2011 (ΦΕΚ 170/Α’).

Μετά από τις αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4808/2021, επιταχύνεται η διαδικασία επίλυσης εργατικής διαφοράς ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, αυστηροποιούνται οι διοικητικές κυρώσεις σε διαφορές που αφορούν σε μισθολογικές οφειλές και είναι πλέον δυνατή η έκδοση διαταγής πληρωμής, με βάση το πόρισμα του επιθεωρητή εργασίας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

NED Club: Εκδήλωση με θέμα «Ευθύνες Διοικούντων και μελών Δ.Σ.»

Το πλαίσιο των ευθυνών που αναλαμβάνουν οι διοικούντες και τα μέλη των Διοικητικών
Συμβουλίων των επιχειρήσεων θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:00-20:00 το The Non-Executive Directors Club (NED Club) σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5) στο Σύνταγμα, σύμφωνα με την PwC, έρχεται να απαντήσει στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί το διεθνές περιβάλλον αναφορικά με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων. Παράλληλα, εστιάζει στην ανάγκη οριοθέτησης των ευθυνών των επιχειρήσεων έναντι των ενδιαφερόμενων μερών, αλλά και στις νομοθετικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα σε επίπεδο εταιρικού δικαίου και κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αρχικά θα καταγραφεί το διαφορετικό πλαίσιο ευθυνών που βαρύνουν τους διοικούντες και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Εν συνεχεία, θα αναδειχθούν ειδικότερες πρακτικές εφαρμογές που σχετίζονται με τον επόπτη των αστικών και ποινικών ευθυνών, η σχέση ανεξάρτητων και μη-εκτελεστικών μελών ΔΣ με τα εκτελεστικά μέλη, καθώς και μια σειρά από ειδικότερα ζητήματα επιτροπών ελέγχου και άλλων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης.

Tesla: Αγωγή εναντίον της για φυλετικές διακρίσεις στους μαύρους εργαζομένους της

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή εναντίον της Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, με το αιτιολογικό ότι η εταιρεία παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο «ανεχόμενη την εκτεταμένη και συνεχή φυλετική παρενόχληση των μαύρων εργαζομένων της» στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, εφαρμόζοντας μάλιστα αντιεργατικές πρακτικές σε όσους αντέδρασαν.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, οι μαύροι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Fremont, το TSLA, το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων Tesla στις ΗΠΑ, «υπομένουν συστηματικά φυλετικές κακοποιήσεις, διάχυτα στερεότυπα και εχθρότητα», καθώς και ρατσιστικές προσβολές εναντίον τους, όπως αναφέρεται στη μήνυση.

«Οι προσβολές εκτοξεύονταν χωρίς όριο και σε σημεία που συγκεντρώνονται πολλοί εργαζόμενοι», ανέφερε η Επιτροπή. Οι μαύροι εργαζόμενοι έβλεπαν «τακτικά» γκράφιτι με βρισιές, σβάστικες, απειλές και θηλιές σε όλο το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, των πάγκων του μπάνιου και των ανελκυστήρων, αναφέρεται στη μήνυση. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, όσοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις φυλετικές διακρίσεις εναντίον τους, απολύθηκαν ή μετατέθηκαν αλλού.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες διευθέτησης πριν από τη δίκη, αναφέρει το Reuters, και ζητά αποζημίωση και τιμωρία, καθώς και πρόσθετη αμοιβή για τους πληγέντες εργαζόμενους. Επιδιώκει επίσης αλλαγές στις πρακτικές απασχόλησης της Tesla για την πρόληψη των διακρίσεων στο μέλλον, όπως ανέφερε η Eπιτροπή.