--> 

Παπαστράτος: Λανσάρει την ψηφιακή πλατφόρμα απασχόλησης OpportYOUnity!

Η Παπαστράτος στο πλαίσιο συνεργασίας της με το kariera.gr δημιούργησε το OpportYOUnity!, μια νέα πρωτοβουλία με στόχο να βοηθήσει τους νέους να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

«Με τις ραγδαίες αλλαγές στις τάσεις της αγοράς εργασίας και την αυξημένη ζήτηση για υποψήφιους, η Παπαστράτος και το kariera.gr αφουγκράστηκαν την ανάγκη για την ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης online πλατφόρμας, μέσα στην οποία οι νέοι υποψήφιοι θα μπορούν να συνδεθούν δωρεάν, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε άμεσους συνεργάτες της Παπαστράτος και, παράλληλα, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους μέσα από επιλεγμένα εκπαιδευτικά videos», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

«Η νέα πλατφόρμα OpportYOUnity! απευθύνεται σε επαγγελματίες που αναζητούν προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης στην επαγγελματική τους διαδρομή. Η νέα συνεργασία μας με το Kariera.gr θα μας επιτρέψει να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στα στελέχη της χώρας, μέσω των συνεργατών μας, και να μοιραστούμε μαζί τους το συναρπαστικό όραμα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Θέμης Χασιώτης Commercial Director της Παπαστράτος.

«Μέσω της πλατφόρμας OpportYOUnity!, απλοποιείται η διαδικασία αναζήτησης, επιτρέποντας στα νέα ταλέντα να εντοπίζουν τις θέσεις εργασίας που τους ενδιαφέρουν και να κάνουν αίτηση, εύκολα και γρήγορα». Από την πλευρά της, η Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director του kariera.gr δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

KPMG: Τα νέα ζητούμενα του HR στο People Excellence Awards Gala

Το People Excellence Awards Gala της KPMG πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο Eleon Loft, με κεντρικό μήνυμα “Where Best Practices Inspire Excellence” και τη συμμετοχή άνω των 120 στελεχών ανθρώπινου δυναμικού. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δύο πάνελ συζητήσεων και ένα ξεχωριστό fireside chat. Μεταξύ των πλέον σημαντικών επισημάνσεων της εκδήλωσης ήταν οι εξής:

  • Η Nατάσσα Πασχάλη, Group CHRO της Eurobank ανέφερε ότι η ατζέντα του HR έχει διευρυνθεί σε κομμάτια όπως είναι η δέσμευση και η παραγωγικότητα του υβριδικού μοντέλου, η ψυχική υγεία ακόμα και η διαμόρφωση των χώρων εργασίας, άρα η παραδοσιακή ατζέντα πρέπει να διασφαλίσει το κομμάτι της στήριξης και του operational efficiency. «Το πιο αποφασιστικό άλμα είναι η εφαρμογή end to end HR πλατφόρμας που περνάει ψηφιοποιημένες όλες τις διαδικασίες του HR» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Η Κατερίνα Κωνσταντίνου, Reward, Organizational Effectiveness and People Analytics Manager της Vodafone αναφέρθηκε στο κομμάτι των data analytics και στην αξιοποίηση των δεδομένων ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι δράσεις και η στοχοποίησή τους. Όπως σημείωσε, η Vodafone έχει εισάγει νέες τεχνολογίες αιχμής όπως είναι το ΑΙ στο Learning & Development. Το αξιοποιεί δίνοντας προσωποποιημένες προτάσεις στους εργαζομένους, βασισμένες στους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να θέλει να αποχωρήσει, δημιουργώντας μία βάση δεδομένων που προέρχονται από πολλές πηγές. Τέλος, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του data quality και του σωστού σχεδιασμού.
  • Η Κωνσταντίνα Μπάρκα, People & Culture Director Greece & Cyprus της Coca Cola Τρία Έψιλον αναφερόμενη στις δράσεις HR της εταιρείας, επισήμανε ότι η τελευταία έχει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους άρα και διαφορετικές ανάγκες. Όπως είπε, η έμφαση σε αυτή τη φάση ήταν κυρίως στο gender diversity εστιάζοντας σε 3 πυλώνες: Στην προσέλκυση, δίνοντας έμφαση στο ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον, στην ενδυνάμωση, με το καινούργιο πρόγραμμα women leadership που στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών με τους senior stakeholders να βοηθούν με coaching και mentoring νεότερες γυναίκες σχεδιάζοντας 3ετή πλάνα ανάπτυξης και τέλος στην διακράτηση, όπου η εταιρεία δίνει έμφαση στα engagement surveys και στην ανάπτυξη customized retention plans.
  • Η Μαρία – Ελένη Aραμπατζή, VP of Human Resources της ΑΒ Βασιλόπουλου εστίασε στη συμπερίληψη που αποτελεί έναν από τους πυλώνες μαζί με την ηγεσία, την ομαδικότητα και την πελατοκεντρική προσέγγιση. Αναφέρθηκε στη σημασία της διαρκούς μάθησης στο πλαίσιο εστιασμένων δράσεων συμπερίληψης, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους εκπαίδευσης σε συνεργασία με φορείς και τη δημιουργία ειδικών σεμιναρίων με στόχο την αφύπνιση και την ενσυναίσθηση ώστε να αντιληφθούν τις συμπεριφορές και να χτιστούν δεξιότητες.

D&I: 13,5% οι γυναίκες που διεκδικούν δημαρχιακό θώκο, 14,1% τις Περιφέρειες

Mιλώντας για diversity & inclusion στην εργασιακή ζωή και δη στον δημόσιο βίο, τα στατιστικά στοιχεία με αφορμή τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, δείχνουν ότι ακόμα απέχουμε πολύ από τα επιθυμητά επίπεδα, που αφορούν την εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών στην δημόσια διοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις εκλογές της Κυριακής δήλωσαν συμμετοχή 151.766 υποψήφιοι, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη χώρα. Από αυτούς ωστόσο άνδρες είναι το 59,07% και γυναίκες το 40,93%, που είναι οριακά πάνω από την υποχρεωτική ποσόστωση που προβλέπει η νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, από τους συνολικά 1.222 δημοτικούς συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής, τον δημαρχιακό θώκο των 332 δήμων, ως επικεφαλής παράταξης, διεκδικούν 1.047 άνδρες και μόλις 164 γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 13,5% του συνόλου. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019, γυναίκες υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν 176 (ποσοστό 10,8% επί των υποψηφίων), από τις οποίες εκλέχθηκαν οι 18 (ποσοστό 5,4% επί των εκλεγέντων), ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2014 υπήρχαν 153 υποψήφιες γυναίκες (ποσοστό 10,6%) και εκλέχθηκαν οι 15. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, για τις οποίες από τους 78 περιφερειακούς συνδυασμούς, θέση περιφερειάρχη διεκδικούν 67 άνδρες και μόλις 11 γυναίκες (ποσοστό 14,1%).

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 συμμετείχαν 102 συνδυασμοί. Από αυτούς επικεφαλής γυναίκες είχαν οι 11 (ποσοστό 10,8%) και εξελέγη μόνο μία, η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά. Το 2014 από τους 104 περιφερειακούς συνδυασμούς γυναίκες στην κορυφή του ψηφοδελτίου είχαν οι 17, από τους οποίες επικράτησαν οι δύο: η Ρένα Δούρου στην Αττική και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

5th Diversity in Business Conference 2023: Το Neurodiversity και τα στερεότυπα στο επίκεντρο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συνέδρων που παρακολούθησαν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, το 5th Diversity in Business Conference 2023, το οποίο έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Κατερίνα Ψύχα, Communication Director, Diversity Charter Greece, η οποία εξήγησε ότι στόχος είναι η ισχυροποίηση του πλαισίου για την εφαρμογή της ένταξης της συμπερίληψης.

Τον λόγο πήρε ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΝ και Ιδρυτής Diversity Charter Greece, ο οποίος σημείωσε ότι στο Diversity Charter Greece συμμετέχουν πλέον 300 περίπου εταιρείες και εστίασε στη νέα τάση του Neurodiversity, υπογραμμίζοντας ότι στα σκαριά βρίσκεται η υλοποίηση ενός συστήματος πιστοποίησης και ελέγχου διαδικασιών, σε σχέση με τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα. Ακολούθησε ένα μήνυμα από την Ευρωπαία Επίτροπο, Helena Dalli, η οποία εξήρε τη σημασία της συμπερίληψης, που όπως είπε βοηθά τους εργαζόμενους να αισθάνονται σημαντικοί, ενώ το παρών έδωσε και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι δεν μπορεί μια κοινωνία να αποκλείει ένα μέρος της. «Κάθε μέλος της πρέπει να μπορεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να εξαλείψουμε κάθε διάκριση στους χώρους εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χαιρετισμό απήυθυναν και οι Παύλος Χρηστίδης και Γιώργος Πατούλης.

Οι χαιρετισμοί των θεσμικών φορέων
Από την πλευρά της, η Δρ. Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η διαφορετικότητα, πέρα από την οικονομία σχετίζεται και με την κοινωνία και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη διαφορετικό, αλλά μοναδικό, ενώ η Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ ανέφερε ότι η συμπερίληψη και η ισότητα είναι πλούτος που δημιουργεί εμπιστοσύνη. «Δεν έχει αξία να έχουμε πολύχρωμες εικόνες, δεν φτάνει μόνο αυτό. Τώρα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα» τόνισε η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Δήμου Αθηναίων, ενώ η Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφέρθηκε στις μικρές νίκες που έχουν επιτευχθεί και υπογράμμισε ότι πλέον έχουμε περάσει σε ένα μοντέλο εξιδεικευμένης κατανόησης και στην εύρεση προσωποποιημένων λύσεων.

Τι ειπώθηκε στα Firedise Chats και στις ομιλίες
Το συνέδριο περιλάμβανε και μία σειρά από ενδιαφέροντα Fireside Chats, στα οποία συμμετείχαν θεσμικοί εκπρόσωποι και στελέχη κορυφαίων brands. Σε αυτά συζητήθηκαν το θέμα του Neurodiversity, η καταπολέμηση των στερεοτύπων και καλές πρακτικές, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες από την Emmanuelle Verhagen, Diversity Consultant – Leadership Coach – Human Rights Activist, η οποία εξήγησε, μεταξύ άλλων, τη διαφορά σώματος και ταυτότητας, και τον Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, Certification Director Eurocert, ο οποίος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης της διαφορετικότητας που θα υλοποιήσει η Eurocert σε συνεργασία με το Diversity Charter Greece. Τέλος, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν η πρωτοβουλία Untrapped και το πρόγραμμα NICE.