Health & Safety: Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους

Tην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Wellbeing Forum που διοργανώθηκε από την Wellbeingr. Όπως είπε, το Υπουργείο ετοιμάζει ένα δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και στην παροχή ευκαιριών για τους συνταξιούχους που θέλουν να εργαστούν.

Παράλληλα το νομοσχέδιο θα προχωρεί στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε παράλληλα τη σημασία της πρόληψης για την ψυχική υγεία των εργαζομένων: «Σχεδιάζουμε την πολιτική μας με μία ολιστική προσέγγιση στις συνθήκες εργασίας. Διασφαλίζουμε την ευεξία των εργαζομένων, με έμφαση στην πρόληψη και προωθούμε την εδραίωση μίας εργασιακής κουλτούρας, προάγοντας την ψυχική υγεία των εργαζομένων, με γνώμονα την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής τους».

Τέλος, αναφέρθηκε σε δράσεις του Υπουργείου που προάγουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων: «Προωθούμε δράσεις, όπως ο εργασιακός αθλητισμός, που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των εργαζομένων και προάγουν την ευεξία τους. Όσον αφορά στον εργασιακό αθλητισμό, πέρα από τα οφέλη που έχει η άσκηση για τη σωματική και ψυχική υγεία, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αθλήματα της αρεσκείας τους, χτίζονται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των εργαζομένων, που προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια».

Συνεργασία AHI Carrier και Orientum

Ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά των εργαζομένων της υλοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η AHI Carrier, σε συνεργασία με την Orientum.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι γονείς και οι μαθητές έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες από τον Αποστόλη Τζιανάκη σχετικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αλλά και τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι μαθητές λυκείου θα συμμετέχουν σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης με τους συμβούλους της Orientum, ούτως ώστε να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα τους.

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Συνεργασία με WorkWell

Στη διοργάνωση μίας ημέρας ευεξίας προχώρησαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με τη WorkWell, στις 31 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τον θεσμό «Όλοι Εμείς» για τους εργαζομένους και την εξαιρετική ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου «Δαΐς Arena». Η συγκεκριμένη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε όλα τα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού, προσφέροντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία ποικιλία δράσεων, εστιάζοντας σε όλους τους βασικούς πυλώνες της ευεξίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία ομιλία αναφορικά με το Mental Health και τη συσχέτισή του με το εργασιακό περιβάλλον, δοκίμασαν και έμαθαν απολαυστικές και θρεπτικές συνταγές σε ένα Smoothies Workshop και χόρεψαν σε διασκεδαστικούς latin ρυθμούς με ένα μάθημα Salsa. Επιπρόσθετα, έλαβε χώρα ένα σεμινάριο Chair Yoga με ασκήσεις Stretching που τους βοήθησε να εκτονώσουν την ένταση και να βελτιώσουν τη στάση του σώματος.

Τέλος, σε ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό Sound Healing Session, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να συνδεθούν με τον εσωτερικό τους κόσμο και να χαλαρώσουν, κάνοντας διαλογισμό με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και ήχους που παράγονται από τα φυτά με τη βοήθεια synthesizer. Επισημαίνεται ότι στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η φροντίδα των εργαζομένων, τονίζοντας τη σημασία της ευεξίας στον εργασιακό τομέα και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους.

Π. Τσακλόγλου: «Η Τεχνολογία δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες καταργεί»

«Kάθε τεχνολογική αλλαγή δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Ωστόσο, με την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, τελικά, δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες χάνονται, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και σε υψηλότερα εισοδήματα, λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Απασχόλησης της Ε.Ε. που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο με θέμα τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, στο ερώτημα τι μπορεί να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου η διάχυση των αντιστοίχων τεχνολογιών στην οικονομία να έχει θετικό αντίκτυπο, προτάθηκαν τα εξής:

  1. Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και διαρκή κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες, που θα βελτιώνουν τα προσόντα του εργατικού δυναμικού.
  2. Ανάπτυξη πολιτικών για την ταχύτερη προσαρμογή προσφοράς και ζήτησης εργασίας, αλλά και την προώθηση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.
  3. Διάχυση βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων προγραμμάτων μεταξύ των κρατών-μελών.
  4. Ενίσχυση της δημιουργίας ψηφιακών πλατφορμών αγοράς εργασίας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ε.Ε. που θα συνδέουν τους αναζητούντες εργασία με εργοδότες που αναζητούν συγκεκριμένες ψηφιακές δεξιότητες.
  5. Εναρμόνιση της εργατικής νομοθεσίας σε επίπεδο Ε.Ε., με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση μίας δίκαιης τεχνολογικής μετάβασης.

Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Π. Τσακλόγλου συμμετείχε επίσης σε άτυπη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών Απασχόλησης σχετικά με το ευέλικτο ωράριο εργασίας, τις προοπτικές μείωσης των ωρών απασχόλησης και τον ρόλο της Ε.Ε. σε αυτά τα πεδία.