Tην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Wellbeing Forum που διοργανώθηκε από την Wellbeingr. Όπως είπε, το Υπουργείο ετοιμάζει ένα δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και στην παροχή ευκαιριών για τους συνταξιούχους που θέλουν να εργαστούν.
Παράλληλα το νομοσχέδιο θα προχωρεί στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε παράλληλα τη σημασία της πρόληψης για την ψυχική υγεία των εργαζομένων: «Σχεδιάζουμε την πολιτική μας με μία ολιστική προσέγγιση στις συνθήκες εργασίας. Διασφαλίζουμε την ευεξία των εργαζομένων, με έμφαση στην πρόληψη και προωθούμε την εδραίωση μίας εργασιακής κουλτούρας, προάγοντας την ψυχική υγεία των εργαζομένων, με γνώμονα την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής τους».
Τέλος, αναφέρθηκε σε δράσεις του Υπουργείου που προάγουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων: «Προωθούμε δράσεις, όπως ο εργασιακός αθλητισμός, που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των εργαζομένων και προάγουν την ευεξία τους. Όσον αφορά στον εργασιακό αθλητισμό, πέρα από τα οφέλη που έχει η άσκηση για τη σωματική και ψυχική υγεία, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αθλήματα της αρεσκείας τους, χτίζονται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των εργαζομένων, που προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια».