--> 

Όμιλος Barilla: Νέα παγκόσμια πολιτική γονικής άδειας

Μια νέα Παγκόσμια Πολιτική Γονικής Άδειας θέτει σε ισχύ ο Όμιλος Barilla, με στόχο να ενδυναμώσει τον ρόλο του γονέα, τόσο του βιολογικού, όσο και του θετού, και τα γονικά του δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2024, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος θα προσφέρει ελάχιστη γονική άδεια μετ’ αποδοχών 12 εβδομάδων σε όλους τους γονείς, είτε εργάζονται στα γραφεία, είτε στις μονάδες παραγωγής. Παράλληλα, εφόσον το εκάστοτε τοπικό νομοθετικό πλαίσιο για τη γονική άδεια είναι πιο ευνοϊκό, τότε θα ισχύουν οι κανονισμοί της χώρας, ώστε οι γονείς να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους.

«Στον Όμιλο Barilla, κατανοούμε ότι κάθε οικογένεια είναι μοναδική και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη νέα πολιτική της εταιρείας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς καλύτερες συνθήκες για όλους τους ανθρώπους μας, ώστε να ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ταξίδι τους ως γονείς, αλλά και να αποτελούμε μια εταιρεία φιλική προς τους γονείς» δήλωσε η Chief Diversity & Inclusion Officer Barilla Group, Floriana Notarangelo.

Συνεργασία Sleed και AztraZeneca

«Ο Πιο… Λαμπρός Συνάδελφος Με τον Λάμπρο Φισφή», είναι ο τίτλος της εσωτερικής επικοινωνίας που δημιούργησε η Sleed για λογαριασμό της AstraZeneca, με στόχο τη βελτίωση του Employee Experience στην νέα πραγματικότητα του Open Space.

Ειδικότερα, σε μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες, ο κωμικός Λάμπρος Φισφής μπαίνει στα παπούτσια των εργαζομένων της AstraZeneca ως ο καινούργιος τους συνάδελφος και διακωμωδεί συμπεριφορές που δεν βοηθούν την εργασία σε open space, παρέχοντας «λαμπρές ιδέες» για ένα ανανεωμένο workspace.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καμπάνια έτρεξε στα internal digital channels, μαζί με over & above amplifications εντός των γραφείων του οργανισμού.

PwC Ελλάδας: Ξεκίνησε το νέο Sustainability Hub στη Ρόδο

Το Sustainability Hub, το νέο γραφείο-δορυφόρο της στη Ρόδο εγκαινίασε η PwC Ελλάδας, «επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνει στην προώθηση της βιωσιμότητας με έμφαση στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων σε θέματα ESG», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Στόχο της PwC Ελλάδας, μέσω του νέου αυτού Sustainability Hub, αποτελεί η ουσιαστική υποστήριξη και επιτάχυνση του μετασχηματισμού των ελληνικών νησιών βάσει των κριτηρίων ESG, ενώ παράλληλα, αναμένεται να λειτουργήσει ως πανελλήνιο κέντρο αριστείας για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά γραφείο-δορυφόρο της PwC στη χώρα μας, καθώς ήδη λειτουργούν το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα και το Digital Center στα Ιωάννινα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία τριών επιπλέον γραφείων-δορυφόρων στη χώρα.

«Το PwC Sustainability Hub στη Ρόδο, στην πλήρη ανάπτυξή του θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προσφέροντας νέες θέσεις απασχόλησης και λειτουργώντας ως αρωγός στη διατήρηση του εγχώριου ταλέντου και στην επαναπροσέλκυση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν σε μεγάλα διεθνή έργα στον τόπο της καταγωγής ή των σπουδών τους. Μέσω της πρωτοβουλίας της, η PwC εστιάζει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τόσο των συνεργατών της, όσο και των τοπικών κοινωνιών, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ESG και βιωσιμότητας της τουριστικής βιομηχανίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι «όραμα τoυ PwC Sustainability Hub είναι οι βιώσιμες τουριστικές πρακτικές που θα σχεδιαστούν στο συγκεκριμένο γραφείο-δορυφόρο να εφαρμοστούν σε πανελλαδικό επίπεδο».

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα reskilling & upskilling με την Amazon

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και της Amazon Web Services αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση του CNN Greece και του ΕΒΕΑ, με θέμα «Upskilling/Reskilling & το Μέλλον της Εργασίας».

«Θα κάνουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, όπου η Amazon θα εκπαιδεύσει 1.000 ανθρώπους σε δεξιότητες της τεχνολογίας cloud, θα πιστοποιήσει ότι έχουν ικανότητες στη διαχείριση του cloud και θα τους εξασφαλίσει δουλειά για τουλάχιστον έξι μήνες, αμέσως μετά τη λήξη της εκπαίδευσής τους. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την Ακαδημία του ΟΤΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως τόνισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει στη χώρα μας την περίοδο αυτή, αθροιστικά τους μεγαλύτερους πόρους, «που είχαμε ποτέ στη διάθεσή μας, για να σχεδιάσουμε και να ολοκληρώσουμε τέτοιου τύπου προγράμματα reskilling & upskilling». Επισήμανε δε ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα “reskilling & upskilling”, που θα προσφέρει πιστοποίηση 100.000 πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες από πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς, εκτός από την Amazon. Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού.

«Είμαστε πολύ πίσω στον βαθμό που μπορούμε να απορροφήσουμε γυναίκες στην αγορά εργασίας και εκεί ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο πιο έξυπνα και να ενθαρρύνουμε την εργασία των γυναικών με τηλεργασία. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα που θέλει να βρει δουλειά είναι το ότι δεν έχει που να αφήσει το παιδί της. Αν, όμως, μπορεί να έχει μετρήσιμη παραγωγικότητα από το σπίτι της με τηλεργασία, αυτό θα μπορούσε να λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα».