--> 

Biosafety: Νέο Ολιστικό Πρόγραμμα Consulting, the ESG Ecosystem

Η Biosafety, με 22 χρόνια εμπειρίας consulting στους τομείς Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, περνά πλέον στη νέα εποχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας  το ESG Ecosystem.

Πρόκειται για μια ολιστική υπηρεσία ESG consulting, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα ενεργειών ενός οργανισμού με σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης πολιτικής και κουλτούρας, η οποία θα διασφαλίζει την ανθεκτικότητα του οργανισμού.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 διαφορετικά βήματα, από την εκπαίδευση του προσωπικού, την ανάλυση ουσιαστικότητας και τη θέσπιση δεικτών ESG, μέχρι τη συλλογή δεδομένων, τη δημιουργία sustainability reports και την αξιολόγηση.

Η Biosafety προσφέρει επιπλέον μια δυναμική online πλατφόρμα συλλογής δεδομένων για σωστή, εύκολη και γρήγορη μέτρηση του αντίκτυπου ESG της επιχείρησης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμά και να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Συνεργασία Kaizen Gaming και One Breath Mindfulness Center

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Kaizen Gaming και η One Breath Mindfulness Center, διοργανώνοντας ένα διαδραστικό webinar, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στόχος του εν λόγω webinar ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων αλλά και ο αποστιγματισμός των θεμάτων ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο.

Ως εκ τούτου, στο webinar, μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια στατιστικά δεδομένα για την ψυχική υγεία, στη σημασία της συζήτησης τέτοιων θεμάτων στον εργασιακό χώρο, στα συνηθέστερα ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν τα άτομα (άγχος, κατάθλιψη, burnout), στην αναγνώριση των σημάτων και στους τρόπους παροχής βοήθειας.

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων

H ΔΥΠΑ ξεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, το οποίο αφορά αυτή τη φορά 30.000 άνεργους. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, η κυβέρνηση έχει θέσει ως εθνικό στόχο την κατάρτιση 500.000 εργαζομένων έως το 2025.

McDonald’s: Οι εργαζόμενοί της πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια «1 στους 8»

Την πρωτοβουλία «1 στους 8» εγκαινίασε η McDonald’s, θέλοντας να γιορτάσει το γεγονός πως ένας στους οκτώ Αμερικανούς έχει εργαστεί για την εταιρεία. Ειδικότερα, τα μέλη της πρωτοβουλίας «1 στους 8» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, να γίνουν μέντορες κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η McDonald’s δημιούργησε καμπάνια που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τους εργαζομένους των εστιατορίων της, αναδεικνύοντας τις πραγματικές τους ιστορίες, με προβολή σε TV, Social Media κ.ά..

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διοργάνωσε την πρώτη γιορτή επιστροφής για τη δράση «1 στους 8», στη Νέα Υόρκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο συγγραφέας best-seller των New York Times και εκπαιδευτής, Peloton Cody Rigsby, ο σεφ του εστιατορίου, Harold Villarosa και η τηλεοπτική παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Alejandra Espinoza.

Αφορμή για τη δράση «1 στους 8» ήταν ένα limited-edition μπουφάν letterman, σχεδιασμένο από τον «απόφοιτο» της McDonald’s και ιδρυτή της μάρκας lifestyle Robotic Minds Concept, Kendall Hurns, ενώ για κάθε σακάκι που πωλείται, η McDonald’s θα συνεισφέρει οικονομικά ώστε να βοηθήσει τα μέλη της να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους.

(Πηγή: MediaPost)