Best Workplaces in Technology Hellas 2023: Ανακοινώθηκαν οι 25 καλύτεροι εργοδότες

Τη Λίστα Best Workplaces in Technology Hellas 2023 ανακοίνωσε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Great Place to Work Hellas. Σε αυτή περιλαμβάνονται οι 25 εταιρείες που διακρίνονται ως οι καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα στον κλάδο της Τεχνολογίας/ Πληροφορικής, οι οποίες επιλέχθηκαν από συνολικά 45 εταιρείες που έχουν συμμετάσχει στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος και έχουν πιστοποιηθεί για το καλό εργασιακό τους περιβάλλον από τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, η λίστα αποτελείται από 5 «μεγάλες» επιχειρήσεις (πάνω από 250 εργαζόμενοι), 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις (από 50 έως 250 εργαζόμενοι) και 10 «μικρές» επιχειρήσεις (από 20 έως 49 εργαζόμενους). Την πρώτη θέση στην κατηγορία των «μεγάλων» επιχειρήσεων κατέλαβε η Epsilon Net, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Info Quest Technologies, Qualco, Atos Greece και Kaizen Gaming. Ως προς την κατηγορία των «μεσαίων» επιχειρήσεων, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Hack the Box, με την Campeon Gaming να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Ubitech στην τρίτη, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι XM, Convert Group, Kpler (πρώην MarineTraffic), Aquarance, Ansys, Digital Realty Hellas και Hemmersbach Hellas.

Τέλος, στην πρώτη θέση της κατηγορίας των «μικρών» επιχειρήσεων κατατάχθηκε η eLearning Industry, με τις Cyberlogic, Transifex, Amplus Technologies, Yodeck, Vimachem, Ifsas, Harbor Lab, noris M.I.K.E και Triparound να ακολουθούν.

«Όταν αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε την πρώτη κλαδική λίστα Best Workplaces στην ελληνική αγορά, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε τον κλάδο της Τεχνολογίας. Είναι ο κλάδος από τον οποίο προέρχονται οι περισσότερες πιστοποιημένες Great Place to Work-Certified εταιρείες στην Ελλάδα και ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη άνθηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους οργανισμούς που αναγνωρίστηκαν ως Best Workplace™ in Tech 2023!» επισήμανε ο Γεώργιος Μαύρος, Country Head του Great Place to Work® Hellas.

Knowcrunch: Εκπαιδεύσεις στην ΝΝ και στην Frank & Fame

Tην ενδοεταιρική εκπαίδευση των στελεχών της NN σχετικά με το Digital & Social Media Marketing ανέλαβε η Knowcrunch.

Συγκεκριμένα, 11 στελέχη από το τμήμα marketing της ασφαλιστικής εταιρείας παρακολουθούν το e-Learning Masterclass in Digital & Social Media Marketing από τον χώρο τους και έπειτα σε κάθε ενότητα διεξάγονται δια ζώσης τα workshops στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΝN στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, η Knowcrunch ανέλαβε και την tailored εκπαίδευση των στελεχών της Frank & Fame, με 23 στελέχη του agency να εκπαιδεύονται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πάνω στο Digital & Social Media Marketing.

«IPTO Τalent»: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης από τον ΑΔΜΗΕ

«IPTO Τalent» είναι ο τίτλος του νέου κύκλου προγράμματος για νέες και νέους επιστήμονες που ανοίγει για δεύτερη χρονιά  ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Σύμφωνα με τον φορέα, στόχος του προγράμματος είναι η ανάσχεση του brain drain και η προσέλκυση ανθρωπίνου δυναμικού νεαρής ηλικίας με υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες. Το νέο πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ απευθύνεται σε διπλωματούχους μηχανικούς, πτυχιούχους θετικών επιστημών, νομικής και οικονομικών επιστημών.

To «ΙPTO Τalent» δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους με ελάχιστη (έως δύο χρόνια) ή καθόλου εργασιακή εμπειρία, να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υλοποιεί μεγάλο πρόγραμμα εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, με στόχο την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, συνεισφέροντας στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι 20 υποψήφιες και υποψήφιοι οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από ατομικές συνεντεύξεις και διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης δεξιοτήτων, θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό του ΑΔΜΗΕ με έμμισθη σχέση πλήρους απασχόλησης διάρκειας ενός έτους, και θα εργαστούν σε διαφόρων ειδών projects που υλοποιεί ο Διαχειριστής στην Αττική.

Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των νέων επιστημόνων που προσελήφθησαν στον ΑΔΜΗΕ κατά τον πρώτο κύκλο του «IPTO Talent»  παρέμειναν στην εταιρεία  και μετά τη λήξη του προγράμματος. Την ίδια στιγμή, ο Διαχειριστής αξιοποίησε τη μεγάλη «δεξαμενή» των βιογραφικών που συγκέντρωσε για να καλύψει και άλλες ανάγκες, πέραν των projects που αφορούσε το πρόγραμμα. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

Adecco: Στο 73% από 61% το ποσοστό των εργαζομένων που θα παραμείνουν στην εργασία τους

Ο Όμιλος Adecco δημοσίευσε τα αποτελέσματα της 4ης έκδοσης της ετήσιας έρευνας Global Workforce of the Future 2023. Στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 εργαζόμενοι από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους από θέσεις junior μέχρι ανώτατα στελέχη. Βασικό αντικείμενο της φετινής έρευνας είναι να εξετάσει τον βαθμό ετοιμότητας των εργαζομένων και τη στάση τους απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού απέναντι στις αναμενόμενες επιπτώσεις του GenAI. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:

  1. Το 70% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ήδη τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI – GenAI) στην εργασία του, αλλά λιγότεροι από τους μισούς το κάνουν με την καθοδήγηση των εργοδοτών τους. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 54%, σημαντικά μικρότερο από τον μέσο όρο παγκοσμίως.
  2. Παρά την εκτίμηση των ειδικών ότι το GenAI θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά εργασίας, μόνο το 7% των εργαζομένων πιστεύει ότι το αντικείμενο της εργασίας του θα αντικατασταθεί λόγω της εξάπλωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  3. H έρευνα αναδεικνύει τα κενά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση για το GenAI, καθώς τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων φαίνεται να έχουν πλεονέκτημα.
  4. Το GenAI αναμένεται να αντικαταστήσει πολλές τεχνικές δεξιότητες, αυξάνοντας τη σημασία των soft skills στον εργασιακό χώρο.

Στη φετινή έρευνα σημειώθηκε σημαντική αύξηση, κατά 10 μονάδες, στο ποσοστό των εργαζομένων που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην τωρινή εργασία τους για τους επόμενους 12 μήνες, και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 73% το 2023 από το 61% το 2022. Ωστόσο, η πλειοψηφία σχεδιάζει να παραμείνει μόνο εάν έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης. Οι εργοδότες, για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν εργαζομένους, είναι σημαντικό να ενθαρρύνουν και να υποστηρίζουν τη δια βίου μάθηση και τις ευκαιρίες εσωτερικής μετακίνησης, καθώς αυτές είναι πιο σημαντικές από τον μισθό στην απόφαση για την παραμονή ή την αποχώρηση από μια εταιρεία.

Η αξία των δεξιοτήτων αυξάνεται
Το 56% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι δεξιότητές τους μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλους ρόλους ή κλάδους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους σκοπεύει να δείξει έμπρακτα ενδιαφέρον στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στο μέλλον. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, των επαγγελματικών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι πιο σίγουροι ότι οι γνώσεις τους μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλους τομείς, σε σύγκριση με τους εργαζομένους στον τομέα της ασφάλισης, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της άμυνας που είναι λιγότερο σίγουροι. Τέλος, το 65% των εργαζομένων της έρευνας αναφέρει εξάλλου ότι κάποια στιγμή στην εργασία του έχει υποφέρει από επαγγελματική εξουθένωση. Τα διευθυντικά στελέχη βιώνουν εξουθένωση περισσότερο από οποιονδήποτε εργαζόμενο σε άλλο επίπεδο, στο 68%, ποσοστό που αυξάνεται όταν υπάρχουν απολύσεις στην εταιρεία, καθώς το 44% ανέφερε ότι ανέλαβε περισσότερες ευθύνες μετά από μια απόλυση. Επίσης, το 78% των εργαζομένων δεν αισθάνεται υποστήριξη για να πάρει την πλήρη ετήσια άδειά του.