Μασούτης: Νέος Senior HR Recruiter ο Απόστολος Κάτσικας

Καθήκοντα Senior HR Recruiter στην Μασούτης ανέλαβε ο Απόστολος Κάτσικας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Hr Associate | HR Outsourcing Services | Advisory στην PwC.

Ο Α. Κάτσικας είναι απόφοιτους του ΑΠΘ και κάτοχος MSc στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει και HR Generalist στην Niki Inox.

Randstad: Εντάσσει και τον τουριστικό κλάδο στην έρευνα HR Trends

H Randstad ενσωμάτωσε τον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων στην ευρύτερη έρευνα HR Trends, που δημοσιεύει κάθε χρόνο. Η HR Trends για τον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων διεξήχθη τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο 2023 και αναλύει δεδομένα τα οποία προέρχονται από 66 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Στα βασικά ευρήματά της είναι τα εξής: Οι υψηλές μισθολογικές προσδοκίες αποτελούν το κύριο εμπόδιο κατά τη διαδικασία στελέχωσης, ενώ υπάρχει δυσκολία στη διατήρηση της δέσμευσης και αφοσίωσης των εργαζομένων.

Όσον αφορά στην πρόθεση προσλήψεων, σε θετική τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το 75% των επιχειρήσεων, με ανοικτές θέσεις εργασίας που αντικατοπτρίζουν την αυξημένη ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας αντανακλά τη γενική αισιοδοξία και ανάπτυξη που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες σε όσους αναζητούν νέες επαγγελματικές προοπτικές. Μάλιστα, το 32% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων του, ενώ το 68% θα διατηρήσει τον αριθμό του αμετάβλητο. Όσον αφορά στην προθυμία αύξησης μισθών, αυτή υπάρχει για το 88% των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού, ενώ σχετικά με την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων, η προσφορά ενός ανταγωνιστικού μισθού και προνομίων (42%), σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης (42%), αποτελούν τα κορυφαία χαρακτηριστικά που καθιστούν μία εταιρεία ελκυστική για τους υποψηφίους.

Ζητούμενο το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον
Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες τους να προσφέρουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όπως, επίσης, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν μια ισχυρή εικόνα εργοδότη, καθώς και ισχυρές εταιρικές αξίες, προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα ταλέντα. Τέλος, σχετικά με τις αιτίες αποχώρησης των εργαζομένων, το 82% αυτών εγκαταλείπει την τρέχουσα θέση εργασίας του με σκοπό να λάβει υψηλότερες οικονομικές αποδοχές ή πιο ευνοϊκές συνθήκες εργασίας, ενώ το 38% για να λάβει περισσότερες ευκαιρίες βελτίωσης της επαγγελματικής του πορείας και σταδιοδρομίας, σε διαφορετικό εργοδότη.

Για το 36% των εργαζομένων, λόγοι μετεγκατάστασης και υπερβολικού εργασιακού φόρτου αποτελούν κεντρικούς παράγοντες που οδηγούν στην αλλαγή εργασίας, ενώ μόλις το 10% θεωρεί τον ευέλικτο χρόνο εργασίας βασικό παράγοντα αποχώρησης και αναζήτησης νέου εργοδότη. Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδικό webinar με τίτλο «τάσεις στο HR: ξενοδοχεία & τουρισμός», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 11.00π.μ. με τον Αλέξανδρο Μπάτσα, Business Area Manager, Hospitality & Tourism, Multilingual Specialties, και τη Μαρία Ρίζου, Recruitment Consultant  Hospitality & Tourism Specialty, της Randstad Ελλάδος.

KPMG: Παρουσιάζει την έρευνα “KPMG 2023 CEO Outlook”

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, η KPMG παρουσιάζει την ετήσια έρευνα “CEO Outlook”, με νέες πληροφορίες σχετικά με τις απόψεις των CEOs από την Ελλάδα και τον κόσμο, για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

H έρευνα διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει ελληνικά στοιχεία, βασίζεται στις απόψεις για το μέλλον 1.325 CEOs από 11 σημαντικές διεθνείς αγορές και 50 CEOs από την ελληνική αγορά. Ειδικότερα, οι Έλληνες CEOs φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία των CEOs παγκοσμίως για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και της εταιρείας τους.

Ωστόσο, σε ένα γεωπολιτικά κατακερματισμένο κόσμο κατατάσσουν τη γεωπολιτική και πολιτική αβεβαιότητα υψηλά στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

«Εστιάζουν στο αύριο μέσω της υιοθέτησης των σύγχρονων τεχνολογιών, επενδύουν στην ανάπτυξη και υποστήριξη του ταλαντούχου δυναμικού, καθώς και στο ESG για τη δημιουργία ουσιαστικής αξίας στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται» αναφέρει στη σχετική  της ενημέρωση η KPMG. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Νικόλαος Βουνισέας, Senior Partner, KPMG στην Ελλάδα.