Πρόθεση προσλήψεων: Εμπόδιο ο ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό

Yψηλότερα επίπεδα προσλήψεων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 αναμένουν τα περισσότερα brands, εμπόδια ωστόσο, όπως ο ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό, εξακολουθούν να «κλείνουν τον δρόμο», σύμφωνα με έρευνα της IPA Bellwether.

Αναλυτικότερα, το 11,6% των επιχειρήσεων αναμένει να δει αύξηση στις ομάδες του, τους επόμενους τρεις μήνες. Αν και οι προσδοκίες εξακολουθούν να είναι θετικές, σημειώνεται πτώση σε σχέση με το 15,1% του προηγούμενου τριμήνου.

Περισσότερες εταιρείες αναμένουν μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους επόμενους τρεις μήνες (16,9%), ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 14,1% του δεύτερου τριμήνου, ενώ το ποσοστό των brands που διατηρούν τα ίδια επίπεδα απασχόλησης έχει, επίσης, μειωθεί στο 54,7% από 56,8%.

Επιπλέον, το 28,5% αναμένει ότι τα επίπεδα απασχόλησης θα αυξηθούν, μία πτώση από το 29,2% του δεύτερου τριμήνου, και σχεδόν το 1/3 (32,3%) του πρώτου τριμήνου του 2023.

Τέλος, οι marketers που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι ο έντονος ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό προκαλεί προβλήματα, καθώς τα brands προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους.

(Πηγή: Marketingweek.com)

BambooHR: Πιο δυστυχισμένοι σήμερα οι μισθωτοί απ΄ότι στην πανδημία

To BambooHR έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα νέας έρευνάς του, σύμφωνα με την οποία οι μισθωτοί διεθνώς είναι πιο δυστυχισμένοι σήμερα από ό,τι στην αποκορύφωση της πανδημίας με τα σκληρά μέτρα προστασίας, τα lockdown και την έξαρση θανάτων και κρουσμάτων.

Ως αποτέλεσμα, η εργασιακή ικανοποίηση έχει υποστεί σταθερή πτώση από το 2020 και τρία χρόνια μετά βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Με δείγμα σχεδόν 60.000 υπαλλήλων σε περισσότερες από 1.600 εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου 2023, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν καλές και κακές στιγμές αλλά αντίθετα, βιώνουν διαρκώς «μια αίσθηση παραίτησης ή ακόμα και απάθειας», ενώ «οι περισσότεροι αποδέχονται ότι η ψυχολογία τους χειροτερεύει».

Σύμφωνα με το BambooHR, αν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ειδικά στον απόηχο της πανδημίας και εφάρμοσαν πολιτικές για βελτίωση της ψυχικής υγείας (άδεια διαρκείας, εξ αποστάσεως εργασία κ.λπ.) για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, δεν τα κατάφεραν, αντιθέτως τους γύρισε μπούμερανγκ, γιατί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τα αίτια της δυστυχίας.

Η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη αιτία δυσαρέσκειας από την εργασία είναι η άδικη μεταχείριση στην δουλειά, η μειωμένη αποζημίωση, η έλλειψη αλληλεγγύης και υποστήριξης από τους συναδέλφους και τους εργοδότες ή ο αδικαιολόγητος φόρτος εργασίας.

ΚPMG: Πρόγραμμα αναγνώρισης και επιβράβευσης για τα παιδιά των στελεχών της που αριστεύουν

Η KPMG στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί το Children Excellence Awards, ένα πρόγραμμα επιβράβευσης των παιδιών των εργαζομένων της που αρίστευσαν στις εκπαιδευτικές τους επιδόσεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί την αναγνώριση της εταιρείας για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά “μικροί” και “μεγάλοι” για την επίτευξη των στόχων τους. Για την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023 τα χρηματικά βραβεία των Children Excellence Awards δόθηκαν σε 30 παιδιά εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία πέτυχαν άριστες επιδόσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Όπως επισημαίνει ο Νικόλαος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα «μοιραζόμαστε έναν κοινό σκοπό, να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε τους ανθρώπους μας, παρέχοντας κίνητρα επίτευξης των στόχων τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!».

Συνεργασία Titan και Orientum

Σε μία συνεργασία με την Orientum προχώρησε ο Όμιλος Τιτάν, με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι γονείς τους παρακολούθησαν ένα αναλυτικό διαδικτυακό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού, στο οποίο ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου πραγματοποίησαν το εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσω του οποίου οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Orientum βοήθησαν τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και να θέσουν έναν ξεκάθαρο στόχο τον οποίο θα επιδιώξουν να πετύχουν μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.