Άδ. Γεωργιάδης: «Οι κυβερνήσεις δεν επιβάλλουν κλαδικές συμβάσεις»

Ο Υπουργός Εργασίας και οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν καμία δυνατότητα να επιβάλλουν κλαδικές συμβάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1.

Όπως τόνισε, ο νόμος είναι πανευρωπαϊκός, είναι ευρωπαϊκή οδηγία και λέει ότι όταν σε έναν κλάδο τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι υπογράψουν κλαδική σύμβαση και αποδείξουν ότι εκπροσωπούν τα Σωματεία πάνω από το 50% των εργαζόμενων, τότε ο Υπουργός μπορεί να αποφασίσει μέσα από μια διαδικασία αν θα την κάνει υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο ή όχι. «Μέχρι σήμερα, και εγώ και οι προκάτοχοί μου, όσες φορές έχει υπογραφεί τέτοιου τύπου κλαδική σύμβαση, την έχουμε καταστήσει υποχρεωτική. Δηλαδή έχουμε πει ότι εφόσον το υπογράψουν μεταξύ τους να ισχύσει για όλους.

Όμως, αυτή η διαδικασία δεν επιβάλλεται από το κράτος. Αυτή η διαδικασία επιβάλλεται από τους κοινωνικούς εταίρους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Να σας πω ότι υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα. Το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ κύρωσε τη διεθνή συμφωνία του ILO για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του μισθού και όλα τα υπόλοιπα. Εξαίρεσε όμως το άρθρο 6. Ποιο είναι το άρθρο αυτό; Αυτό που λέει ότι δεν υπάρχει δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, αλλά είναι υποχρεωμένα τα μέρη να συζητούν μέχρι να βρουν λύση μεταξύ τους και αν θέλουν πάνε οι δυο τους στη διαιτησία».

ΕΑΣΕ/ICAPCRIF CEO Index: Πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο τρίτο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε πτώση έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 2.570 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 3/10 – 19/10/2023. Σύμφωνα με αυτή, ένας στους τρείς CEOs δήλωσαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα ενταθούν στο επόμενο εξάμηνο, ωστόσο αξιόλογο μερίδιο των CEOs, το 45% εκτιμά ότι θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο. Η μεγάλη πλειοψηφία των CEOs (επτά στους δέκα) θεωρεί ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές θα έχουν αρκετά ως πολύ αρνητική επίδραση στις επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ Βασίλης Ραμπάτ δήλωσε τα εξής: «Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 3ο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε μείωση μετά από τέσσερα τρίμηνα συνεχούς ανοδικής πορείας.

Η πτώση του δείκτη αποτυπώνει την εξασθένιση του θετικού κλίματος που είχε επικρατήσει μεταξύ των CEOs λόγω γεγονότων που συνέβησαν στο τέλος του τριμήνου, τόσο των πρωτοφανών φυσικών καταστροφών και των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, όπως δηλώνουν επτά στους δέκα CEOs, όσο και της πρόσφατης Αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης με την άγνωστη εξέλιξη της και τις απρόβλεπτες συνέπειες στη διεθνή οικονομία.

Σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις, σχεδόν οι μισοί CEOs θεωρούν ότι θα παραμείνουν στάσιμες, ενώ το 21% των CEOs είναι αρκετά αισιόδοξοι δηλώνοντας ότι θα αποκλιμακωθούν».

Nestlé: Αναγνωρίστηκε ως World’s Most Attractive Employers

Στη λίστα της Universum με τους World’s Most Attractive Employers συμπεριλήφθηκε, για μία ακόμα φορά, η Nestlé. Συγκεκριμένα, η Nestlé ήταν η εταιρεία τροφίμων και ποτών με την υψηλότερη κατάταξη στην πρώτη 25άδα για τους φοιτητές επιχειρήσεων και μηχανολογίας, ενώ βρέθηκε και μεταξύ των 50 πρώτων εταιρειών για την πληροφορική.

«Το να είμαστε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στις οποίες οι νέοι απόφοιτοι φιλοδοξούν να εργαστούν, μας γεμίζει υπερηφάνεια. Ένα θερμό ευχαριστώ στους φοιτητές που μας ψήφισαν και στους ανθρώπους μας που εργάζονται με πάθος και αφοσίωση κάθε μέρα για να κάνουν τη Nestlé ένα μέρος όπου μπορείς να είσαι A Force For Good» δήλωσε η Béatrice Guillaume-Grabisch, Executive Vice President, Global Head of Human Resources and Business Services.

Επισημαίνεται ότι η κατάταξη της Universum βασίζεται στη βαθμολογία περισσότερων από 175.000 φοιτητών σχετικά με το ποιοι εργοδότες τους φαίνονται πιο ελκυστικοί, όταν σκέφτονται το επαγγελματικό τους μέλλον.