--> 

Συνεργασία Melissa Kikizas και Orientum

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Mellisa Kikizas και η Orientum, με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν ένα αναλυτικό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού, στο οποίο ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Orientum ατομικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές του Λυκείου και ατομικά προγράμματα συμπλήρωσης μηχανογραφικού σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Intracom Telecom: MoU με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

H Intracom Telecom και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ανακοίνωσαν τη σύναψη  Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για τη δημιουργία ευκαιριών καινοτομίας και μάθησης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, φοιτητές και ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της Intracom Telecom ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό πεδίο συνεργασίας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εκμάθησης και της δημιουργικότητας. Η συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Ανταλλαγή Γνώσης: Το ΕΜΠ και η Intracom Telecom θα μοιραστούν ιδέες και γνώση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών στον κλάδο των ΤΠΕ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τη συνεργασία. Στοχεύει στην κατανόηση σε βάθος, την ενίσχυση των συνδέσεων με τη βιομηχανία και στην κοινή χρήση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με διαφάνεια.
  • Πρακτική Άσκηση: Οι φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα 6μηνης πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία αυτή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους καριέρα.
  • Έρευνα ΤΠΕ: Οι φοιτητές, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας, θα ενθαρρύνονται να επιλέξουν θέμα από τους τομείς των ΤΠΕ. Οι ομάδες θα ερευνήσουν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η τηλεϊατρική και πολλά άλλα, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες.
  • Ερευνητική Συνέργεια: Συνεργασία της Intracom Telecom με Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την περαιτέρω ενίσχυση των ερευνητικών έργων και μελετών και των δύο πλευρών. Ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν προγράμματα όπως Horizon Europe ή «Ερευνώ – Καινοτομώ».
  • Υποστήριξη Αποφοίτων: Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ θα βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν θέσεις εργασίας στην Intracom Telecom, ενώ παράλληλα διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις τους.

Νίκη Κεραμέως: KPIs και για τη στελέχωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Toν νέο τρόπο επιλογής ανώτατων διοικητικών στελεχών σε Οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο οποίος προβλέπεται στο νέο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε μιλώντας χθες το πρωί στο Mega, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα δε, η Υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που προβλέπονται για τους διοικητές των νοσοκομείων και του δημοσίου, αλλά και για το σύστημα αξιολόγησης και το οικονομικό μπόνους.

«Αφορά όλους τους δημόσιους οργανισμούς και δημόσιους φορείς εθνικής εμβέλειας για παράδειγμα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο ΟΣΕ, οργανισμοί τοπικής εμβέλειας, όπως αθλητικά κέντρα, δημόσιες βιβλιοθήκες καθώς και νοσοκομεία. Για όλα αυτά την ευθύνη της επιλογής την έχει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι αυτοβούλως θέλουμε να βάλουμε παραπάνω φίλτρα. Θέλουμε όλη η διαδικασία να πάει υπό τον ΑΣΕΠ, θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη, πιο αυστηρά κριτήρια, συνάφεια μεταξύ εργασιακής εμπειρίας και θέσης που διακηρύσσεται. Αυστηρά κριτήρια, πτυχίο πανεπιστημιακό, πτυχίο και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με τη θέση, ψηφιακό τεστ δεξιοτήτων για όλους. Φέρνουμε αλλαγές που πάνε να επισπεύσουν τη διαδικασία. Δεν θα προκηρύσσονται 120 προκηρύξεις για τις θέσεις αλλά μία για όλα», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: Remaining Time-0:15

«Το νομοσχέδιο είναι στη Βουλή. Ο σχεδιασμός θα ψηφιστεί αυτή την βδομάδα. Εν συνεχεία η προτεραιότητά μας θα είναι ο χώρος της υγείας δηλαδή τα νοσοκομεία. Θα βγει μια προκήρυξη που θα αφορά στα νοσοκομεία της χώρας, προκείμενου να στελεχωθούν πρώτα αυτά. Όλοι όσοι υπηρετούν όλοι θα κριθούν εκ νέου. Όλοι θα περάσουν από τη νέα διαδικασία και θα υπογράφεται συμβόλαιο απόδοσης που θα έχει μετρήσιμους στόχους και ο κάθε επικεφαλής διοικητής θα αξιολογείται σε ετήσια βάση. Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα μπροστά και βάζει επιπλέον φίλτρα. Ο νόμος προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες για τοπικούς και δημόσιους οργανισμούς, και είναι περίπου 600 θέσεις. Αν ο εν λόγω διοικητής δεν αποδίδει στους στόχους, ανοίγει η πόρτα της αντικατάστασής του, αν επιτύχει τους στόχους, έχει οικονομικό μπόνους. Ο υπουργός που υπογράφει το συμβόλαιο μαζί του θα έχει την πολιτική ευθύνη του οργανισμού».