PwC: Οι οργανισμοί να επανεξετάσουν τις στρατηγικές απόκτησης και διατήρησης ταλέντων

Σύμφωνα με την νέα έρευνα Global Digital Trust Insights της PwC, οι οργανισμοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές απόκτησης και διατήρησης ταλέντων στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους αφοσιωμένο και ενημερωμένο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι οι τρεις βασικές τους προτεραιότητες είναι: η αναβάθμιση και τεχνική κατάρτιση του τρέχοντος ανθρώπινου δυναμικού αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του οργανισμού, η εκ νέου εξισορρόπηση μεταξύ υπηρεσιών που διαχειρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά και ο προσδιορισμός των κατάλληλων υποψηφίων για κάλυψη νέων θέσεων εργασίας.

Ειδικά σε περιπτώσεις οργανισμών που έχουν πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης με κόστος άνω του 1 εκατ. δολαρίων, είναι πιθανό να ταξινομήσουν τον ανταγωνισμό για προσέλκυση ταλέντου από την αγορά εργασίας ανάμεσα στις τρεις πρώτες προτεραιότητές τους. Σημαντική αύξηση στο ποσοστό των επιχειρήσεων που έπεσαν θύμα παραβίασης δεδομένων με κόστος άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατέγραψε η έρευνα, με το σχετικό ποσοστό να εκτινάσσεται σε 36% έναντι 27% έναν χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 3.800 επικεφαλής επιχειρήσεων και κορυφαίων στελεχών τεχνολογίας σε 71 χώρες, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν την άνοδο του Generative AI με ένα μείγμα σκεπτικισμού και ενθουσιασμού.

Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις αυξάνουν σημαντικά τις επενδύσεις τους στην κυβερνοασφάλεια, προκειμένου να προστατευθούν από κυβερνοεπιθέσεις. Η τεχνολογία και οι ψηφιακές εφαρμογές αξιολογήθηκαν τέλος, ως ο κορυφαίος κίνδυνος, σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό συγκριτικά με τις φυσικές καταστροφές, την πανδημία και την ανισότητα.

Projectyou: Λανσάρει πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Logistics ELA

Η projectyou, εγκεκριμένος Φορέας Εκπαίδευσης από το ΙLME στην Ελλάδα (κατ’ αποκλειστικότητα) και την Κύπρο, για τη Διεθνή Πιστοποίηση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) από το European Logistics Association (ELA) διοργανώνει στις 13 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, δωρεάν webinar στο οποίο θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Logistics ELA.

Το webinar απευθύνεται στα στελέχη του κλάδου των logistics και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι μυστικά κρύβει ο κόσμος της εφοδιαστικής αλυσίδας, ποια είναι τα διεθνώς εφαρμοζόμενα πρότυπα εργασίας, πως μπορεί να προετοιμαστεί το σημερινό στέλεχος για τις επερχόμενες αλλαγές στον κλάδο των logistics κ.α.

ΔΥΠΑ: 22η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα, για 800 θέσεις εργασίας

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει την 22η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial, από τις 10:00 έως τις 18:00. Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη θεσσαλική πρωτεύουσα, πρόκειται να συμμετάσχουν 40 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας.

Οι αναζητούντες εργασία θα μπορούν να συνομιλήσουν με τα στελέχη των επιχειρήσεων χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ώρα επισκεψιμότητας (timeslot), ώστε να αποφύγουν τυχόν καθυστερήσεις κατά την προσέλευσή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν επί τόπου, επιλέγοντας από τις εξής θεματικές: Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό, Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη, Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα, Τα Κοινωνικά Δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας. Παράλληλα, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Ν2Growth: Η εικόνα της αγοράς εργασίας των Venture Capital

Tα 215.5 δις δολάρια για το 2023 αναμένεται να φτάσει η αγορά των Venture Capital, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της N2Growth. Επιπρόσθετα, βάσει της έκθεσης, οι κυρίαρχες τάσεις του κλάδου είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός, η χρήση της τεχνολογίας, το ESG, η αυξημένη δραστηριότητα στις αναδυόμενες αγορές και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για εξειδικευμένους τομείς. Ως προς τα χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας του κλάδου, σύμφωνα με την έκθεση, οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ψηφιοποίηση και στη βιωσιμότητα, πιέζοντας για την απόδοση των επενδύσεων (ROI) αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της δημιουργίας αξίας.

Οι 3 κλάδοι, μάλιστα, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαϊκών συμφωνιών είναι οι Τεχνολογία, ΜΜΕ και Τηλεπικοινωνίες (40,1%), Βιομηχανικές Κατασκευές και Αυτοκινητοβιομηχανία (25,2%) και Καταναλωτικά Αγαθά (17,5%), ενώ ο κλάδος του private equity απασχολεί άμεσα περισσότερους από 14 εκατομμύρια εργαζόμενους. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις της Λατινικής Αμερικής συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, καθώς οι επενδύσεις ρεκόρ που παρατηρούνται στην περιοχή επιτρέπουν στις τοπικές εταιρείες να ενισχύσουν τις προσλήψεις και να αναζητήσουν ταλέντα και εκτός συνόρων.

Επιπλέον, η έκθεση δείχνει ότι το 23% των επενδυτικών θέσεων σε επιχειρήσεις Private Equity παγκοσμίως κατέχονται από γυναίκες, ενώ μόλις το 12% των θέσεων Διευθύνοντος Συμβούλου κατέχεται από γυναίκες. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των επιχειρήσεων που ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον μία γυναίκα ως επενδυτική εταίρο αυξήθηκε σε 43%, από 35% που ήταν το 2020 και 32% το 2018 αντίστοιχα, αν και μόνο το 15% των εταιρειών δήλωσε ότι είχε περισσότερες από μία.

Τέλος, ειδικά για τις ΗΠΑ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 77% των επενδύσεων Venture Capital πηγαίνει σε εταιρείες με λευκούς Founders, με λιγότερο από 10% να πηγαίνει σε γυναίκες Founders και λιγότερο από 1% να πηγαίνει σε Αφροαμερικανούς Founders.