Κρι Κρι: Πλατφόρμα self service των εργαζομένων, σε συνεργασία με την Epsilon Net

Tη δική της πλατφόρμα εξυπηρέτησης των εργαζομένων δημιούργησε, σε συνεργασία με την Epsilon Net, η Κρι Κρι, με στόχο την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, η οποία είναι συνυφασμένη με την ευελιξία, τη διαφάνεια, την ευκολία και τη μείωση της πολυπλοκότητας.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία πλατφόρμα self service των εργαζομένων, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της συνεργασίας της εταιρείας με την Epsilon Net, αναφορικά με το πρόγραμμα μισθοδοσίας. Μέσω της εν λόγω πλατφόρμας, οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το υπόλοιπο των αδειών τους, να αιτούνται και να προγραμματίζουν τις άδειές τους, να υποβάλλουν αιτήσεις για βεβαιώσεις, να αναθεωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία, αλλά και να ενημερώνονται μέσω των ανακοινώσεων της εταιρείας.

Σκοπός είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια, καθώς και η εξοικονόμηση χαρτιού, γεγονός που θα συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ απαραίτητη είναι η αλλαγή της κουλτούρας προς μία περισσότερο ψηφιακή καθημερινότητα.

Η υλοποίηση και τα μελλοντικά σχέδια
Η νέα αυτή πλατφόρμα, με τίτλο «My KriKri», ξεκίνησε μόλις πρόσφατα τη λειτουργία της, απευθυνόμενη αρχικά στους 120 εργαζόμενους γραφείων της εταιρείας, ενώ με την επέκτασή της και στους εργαζόμενους της αγοράς, ο αριθμός φτάνει ήδη στα 160 άτομα. Φυσικά, για την αποτελεσματική αξιοποίηση της πλατφόρμας, η εταιρεία πραγματοποίησε ειδική εκπαίδευση στους ανθρώπους της και προχώρησε στην έκδοση ενός αναλυτικού οδηγού.

Στόχος είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 η πλατφόρμα να αξιοποιείται και από τους 600 εργαζόμενους της εταιρείας. Για τον λόγο αυτό, σε λίγο καιρό, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και από σχετικό application στο κινητό, ενώ θα δημιουργηθούν ειδικά booths με τάμπλετ για εύκολη πρόσβαση. Τέλος, το επόμενο βήμα είναι στο μέλλον η εν λόγω πλατφόρμα να περιλαμβάνει και το κομμάτι του performance management.

Randstad Hellas: Online έρευνα upskilling & reskilling

H Randstad Hellas εξελίσσει αυτές τις ημέρες έρευνα upskilling & reskilling, μέσω online ερωτηματολογίου το οποίο έχει σαν στόχο να καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες που αφορούν στις λύσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων. Τα ευρήματα της έρευνας σύμφωνα με την εταιρεία, θα την βοηθήσουν στο να δημιουργήσει τα κατάλληλα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σύμφωνα με τις έρευνες HR Trends & Workmonitor 2023 της Randstad Hellas, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και οι ευκαιρίες εξέλιξης είναι εξίσου σημαντικές για τους εργαζόμενους αλλά και για τους εργοδότες που θέλουν να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους σε μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Εξάλλου, με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας HR Trends για τον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, η Randstad διοργανώνει webinar με θέμα «Τάσεις στο HR: ξενοδοχεία & τουρισμός», την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης, ο Αλέξανδρος Μπάτσας, Business Area Manager, Hospitality & Tourism and Multilingual Specialties, και η Μαρία Ρίζου, Recruitment Consultant, Hospitality & Tourism Specialty, Randstad Ελλάδος, θα εξετάσουν τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα, όπως τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων κατά τη διαδικασία στελέχωσης προσωπικού, οι παράγοντες που καθιστούν μια εταιρεία ελκυστική για τους υποψήφιους, οι λόγοι που οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αλλάξουν το εργασιακό τους περιβάλλον, καθώς και τα πλάνα προσλήψεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Insead: Στην 39η θέση η Ελλάδα στη λίστα χωρών προσέλκυσης ταλέντων

Η Insead έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του «2023 Global Talent Competitiveness Index», με τον οποίο αναδεικνύει τις σημαντικότερες χώρες διεθνώς ως προς την προσέλκυση ταλέντων. Σύμφωνα με την νέα έρευνα, στην κορυφή παραμένει η Ελβετία, για 10η χρονιά, ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη σχετική λίστα οι 7 από τις 10 κορυφαίες χώρες του Δείκτη είναι ευρωπαϊκές. Όσον αφορά στην Ελλάδα, καταλαμβάνει την 39η θέση σε σύνολο 134 χωρών, ενώ έρχεται 27η μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Insead, το top 10 των πιο ανταγωνιστικών χωρών στην προσέλκυση ταλέντων είναι το εξής: Ελβετία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Αυστραλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της εταιρείας, «η Ελβετία κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατηγορίες ικανοποίησης και διατήρησης ταλέντων λόγω των υψηλών επιπέδων κοινωνικής προστασίας και του φυσικού της περιβάλλοντος. Η ποιότητα ζωής και η βιωσιμότητα θα αποτελέσουν κρίσιμο πλεονέκτημα για όσους στοχεύουν να γίνουν κόμβοι ταλέντων κατά την επόμενη δεκαετία».

Η Ιnsead αναφέρει παράλληλα ότι ο ανταγωνισμός για ταλέντα μεταξύ των χωρών ενδέχεται να ενταθεί τα επόμενα 10 χρόνια, «εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας στο εμπόριο, στις επενδύσεις και στο γεωπολιτικό πεδίο».

Όπως λέει, η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε την ανισότητα των φύλων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να σημαίνει ότι «το ανειδίκευτο ή χαμηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό θα υποστεί μεγάλη πρόσθετη πίεση, ενώ οι νέες κατηγορίες εργαζομένων θα υποφέρουν από τον ισχυρότερο ανταγωνισμό».