Ο John Antonakis στο 19th People Management Executive Seminar

Χαρισματικός ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η απάντηση είναι γίνεσαι. Αυτό αποδεικνύει η πολυετής επιστημονική έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο John Antonakis, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λωζάνης στην Ελβετία.

Στην 3ωρη παρουσίαση-workshop, με τίτλο «Charisma: Gift or learnable skill?», στο πλαίσιο του φετινού People Management Executive Semainar, ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, θα εξηγήσει το πώς μπορούμε να παρακινήσουμε τους υφισταμένους, να συντονίσουμε τις ενέργειες των μελών της ομάδας και να επιτύχουμε κορυφαία απόδοση χρησιμοποιώντας «ήπια μέσα».

Παράλληλα, θα αναλύσει το γιατί τα άτομα ταυτίζονται με τους ηγέτες και γιατί οι οπαδοί κάνουν το extra mile για χαρισματικούς ηγέτες – ηγέτες που έχουν μια σχεδόν αλχημική ικανότητα να ενθαρρύνουν τους άλλους να κάνουν σπουδαία πράγματα. Επιπρόσθετα, ο J. Antonakis θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των λεκτικών και μη λεκτικών τακτικών επιρροής που χρησιμοποιούν οι χαρισματικοί ηγέτες για να καταφέρουν την αφοσίωση και τη δέσμευση, αλλά και στο τι είναι, αν έχει σημασία και πώς μπορεί να επικοινωνηθεί το χαρισματικό όραμα. Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν χρησιμοποιώντας μερικά από τα εργαλεία του χαρίσματος.

Επισημαίνεται ότι το 19ο κατά σειρά People Management Executive Seminar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Hotel Sofitel, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τους ομιλητές και την ατζέντα μπορείτε να βρείτε εδώ!

ΕΛΣΤΑΤ: Εκ νέου μείωση της ανεργίας, στο 10% τον Σεπτέμβριο

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2023 ανήλθε στο 10%, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με το αναθεωρημένο προς τα κάτω ποσοστό του Αυγούστου, όταν είχε διαμορφωθεί στο 10,6%. Τον Σεπτέμβριο του 2022, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 12,1%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, oι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.226.711 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 70.724 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 (1,7%) και κατά 55.173 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 (1,3%).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 467.804 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 104.240 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 (-18,2%) και κατά 24.549 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 (-5,0%). Τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.100.098, σημειώνοντας αύξηση κατά 4.184 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 (0,1%) και μείωση κατά 32.923 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 (-1,1%).

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά και βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας να ανταμείβονται. Είμαστε λοιπόν μια ανάσα από τον στόχο μας. Να πέσει δηλαδή το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 10% και να «ξεπαγώσουν» και επίσημα πια οι τριετίες για 1,3 εκατ. εργαζομένους. Κάποιοι μας αμφισβήτησαν και κάποιοι άλλοι μας χλεύαζαν, αλλά τα ποσοστά δεν λένε ψέματα. Τα τελευταία χρόνια, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την ύφεση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά, την ίδια ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης επικρατεί οικονομική ύφεση».

«Επιταχύνεται η μείωση της ανεργίας των νέων»
Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Εργασίας σχολίασε και την πορεία της ανεργίας των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Όσον αφορά στην ανεργία των νέων, η Ελλάδα έπεσε σημαντικά στη σχετική κατάταξη με 19,4%, πίσω από την Ισπανία (27,8%), Ιταλία και Σουηδία (21,9%), Εσθονία (20,8%), Κροατία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Πορτογαλία. Η μείωση της ανεργίας των νεών είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα. Πριν από λίγους μήνες, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην ανεργία νέων στην ευρωζώνη και τώρα βλέπουμε αυτό το ποσοστό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα προς τα κάτω. Σε αυτό έχουν συμβάλλει σημαντικά οι δράσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη και επανένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με στοχευμένα προγράμματα μαθητείας, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης. Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τους επόμενους μήνες σκοπεύω να ασχοληθώ πολύ ενεργά με αυτά τα προγράμματα που σχεδιάζουμε από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να βοηθήσουμε να «ανοίξουν» και άλλες θέσεις απασχόλησης που θα βοηθήσουν την περαιτέρω υπαναχώρηση των ποσοστών ανεργίας».

Γαλαξίας, Henkel και Black Light: Καμπάνια συμπερίληψης «Δες το Αλλιώς»

Σε μία νέα συνεργασία για την καμπάνια συμπερίληψης «Δες το Αλλιώς» προχώρησαν ο Γαλαξίας, η Henkel και η Black Light. Η πρώτη φάση της καμπάνιας, η οποία υλοποιήθηκε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Οκτωβρίου, περιλάμβανε τη διαδικτυακή ενημέρωση μέσω του website 5ae.gr, αλλά και των social media της αλυσίδας Γαλαξίας, μέσω αναρτήσεων σχετικά με την καμπάνια, αλλά και με τη συμπερίληψη και την αναπηρία.

Επιπρόσθετα, το ανθρώπινο δυναμικό των καταστημάτων των Super Market Γαλαξίας εκπαιδεύτηκε στους βέλτιστους τρόπους προσέγγισης και εξυπηρέτησης πελατών με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ τα προϊόντα της Henkel στα καταστήματα Γαλαξίας φέρουν ειδική σήμανση για την καμπάνια κατά τη διάρκεια των ενεργειών, με σχετική επικοινωνία και ενημέρωση των καταναλωτών εντός των καταστημάτων.

Επισημαίνεται ότι στόχος της καμπάνιας είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού σχετικά με την κινητική και οπτική αναπηρία, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται και η δεύτερη φάση της καμπάνιας.

«My Activity»: Νέο εργαλείο διαχείρισης δραστηριοτήτων ομάδων

Η Techins, ελληνική εταιρεία τεχνολογίας με επίκεντρο τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου και το Insurance Media Lab, Digital Agency για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας, με στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών αφορά στην αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Techins από το Insurance Media Lab στην κυπριακή αγορά, με την εφαρμογή «My Activity», για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων ομάδων ασφαλιστικών συμβούλων, να αποτελεί το πρώτο βήμα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας.

Το «My Activity» είναι εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον Διευθυντή Ομάδας ή Υποκαταστήματος να θέτει στόχους για την ομάδα του και να παρακολουθεί την απόδοση κάθε μέλους της ομάδας του.