--> 

Lidl Ελλάς: Στα 1000 ευρώ μεικτά ο κατώτατος μισθός

Η Lidl Ελλάς παρουσίασε τη μελέτη της κοινωνικοοικονομικής επίδρασης του ομίλου το 2022. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Διοίκησης της εταιρείας, Martin Brandenburger, η Lidl Ελλάδας σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει η εταιρεία στην Ελλάδα από το 1999 μέχρι σήμερα.

«Για το 2022 συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέραμε στην ελληνική οικονομία ήταν 953 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ. Για κάθε 1 άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτός από τις επενδύσεις σε νέα καταστήματα η Lidl προχωρά και σε αυξήσεις προς το ανθρώπινο δυναμικό της, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2023 ο κατώτατος μισθός για την εταιρεία θα είναι στα 1.000 μεικτά τον μήνα.

«Προχωράμε σε νέες αυξήσεις, έτσι ώστε από την 1η Δεκεμβρίου ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης στη Lidl Ελλάς να ανέρχεται πλέον στα 1.000€ μικτά για όλους τους εργαζομένους μας, όχι μόνο στα γραφεία, αλλά και στα καταστήματα και τις αποθήκες», σημείωσε ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Interamerican: Ολοκλήρωσε το Master Financial Advisors της LIMRA

Η Interamerican ολοκλήρωσε το 3ο και τελευταίο μέρος του Master Financial Advisors της LIMRA, του προγράμματος εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει για επιλεγμένους ασφαλιστικούς συμβούλους της. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην προσέγγιση επιχειρηματιών και στο εξειδικευμένο Financial Planning που απαιτείται να διενεργείται για αυτή την κατηγορία πελατών.

Οι 17 ασφαλιστικοί σύμβουλοι που ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 14 ημερών, με την εκπλήρωση των απαραίτητων κριτηρίων θα αποκτήσουν τη διάκριση του Master Financial Advisor και θα αποτελέσουν τους πρώτους Έλληνες ασφαλιστικούς συμβούλους με αυτό το δίπλωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν σε εκπαιδευτική άσκηση με έπαθλο τη δωρεά σημαντικού ποσού από την Interamerican, σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η νικήτρια ομάδα, στην οποία συμμετείχαν οι  Ελένη Μπουσκουτά, Γιώργος Γιαννικόπουλος, Δημήτρης Μπακόπουλος και Δημήτρης Παπαδημητράκης, επέλεξε να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο Άσυλο Ανιάτων. Εισηγητής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν o Μανώλης Κυριάκου, Senior Regional Executive LIMRA and LOMA και συμμετείχαν οι Γιάννης Γιαννακόπουλος, Sales Operations Manager, Ειρήνη Μαρκογιαννάκη και Νάταλι Σταυρίδου από την ομάδα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των Δικτύων Διανομής της Interamerican.

Συνεργασία Optima bank και Orientum

«Οφείλουμε να εργαστούμε ώστε τα παιδιά μας, η επόμενη γενιά, να ζήσει σε έναν κόσμο με περισσότερες ευκαιρίες και ποιότητα ζωής» δήλωσε ο Γ. Πάρνης, Head of Human Resources της Optima bank, με αφορμή τη νέα συνεργασία της τράπεζας με την εταιρεία Orientum.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, διοργανώθηκε συνάντηση ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τα παιδιά των στελεχών της Optima bank που φοιτούν στην Α’ και Β’ Λυκείου, για θέματα όπως η σωστή επιλογή των σπουδών, το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αναζήτηση της κατάλληλης σχολής, όπως και τα επαγγέλματα του 2030.

«Ο επαγγελματικός τους προορισμός, αποτελεί κυρίαρχο συστατικό και για αυτό η σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση των παιδιών, που σύντομα θα συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των σπουδών τους, όπως και τις ενναλακτικές κατευθύνσεις σταδιοδρομίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, αποτελεί για εμάς στην Optima bank βασική προτεραιότητα» επισήμανε ο Γ. Πάρνης και κατέληξε:

«Όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ειδικές τιμές, με στόχο τον καλύτερο δυνατό επαγγελματικό τους σχεδιασμό. Θα συνεχίσουνε να είμαστε διαρκώς δίπλα στα παιδιά που σχεδιάζουν το μέλλον τους, προσφέροντας τη δική μας γνώση και υποστήριξη σε αυτό το όμορφο ταξίδι αναζήτησης».

Τράπεζα Πειραιώς: Λανσάρει τη δράση «TeenSkills» στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL

Τη δράση «TeenSkills» αναπτύσσει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL, σε συνεργασία με το The Tipping Point. Η εν λόγω δράση στοχεύει στην ενίσχυση των νέων σε δυσπρόσιτες περιοχές, μέσα από την καλλιέργεια οριζόντιων και ψηφιακών δεξιοτήτων και τη σύνδεσή τους με επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, η δράση περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία, παράλληλα με live ομαδικές συνεδρίες με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο για τη σφαιρική ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές και εναλλακτικές που υπάρχουν.

Τέλος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν, μέσω της παρουσίασης μιας ιδέας για την αναβάθμιση της τοπικής τους κοινότητας, ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιπρόσθετες  ευκαιρίες που προσφέρει ο τόπος τους.

Επισημαίνεται ότι η δράση πραγματοποιείται για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 πιλοτικά σε τέσσερα Γυμνάσια σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές και συγκεκριμένα στους Προμάχους (Ν. Πέλλας), στο Τζερμιάδο (Ν. Λασιθίου), στον Πρίνο Θάσου (Ν. Καβάλας) και στους Φούρνους Κορσεών (Ν. Σάμου), με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών κυρίως της Γ’ Γυμνασίου και τη συνεργασία τεσσάρων τουλάχιστον εκπαιδευτικών.