ΠΑΠΕΙ: Advisory Board για τη σύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς συγκρότησε 5μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) με στόχο την στενότερη σύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν αφιλοκερδώς διακεκριμένα στελέχη υψηλού κύρους από το χώρο της αγοράς, μεταξύ των οποίων ο Μπάμπης Μαζαράκης, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ  και CEO της Telekom Romania Mobile Communications S.A., ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μάνεσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε., η Χρυσάνθη Μπερμπάτη, Επικεφαλής Business Planning, Investor Relations & ESG της Πειραιώς Financial Holdings, ο Γεώργιος Πουλόπουλος, Εταίρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών EY Ελλάδος, Strategy & Transformation Architecture, και ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Philip Morris International. Συντονιστής της Επιτροπής, ορίστηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Φουστέρης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής Δημήτρης Γεωργακέλλος, αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία του Τμήματος, σημείωσε «Ως Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σημαίνοντα στελέχη του ελληνικού επιχειρείν μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύονται με το Τμήμα και τα μέλη του.

Προσπάθεια όλων μας είναι να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας εποχής και κυρίως να προετοιμάσουμε επιτυχώς για αυτές τα νέα στελέχη που αποφοιτούν από το τμήμα μας. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του Τμήματος στην Ακαδημαϊκή και στην Επιχειρηματική κοινότητα. Για τη συνεισφορά τους αυτή, η οποία τιμά ιδιαίτερα το Τμήμα μας, τους ευχαριστούμε θερμά».

Θ. Βασιλειάδης: «Αν δεν γίνει reskilling, οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόβλημα»

Το reskilling και το upskilling των εργαζομένων βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του CEO του kariera.gr, Θεόφιλου Βασιλειάδη, στο συνέδριο CEO Initiative στη συζήτηση για την αγορά εργασίας. «Πρέπει να εστιάσουμε στο reskilling. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σήμερα δεν είναι οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να ανέβουν, αλλά αυτοί που είναι ήδη πολλά χρόνια στην αγορά εργασίας.

Αν δεν τους αλλάξουμε δρόμο, αργά ή γρήγορα θα έχουν πρόβλημα», σημείωσε, προσθέτοντας πως το ζήτημα είναι πώς θα φτάσει το reskilling στο ανθρώπινο δυναμικό του σήμερα. «Αυτό που θέλουμε να βρούμε μαζί, επιχειρήσεις και κράτος, είναι πώς γίνεται να καταλήξει κομμάτι των χρημάτων που δίνουν οι επιχειρήσεις στο reskilling. Αυτά, μαζί με τα κονδύλια που υπάρχουν, να δημιουργήσουν ένα εργατικό δυναμικό που να είναι σήμερα εκεί που πρέπει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο, ο Θ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι ακόμα και τώρα χρησιμοποιούμε τεχνολογία που δεν καταλαβαίνουμε πως είναι τεχνολογία και πως αυτό που δημιουργείται σήμερα είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη τεχνητή νοημοσύνη.

Τη συζήτηση, στην οποία, επίσης, συμμετείχε o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο CEΟ της EFA Ventures, Νίκος Καλογιάννης και η CEO της PfB Group και Managing Partner της Ν2gGrowth, Ρεβέκκα Πιτσίκα, συντόνισε η Executive Chair του Fortune Greece, Αναστασία Παρετζόγλου. Το πάνελ εστίασε στη διαδικασία του reskilling και upskilling των εργαζομένων, στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, τη νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά και στο brain gain.

TDG: Εκδήλωση με θέμα την ΑΙ για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της

«Τεχνητή νοημοσύνη εχθρός ή φίλος;». Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης στο πρόσφατο «Hot Cup» event που διοργάνωσε το TDG (Τhinkdigital Group) για εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας από όλες τις χώρες παρουσίας του ομίλου.

Συγκεκριμένα, ομάδα ειδικών σε θέματα ΑΙ συζήτησαν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον και στη ζωή. O Aviv Sinai, VP R&D & AI Product Expert στην Taboola, ο Αλέξανδρος Αρτίκης, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Κωνσταντίνος Αμπαζής, Managing Partner της Vesselfront και συγγραφέας της σειράς αστυνομικών βιβλίων «The Machine Murders» και ο Σταύρος Παυλάκης, CTO της BlueGround, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις τους σχετικά με αυτό το θέμα και συζήτησαν με τους ανθρώπους του ομίλου. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρωτοβουλιών του TDG γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις των ανθρώπων του ομίλου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να προσφέρει δεξιότητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγει αυτή η τεχνολογία.

Έρευνα: Κενό στην επικοινωνία των προνομίων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων

Παρότι το 57% των εργοδοτών πιστεύει ότι το ανθρώπινο δυναμικό του είναι πλήρως ενημερωμένο για τα wellbeing προνόμια που προσφέρει, μόνο το 21% των εργαζομένων επιβεβαιώνει αυτή την παραδοχή.

Αυτό δείχνει η νέα έρευνα του GRiD, η οποία καταγράφει ένα κενό μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών. Ειδικότερα, η έρευνα εξηγεί ότι για το παραπάνω συμπέρασμα μπορεί να οφείλεται η έλλειψη επικοινωνίας, ωστόσο το 27% των εργοδοτών επισημαίνει ότι έχει αυξήσει την επικοινωνία σχετικά με τα προνόμια που προσφέρει κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Παρόλα αυτά, μόλις το 16% των εργαζομένων πιστεύει ότι ο εργοδότης του έχει πράγματι αυξήσει τη σχετική επικοινωνία. Επιπρόσθετα, βάσει της εν λόγω έρευνας, η πιο συνηθισμένη μέθοδος επικοινωνίας των προνομίων είναι το email (39%), με τα πακέτα καλωσορίσματος (31%) και τα εγχειρίδια για εργαζομένους (28%) να ακολουθούν.