Υπουργείο Εργασίας: Νέες πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ΔΥΠΑ

«Μιλάμε με τους κοινωνικούς εταίρους και με τη ΔΥΠΑ για να δούμε πως μπορούμε να εμπλέξουμε περισσότερο τους κοινωνικούς εταίρους στα προγράμματα κατάρτισης ώστε να έχουμε και το feedback της κοινωνίας» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας στο Thessaloniki Summit 2023, τονίζοντας ότι το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται απλά για την απορρόφηση, η οποία ωστόσο πρέπει να υπάρξει.

«Μας νοιάζει και η ποιότητα. Θέλω να θυμάστε ότι η επόμενη επταετία, είναι η επταετία που έχουμε στα χέρια μας πόρους για το re-skilling και το up-skilling που δεν θα έχουμε ποτέ ξανά στο προσδόκιμο της ζωής μας. Αυτοί οι πόροι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη από εμάς για να αφήσουν στο τέλος μια εκπαιδευμένη αγορά εργασίας που θα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα 15-20 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μια νοοτροπία ότι η τεχνική εκπαίδευση είναι υποδεέστερη, «το οποίο είναι τελείως ψευδές». Όπως είπε, το Υπουργείο έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανακατασκευή των σχολών της ΔΥΠΑ. «Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για ένα μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων που θα παρέχουμε μέσω μεγάλων διεθνών providers, τύπου Αmazon, και γενικά προσπαθούμε να δώσουμε μεγαλύτερα εφόδια στο ανθρώπινο δυναμικό μας» τόνισε. Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα “Rebrain Greece”, η οποία όπως είπε, «πάει ανέλπιστα καλά».

«Έχουμε αρκετές χιλιάδες clicks το μήνα. Έχουμε ήδη δεκάδες ανθρώπους που βρήκαν δουλειά μέσα από την πλατφόρμα μέσα σε δύο μήνες. Μιλάμε για ανθρώπους που είτε από το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό μας είτε από το εξωτερικό βρήκαν καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας από αυτή που προσδοκούσαν και μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβασή τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας. Αυτό είναι για εμάς η πρακτική άσκηση πολιτικής. Δεν συζητάμε γενικώς για το “brain gain”. Πάμε και δίνουμε τα εφόδια για να γίνει το “brain gain” και αυτό αρχίζει και λειτουργεί» κατέληξε.

“Leaders 2050”: Έρευνα της KPMG για το κλίμα

Η ομάδα “Leaders 2050” της KPMG στο πλαίσιο της επερχόμενης συνόδου για το κλίμα COP28 πραγματοποίησε συνεντεύξεις με 363 νέους από 38 χώρες, προκειμένου να αποτυπώσει μια εικόνα του ενδιαφέροντος τους για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα και την διάθεσή τους για θετική δράση και αλλαγή σε θέματα όπως η κλιματική κρίση.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους (95%), οι ερωτηθέντες – ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών – αποκάλυψαν ότι θα ήθελαν να συμμετέχουν περισσότερο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των οργανισμών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (58%) δήλωσαν ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα των παγκόσμιων προκλήσεων βιωσιμότητας.

Παρά το γεγονός ότι σε ποσοστό 81% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας «παίζει κρίσιμο ρόλο» ή «θα έπρεπε να παίζει μεγαλύτερο ρόλο» στη διαδικασία της συνόδου COP28, εντυπωσιακά λιγότεροι από το ένα τρίτο (28%) θεωρούν ότι ακούγεται η φωνή τους σε επίπεδο ηγεσίας σε θέματα μηδενικού ισοζυγίου και βιωσιμότητας.

Η έρευνα διεξήχθη από το “Leaders 2050”, το επαγγελματικό δίκτυο της KPMG για μελλοντικούς ηγέτες σε όλους τους κλάδους που ενδιαφέρονται για το μηδενικό ισοζύγιο, την καθαρή ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα, με έμφαση στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. «Η αποστολή του δικτύου είναι να παρέχει στην επόμενη γενιά τις δεξιότητες, τα δίκτυα και τον σκοπό που χρειάζονται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της KPMG.

Άδωνις Γεωργιάδης: Παραμένουν οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη χθες στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας», εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Αδ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελλάδα εισήλθε στην εποχή της κανονικότητας και η συνεργασία μας με την ΟΚΕ πρέπει να διευρυνθεί και να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ILO για την πολύ καλή διαχρονική μας συνεργασία και για τις καλές συμβουλές που έδωσε στην Ελλάδα τα περασμένα χρόνια. Προσδοκούμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας. Είναι εξαιρετικά καλό να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους οι κυβερνήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι εργοδοτών και εργαζομένων. Για εμάς στην Ελλάδα που είχαμε αυτή τη δύσκολη δεκαετή περίοδο, η ιδέα ότι μπορούμε με λογικό τρόπο να βρούμε κοινές συνιστάμενες λύσεις και να προχωρήσει η οικονομία και η κοινωνία προς τα εμπρός, έχει εμπεδωθεί».

Όπως είπε, πριν από 4 χρόνια, η Ελλάδα είχε ποσοστό ανεργίας στο 17,6% ενώ σήμερα είμαστε στο 10%. «Απέχουμε αρκετά ακόμα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι το 6,5%, αλλά είμαστε 7,5 μονάδες κάτω, περίπου 45% κάτω μέσα σε τέσσερα χρόνια» επισήμανε. Και συνέχισε: «Είχαμε σημαντική πρόοδο στην πτώση της ανεργίας των νέων. Ήμασταν πρώτοι με μεγάλη διαφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαμε φτάσει κάποτε ακόμα και το 60%. Σήμερα είμαστε κάτω από το 20%, είμαστε στην 9η θέση από το τέλος, το οποίο είναι μια μεγάλη πρόοδος που ο ελληνικός λαός με πολλές θυσίες κατάφερε να κάνει. Πιστεύουμε όμως ότι για να κάνουμε το μεγάλο βήμα εμπρός πρέπει να ενισχύσουμε τον κοινωνικό διάλογο».

Ο Υπουργός Εργασίας στάθηκε παράλληλα και στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης. Όπως είπε, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το Υπουργείο σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα προγράμματα για το reskilling και το upskilling της αγοράς εργασίας της Ελλάδος. Και κατέληξε: «Μας ενδιαφέρει να ακούμε τι λέει η αγορά και τι λένε οι κοινωνικοί εταίροι και πως εμείς εφαρμόζουμε πολιτικές και αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς και τους εθνικούς πόρους. Αλλά ναι, οι ανισότητες στην αγορά εργασίας παραμένουν στην Ελλάδα. Παραμένουν αρκετά στο θέμα της αμοιβής των γυναικών και είναι ένα κομμάτι το οποίο έχουμε βάλει ως κεντρικό στόχο της πολιτικής μας να γεφυρώσουμε. Επίσης και στους νέους, που επίσης υπάρχει εκεί μια μεγάλη ανισότητα».

ΕΥ Ελλάδος: Δράσεις για τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

Τις συνεργασίες της με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα συνεχίζει να επεκτείνει και να αναπτύσσει η EY Ελλάδος, με στόχο την προώθηση και την εμβάθυνση της ενεργής σύνδεσης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας με την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία διετία, η εταιρεία υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής, Τεχνοηθικής και Δικαίου του Τομέα Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και με το Εργαστήριο Πολιτικής Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπρόσθετα, η EY παρέχει ανατροφοδότηση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σχετικά με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας, ενώ παρέχει και οικονομική στήριξη σε φοιτητές μέσω προγραμμάτων υποτροφιών.

Παράλληλα , η εταιρεία έχει οργανώσει προγράμματα πρακτικής άσκησης και με πλήθος άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στα οποία τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχαν συνολικά 225 φοιτητές, εκ των οποίων, σχεδόν οι έξι στους δέκα έλαβαν πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία και είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην EY. Τέλος, η ΕΥ οργανώνει σταθερά τις ημέρες καριέρας “EY Days” και συμμετέχει σε εκθέσεις καριέρας που διοργανώνονται από τα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων, αλλά και σε εξωτερικές επιτροπές Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΠ) & Βελτίωσης.