Costa Navarino: Sales Transformation Workshop για τους εργαζόμενους

Ένα Sales Transformation Workshop διοργάνωσε, την εβδομάδα 13-17 Νοεμβρίου, η Costa Navarino για την ομάδα Sales and Marketing των ξενοδοχείων The Westin Resort Costa Navarino, The Romanos a Luxury Collection Resort και W Costa Navarino. Το εν λόγω workshop πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Θωμαΐδη, Luxury Brand Specialist and Senior Partner of Signature Europe.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε ομαδικές ασκήσεις και συζητήσεις, μεταφέροντας ο καθένας τη δική του εμπειρία και γνώση, ενώ παράλληλα έλαβαν από την εκπαιδεύτρια πληθώρα γνώσεων, εργαλείων και εμπειριών από το Luxury Brands market.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα νέα trends των αγορών και ταξιδιωτών παγκοσμίως, αλλά και να μάθουν νέες τεχνικές και εργαλεία, τα οποία θα ενδυναμώσουν την παγκόσμια παρουσία του brand της Costa Navarino και θα προσφέρουν προσωποποιημένες και αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες της.

«Η καθοδήγηση και η έμπνευση που έλαβαν οι συνεργάτες μας θα αναβαθμίσουν αναμφίβολα τόσο τις δεξιότητές τους όσο και τις εμπειρίες που προσφέρουν και θα θέσουν την Costa Navarino ακόμα πιο ψηλά στις αγορές των Luxury Brands. Η Costa Navarino συνεχίζει να θέτει τον πήχη ψηλά στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των συνεργατών της» ανέφερε στο Workforce η Καλλιόπη Καβαλάρη, Learning & Development Director της εταιρείας.

NTT Data: Αναζητά IT προσωπικό παρέχοντας ευέλικτη εργασία, μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια

Σε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η NTT Data, μέρος του Ομίλου NTT, πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών τεχνολογιών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο, παρουσίασε τα νέα της γραφεία στην Ελλάδα, 900 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εταιρεία απαριθμεί 100 εργαζόμενους και στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση – γεωγραφική και επιχειρησιακή- στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ευάγγελος Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της NTT Data Ελλάδος υπογράμμισε τη δέσμευση της NTT Data να υποστηρίξει το ταλαντούχο δυναμικό του τομέα της πληροφορικής της χώρας.

Η στρατηγική του Ομίλου στην Ελλάδα είναι δομημένη και σαφής, έχοντας προϋπολογίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ (επενδύσεις, κτήρια, μισθοδοσίες, άλλα λειτουργικά κόστη) για το διάστημα 2022 – 2026, ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, κύριο μέλημα είναι η πρόσληψη νέων ταλαντούχων στελεχών που θα βοηθήσουν την εταιρεία να υλοποιήσει τα πανευρωπαϊκά έργα που αναλαμβάνει.

Ο Ε. Κωνσταντίνης επεσήμανε πως οι Έλληνες μηχανικοί (ΙΤ) έχουν πολύ καλή φήμη διεθνώς, τονίζοντας ότι η NTT Data αναζητά IT προσωπικό παρέχοντας ευέλικτη εργασία, μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια, ενώ στόχος είναι και η δημιουργία Ακαδημίας εντός της εταιρείας.

«Στόχος για το ελληνικό παράρτημα είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 15% το 2023 μέσα από την εξυπηρέτηση διεθνών οργανισμών και να γίνει εργοδότης που παρέχει ευκαιρίες καριέρας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή απασχολούμε περισσότερους από 100 επαγγελματίες και στόχος είναι να φτάσουμε τους 400 εργαζόμενους μέχρι το 2026» κατέληξε.

Cenergy Holdings: Νέο μέλος της Συμμαχίας BrainRegain-Ελληνισμός Εν Δράσει

Νέο μέλος του BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει αποτελεί πλέον η Cenergy Holdings, εταιρεία συμμετοχών με θυγατρικές την Hellenic Cables και την Σωληνουργεία Κορίνθου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Ειδικότερα, μέσα από την απευθείας επικοινωνία των Ελλήνων του εξωτερικού με τα στελέχη τόσο της Hellenic Cables και της Σωληνουργείας Κορίνθου σε ρόλους μέντορα, επιδιώκουν με το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring να συμβάλλουν στην καθοδήγηση των Ελλήνων που ενδιαφέρονται για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό τους.

«Η Cenergy Holdings, μέσω της συμμαχίας της BrainReGain και του προγράμματος Mentoring με στελέχη των εταιρειών της, συμβάλλει δυναμικά στη δικτύωση των Ελλήνων του εξωτερικού με την ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας τις προοπτικές και ευκαιρίες για την επάνοδό τους στην Ελλάδα» δήλωσε ο Κώστας Βαβαρούτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Cenergy Holdings.

Barclays: Προς απόλυση το 2% του ανθρώπινου δυναμικού της

Την πρόθεση της Barclays να περικόψει έως και 2.000 θέσεις εργασίας σε βάθος μερικών ετών αναφέρει το πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο σχεδίων της για μείωση του λειτουργικού της κόστους έως και 1 δισ. λίρες (1,3 δισ. δολάρια). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι περικοπές θα γίνουν στη μονάδα που περιλαμβάνει το back office του ομίλου.

«Οι κινήσεις της Barclays για την ενίσχυση της κερδοφορίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια 1.500 έως 2.000 θέσεων εργασίας εάν εφαρμοστούν πλήρως, ένας αριθμός που “μεταφράζεται” σε περίπου 2% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας» αναφέρει το Reuters.

Οι προτάσεις εξετάζονται από κορυφαία στελέχη της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου C.S. Venkatakrishnan, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η τράπεζα θα μπορούσε τελικά να δώσει προτεραιότητα στις απολύσεις σε άλλους τομείς.

Η Barclays πέρυσι είχε συνολικά λειτουργικά έξοδα 16,7 δισεκατομμυρίων λιρών και τον περασμένο μήνα έκανε γνωστό ότι «αξιολογεί ενέργειες για τη μείωση του διαρθρωτικού κόστους, που θα συμβάλουν στην επίτευξη μελλοντικών αποδόσεων, οι οποίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές πρόσθετες χρεώσεις» το τέταρτο τρίμηνο. Στην τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022 εργάζονται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης 22.334 άτομα.