Παπαστράτος: Αύξηση του προσωπικού της κατά 32% το 2022

Την 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022 έδωσε στη δημοσιότητα η Παπαστράτος. Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση ταλέντων, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των ανθρώπων της, με γνώμονα τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, ισότητας και συμπερίληψης. Έτσι, το 2022 πραγματοποίησε 391 νέες προσλήψεις, γεγονός που σημαίνει αύξηση του προσωπικού της κατά 32% σε σχέση με το 2021, απασχολώντας συνολικά 1.201 άτομα.

Παράλληλα, το 64,71% των νέων προσλήψεων αφορούσε σε ηλικίες 30-50 ετών και το 33,76% σε ηλικίες κάτω των 30 ετών, ενώ το 2022 καταγράφηκαν συνολικά 81 αποχωρήσεις.  Επιπρόσθετα, το 72% των εργαζομένων καλύπτεται από συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 25% του ανθρώπινου δυναμικού.

Επιπλέον, η Παπαστράτος υλοποίησε 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, εστιάζοντας στις ηγετικές δεξιότητες και παρέχοντας πρόσβαση στην πλατφόρμα Udemy, ενώ μεριμνά και για την ψυχική υγεία και το wellbeing των ανθρώπων της, μέσω του ολιστικού προγράμματος «Well-being in Action».

Ταυτόχρονα, η εταιρεία το 2022 επένδυσε €600.000 για κοινωνική συνεισφορά σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την ενδυνάμωση της γυναίκας, ενώ έλαβε για 3η συνεχή χρονιά την πιστοποίηση Equal Salary και διακρίθηκε για 8η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα από το Top Employer Institute.

«Οι άνθρωποί μας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εταιρείας και το πολυτιμότερο κεφάλαιο στο ταξίδι της συνεχούς προόδου και εξέλιξής της. Στην Παπαστράτος πιστεύουμε στη δύναμη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης και εργαζόμαστε καθημερινά για την ένταξη των αρχών αυτών στο εργασιακό μας περιβάλλον. Ακολουθώντας πιστά τον αξιακό μας κώδικα, είμαστε ανοιχτοί στο να ακούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας.

ManpowerGroup: Στο +12% οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα

Συγκρατημένες είναι οι Συνολικές Προοπτικών Απασχόλησης (12%) στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup. Πιο συγκεκριμένα, οι προοπτικές απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου και αποδυναμώθηκαν κατά 6% αναφορικά με το 4ο τρίμηνο του 2023.

Το 28% των 525 εργοδοτών στην Ελλάδα που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένει αύξηση των απασχολουμένων, το 18% μείωση, ενώ το 51% δεν περιμένει καμία αλλαγή. Σύμφωνα με την έρευνα, το πρώτο τρίμηνο του 2024 αποτυπώνεται ιστορικό υψηλό στο ποσοστό των εργοδοτών που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων (82% έναντι 77% το 2023), με το ποσοστό αυτό να εμφανίζεται κατά 7% υψηλότερο από τον μ.ο. παγκοσμίως (75%).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι οι «Υπηρεσίες Επικοινωνίας», καθώς οι προοπτικές προσλήψεων αυξάνονται κατά 39% από το 3ο τρίμηνο του 2023 και κατά 33% από πέρυσι. Τα διαθέσιμα ταλέντα επισκιάζονται από τη ζήτηση, όπου το 85% των οργανισμών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου που χρειάζονται.

Ακολουθεί ο τομέας «Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα» παρά την έλλειψη ταλέντων (το 82% αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου), οι εργοδότες στην Ελλάδα αναμένουν Καθαρές Προοπτικές Απασχόλησης +24%, βελτιωμένες από το προηγούμενο τρίμηνο και σε σύγκριση με πέρυσι κατά +12% και +17%, αντίστοιχα.

Πληροφορική: Η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά
Στον κλάδο της Πληροφορικής δε, η ζήτηση για ταλέντα ξεπερνά την προσφορά, με το 74% των οργανισμών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των ταλέντων που χρειάζονται. Οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν Καθαρές Προοπτικές Απασχόλησης +11%, συρρικνωμένες κατά -21% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά -16% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η συρρίκνωση αυτή σημειώνεται καθώς ο δείκτης εξισορροπεί έναντι των προηγούμενων τριμήνων κατά τα οποία σημειώθηκε έκρηξη ζήτησης για στελέχη Πληροφορικής λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του ψηφιακού μετασχηματισμού κατά την πανδημία (ηλεκτρονικό εμπόριο, ψηφιακές υπηρεσίες, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση κ.ά.). Οι εργοδότες στην Ελλάδα σε μεσαίες επιχειρήσεις με 50-249 εργαζομένους είναι πιο αισιόδοξοι με τον δείκτη ΝΕΟ (Net Employment Outlook) να φτάνει στο 22, αυξημένος κατά 11% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ωστόσο 8 στους 10 εργοδότες αυτής της κατηγορίας επιχειρήσεων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 87% για την κατηγορία των εταιρειών με προσωπικό 250-999 εργαζομένων. Τέλος, καθώς οι Έλληνες εργοδότες σχεδιάζουν τις στρατηγικές τους προτεραιότητες HR για το επόμενο έτος, ανέφεραν ότι η ευημερία των εργαζομένων (24%), η πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων (21%) και η πράσινη μετάβαση (21%) επηρεάζουν περισσότερο τα σχέδιά τους.

Υπουργείο Εργασίας: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία

Την παρουσίαση των νέων ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων (ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Υγεία και Ασφάλεια: ΥΑΕ.gov.gr.) πραγματοποίησε Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα:

«Υγεία και Ασφάλεια: Δύο λέξεις- ένας στόχος», την οποία διοργάνωσε με στόχο να ξεκινήσει ένας ανοιχτός, διευρυμένος κοινωνικός διάλογος για τη βελτίωση των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στη χώρα μας. Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Χαράλαμπος Βούρτσης και ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία & Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

«Για εμάς δεν είναι πάρεργο το θέμα των συνθηκών ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων», τόνισε κατά την ομιλία του ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν έχω τις αυταπάτες ότι θα φτάσουμε σε μια αγορά εργασίας που δεν θα υπάρχει ποτέ κανένα είδους εργατικό ατύχημα. Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορεί να συμβεί. Σε όλες τις χώρες όσο προηγμένες και αν είναι συμβαίνουν, δυστυχώς, και ατυχήματα και δυστυχήματα στην αγορά εργασίας. Όμως το κράτος και η ιδιωτική οικονομία -γιατί είμαστε σύμμαχοι σε αυτό, δεν είμαστε αντίπαλοι-, έχουμε τεράστιο συμφέρον να εξασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτές τις συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Έχουμε δώσει το στίγμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και έχουμε δεχθεί τα αιτήματά τους για ενίσχυση του προσωπικού της στους συγκεκριμένους τομείς, ώστε να μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερους ελέγχους και στους τομείς  υγιεινής και ασφάλειας απ’ ότι έκανε στο παρελθόν. Φέτος, έχουμε ούτως ή άλλως ρεκόρ ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας». Όπως είπε τέλος, στόχος είναι το 2024 να είναι το έτος με τα χαμηλότερα δυνατά εργατικά ατυχήματα και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων. Και κατέληξε:

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε, όπως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, εν μέρει θα βοηθήσουν στο να γνωρίζουμε επακριβώς τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων μας και να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εκεί που η νομοθεσία δεν τηρείται. Και θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομοθεσίας σε αυτό το επίπεδο».

Υφυπουργός Εργασίας: 7 σημαντικές πρωτοβουλίες
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας προς την κατεύθυνση αυτή, επισημαίνοντας τα εξής: «Στο πλαίσιο των δράσεων του 2024, τροποποιούμε και εκσυγχρονίζουμε τον Κώδικα νόμων για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων, με την κατάργηση πεπαλαιωμένων διατάξεων, την απλοποίηση των διαδικασιών και την προσαρμογή τους στις ανάγκες του σήμερα. Περνάμε περισσότερους από 30 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και εκατοντάδες επαγγέλματα σε κατηγορίες (ζώνες) υψηλότερης επικινδυνότητας. Παράλληλα αναβαθμίζουμε το ρόλο της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου, ενώ συγκροτούμε συντονιστικό όργανο για τη δημιουργία Φορέα Ασφάλισης Επαγγελματικού Κινδύνου. Την ίδια στιγμή επενδύουμε στην αξιοποίηση και συνεχή επικαιροποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας e-Help Desk για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, η οποία παρουσιάζεται σήμερα και περιλαμβάνει μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, για την υποστήριξη των επιχειρήσεων –ιδίως των μικρών και των μεσαίων».

Και ο Υφυπουργός συνέχισε: «Διαμορφώνουμε σύγχρονο προστατευτικό πλαίσιο των εργαζομένων σε μικρά και μεγάλα τεχνικά έργα, ενώ ενδυναμώνουμε τον ουσιαστικό ρόλο του συντονιστή ασφαλείας στα τεχνικά έργα για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων. Η ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας εκσυγχρονίζει δε τις διαδικασίες σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των ελέγχων στη βάση των καλύτερων ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και της ανάλυσης κινδύνου (risk analysis), στο πεδίο της Υγείας και της Ασφάλειας. Ήδη κατά το έτος 2023 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 27.000 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 14.732 πρόστιμα συνολικού ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, προωθούμε σύγχρονες δράσεις όπως του εργασιακού αθλητισμού και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Αθλητισμού».