Alpha Bank: Συνεργασία του συλλόγου εργαζομένων με την ομοσπονδία ιταλικών συνδικάτων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank υπέγραψε στη Ρώμη μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδικάτων της UniCredit και την FIRST-Cisl (Ομοσπονδία Ιταλικών συνδικάτων). Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «ο σύλλογος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας της Alpha Bank με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες την UniCredit (mega deal), που σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Βασίλη Ψάλτη, δίνει προοπτική υψηλής ανάπτυξης και ανοίγει παράθυρο στο μέλλον, ο Σύλλογός μετά από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στη Ρώμη με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδικάτων της UniCredit και των ηγετών της First-Cisl (Ομοσπονδία Τραπεζών, Ασφαλιστικών Εταιριών και Servicers)».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από αναλυτική παρουσίαση για τη δράση των δύο σωματείων και των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, τα δύο μέρη συμφώνησαν και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για παράλληλη ενημέρωση και κοινών δράσεων για θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές αλλαγές στις δύο τράπεζες, τις νέες τεχνολογίες και τις συνολικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.

Ο Υπουργός Εργασίας στο «Global Labor Market Conference», στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε στο «Global Labor Market Conference», το οποίο διεξήχθη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε πάνελ με θέμα «Has the Labor Contract Run its Course?», ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν μια νέα εποχή στην αγορά εργασίας, η οποία «μας δίνει την ευκαιρία ως χώρα να προσελκύσουμε όσους περισσότερους γίνεται ψηφιακούς νομάδες, δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν εξ αποστάσεως και μακριά από την πατρίδα τους.

Εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση, φτιάχνουμε τις υποδομές μας παρέχοντας πολύ γρήγορο και δυνατό Internet σε όλη την χώρα και δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα. Ήδη έρχονται στην Ελλάδα εργαζόμενοι για να δουλέψουν από τη βόρεια Ευρώπη ή τη βόρεια Αμερική» επισήμανε.

Ο Υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα «Reskilling» και «Upskilling» που σχεδιάζεται και υλοποιείται στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόγραμμα επανεξειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού μας στην πρόσφατης ιστορίας μας. Έχουμε την ευλογία να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας έχει δώσει τεράστια χρηματοδότηση, συγκριτικά με την κλίμακα της οικονομίας μας, μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ για την επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού μας, τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Σε πλήρη εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον «κοινωνικό διάλογο» που έχει ανοίξει με όλους τους φορείς της χώρας απ’ όταν ανέλαβε Υπουργός Εργασίας, προκειμένου να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς καθώς όπως είπε, συνεχώς αλλάζουν.

«Έχω ξεκινήσει έναν δημόσιο κοινωνικό διάλογο μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων, και ως κοινωνικούς εταίρους εννοώ τους εργαζόμενους, τη βιομηχανία, τον τουριστικό τομέα, το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι είναι γύρω από το τραπέζι. Πρώτα από όλα παρακολουθήσαμε την αγορά εργασίας μας και βρήκαμε ποιες είναι οι ειδικότητες τις οποίες πραγματικά χρειαζόμαστε ώστε να αποφύγουμε απλά να εισάγουμε ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό. Και σχεδιάσαμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, ένα πρόγραμμα επανεξειδίκευσης, κάτι το οποίο ήδη δουλεύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ώστε να παράξουμε αυτού του είδους το εργατικό δυναμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε στις συνεργασίες του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα με  παγκόσμιες εταιρίες όπως η Amazon, η Google, η Microsoft, η ΙΒΜ κ.α. για την επανεξειδίκευση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού μας. «Είναι ένα υψηλού επιπέδου ψηφιακό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα καλύψει την έλλειψή μας σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για τα επόμενα 2-3 χρόνια» κατέληξε.

Μινέττα Ασφαλιστική: Σειρά δράσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Στη διοργάνωση Εβδομάδας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, προχώρησε, για 5η συνεχή χρονιά, η Μινέττα Ασφαλιστική.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως και τις 10 Δεκεμβρίου, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως προσφορά 1.050 γευμάτων σε αστέγους και διανομή τους από εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας, σε συνεργασία με τα Δείπνα Αγάπης, παρουσίαση με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) στο ESG πλαίσιο» στους εργαζομένους της εταιρείας, διάθεση προσκλήσεων στο δίκτυο συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για επισκέψεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας και στην Έκθεση «Παράλληλη θέαση» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και ανάρτηση video με χρήσιμες συμβουλές Πρώτων Βοηθειών από την GEP, διαθέσιμα για παρακολούθηση στην ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του προσωπικού της Μινέττα.

Επιπρόσθετα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έλαβε χώρα χριστουγεννιάτικο Bazaar, σε συνεργασία με την Πειραϊκή Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕΚ/ΑμεΑ, ενώ δωρίστηκε στα παιδιά των εργαζομένων το παιδικό βιβλίο «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» του Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Τέλος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, εθελοντική αιμοδοσία.