--> 

Wolt: Νέο Support Hub της Θεσσαλονίκης με πάνω από 50 εργαζόμενους

Στη δημιουργία νέου Support Hub στην πόλη της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Wolt, εδραιώνοντας ακόμα πιο δυναμικά την παρουσία της με νέα γραφεία, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και περαιτέρω επέκταση του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Ειδικότερα, το νέο Hub στεγάζεται στα νέα γραφεία της εταιρείας, στο Επιχειρηματικό και Εμπορικό κέντρο «ΛΙΜΑΝΙ», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και απασχολεί περισσότερους από 50 εργαζόμενους της εταιρείας.

Συνολικά, η Wolt προχώρησε σε 87 νέες προσλήψεις μέσα στο 2023, μόνο στη Β. Ελλάδα, για τη στελέχωση των ομάδων των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης, αλλά και του Wolt Market, καθώς το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεών της κατέγραψε 60% αύξηση στη Θεσσαλονίκη και 110% αύξηση στη Β. Ελλάδα σε σχέση με το 2022.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη δημιουργία του νέου support hub στην πόλη Θεσσαλονίκης, μια κίνηση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική και το ταλέντο που έχει να προσφέρει η πόλη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt Greece για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

IBM Ελλάδος: Στήριξη των νέων ταλέντων μέσα από το Associate Program

Στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού πτυχιούχων, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από τα πανεπιστήμια της χώρας, προχωρά κάθε χρόνο η IBM Ελλάδος, μέσα από την πρωτοβουλία «Αssociate Program».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί κοιτίδα νέων στελεχών και άντλησης ταλέντου από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ συνδυάζει εκπαίδευση στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και ενασχόληση σε πραγματικά έργα πελατών. Η διαφοροποίηση του συγκεκριμένου από άλλα παρόμοια προγράμματα, έγκειται στο γεγονός ότι οι πτυχιούχοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένους ρόλους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε κατευθύνσεις καριέρας που διαθέτει ο τομέας του IBM Consulting.

Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα από τον πρώτο μήνα και έχει ως σκοπό την εισαγωγή στις αρχές και αξίες της εταιρείας, στην επιχειρησιακή οργάνωση και στον τρόπο εργασίας του τομέα IBM Consulting, ενώ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες τοποθετούνται σε έργα πελατών. Με τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου στην IBM, οι συμμετέχοντες μπορούν πλέον να σχεδιάσουν  την εξέλιξη της καριέρας τους για τους επόμενους 12-18 μήνες.

Αρχικά, προχωρούν οι ίδιοι σε αξιολόγηση του εαυτού τους, ενώ ζητούν από συναδέλφους που συνεργάζονται στενά καθώς και από τον άμεσο διευθυντή τους και τα μέλη της ομάδας να τους αξιολογήσουν και εκείνοι. Έτσι, επιτυγχάνεται η κατανόηση του προσωπικού προφίλ, ο προσδιορισμός και η αξιοποίηση των δυνατών σημείων και ο εντοπισμός των πτυχών που χρήζουν περαιτέρω ανάπτυξης.

Ακολουθεί εκδήλωση, η οποία επιτρέπει τον απολογισμό του 12μηνου «ταξιδιού», τη δημιουργία ενός Σχεδίου Προσωπικής Ανάπτυξης για το 2ο έτος του προγράμματος και ενός δικτύου με εργαζόμενους από όλη την Ευρώπη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εκπαίδευση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια και του 2ου έτους.

Επαγγελματική εκπαίδευση: Δημιουργούνται 60 θεματικά στοχευμένες δομές campus

Αλλαγές και νέες πρωτοβουλίες στην επαγγελματική εκπαίδευση προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, πολύ σύντομα θα ψηφιστεί ένα καινούργιο νομοσχέδιο, «το οποίο θα αποδεικνύει και στην πράξη την έμφαση που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση, με την ουσιαστική αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων, των Δημόσιων ΙΕΚ, τα οποία μετονομάζονται και ενισχύονται με θεματικούς άξονες, με καινούργιους οδηγούς κατάρτισης, κυρίως με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα, κυρίως στα νέα παιδιά, ότι η επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ένας επαγγελματικός δρόμος ο οποίος ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για πολύ επικερδείς επαγγελματικές δυνατότητες».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν περίπου 60 δομές campus στη χώρα μας, θεματικά στοχευμένες, μέσα από τη συνύπαρξη των επαγγελματικών λυκείων, των σημερινών ΙΕΚ που μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης και των εργαστηρίων.

«Στόχος είναι να μπορέσουμε πραγματικά και μέσα από 130 νέους οδηγούς κατάρτισης και μέσα από την επένδυση σε νέους εξοπλισμούς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να προβούμε σε μια πολύ ουσιαστική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στο Πέραμα.