--> 

Alumil: 2ος κύκλος του προγράμματος αμειβόμενης κατάρτισης

Tην έναρξη του δεύτερου, 12μηνου κύκλου του προγράμματος κατάρτισης Extrude your career InAlumil, τον Μάρτιο του 2024, δρομολογεί η Alumil.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε όσους κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον τομέα σπουδών τους ή θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον επαγγελματικό τους τομέα, ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας και ειδικότητας.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ανοιχτές θέσεις εργασίας, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν όσοι και όσες επιθυμούν να λάβουν μέρος, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Women on Top: Στις 26 και 27 Ιανουαρίου η ετήσια ημερίδα και το 2ο Career Fair

Διήμερο event διοργανώνει, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το Women On Top, στο Μηχανουργείο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα η ετήσια ημερίδα του Women On Top, το οποίο φέτος συνεργάζεται με τον οργανισμό inc.lude και παρουσιάζει τις καλύτερες πρακτικές DEI στην επικοινωνία, στην ανάπτυξη και πώληση προϊόντων, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην εξυπηρέτηση πελατών και στον τομέα της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει 9 εργαστήρια, 2 συζητήσεις πάνελ και τη φιλοξενία μίας  διεθνούς ομιλήτριας.

Μία ημέρα μετά, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το 2ο WoT Career Fair, το οποίο θα φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του γυναικείου δυναμικού, αλλά και τις career coaches και τις μέντορες του Women On Top, ενώ θα προσφέρει και καθοδήγηση για την αναζήτηση εργασίας. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή και στις δύο ημέρες είναι δωρεάν, ενώ θα παρέχεται και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Interamerican: 150 νέες προσλήψεις το 2022

Την Έκθεση Βιωσιμότητας της για το 2022 έδωσε στη δημοσιότητα η Interamerican. Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία το 2022 απασχολούσε 1.219 εργαζόμενους, καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2021, εκ των οποίων οι γυναίκες αποτελούσαν το 49,3% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού (595).

Παράλληλα, η Interamerican το 2022 πραγματοποίησε συνολικά 150 νέες προσλήψεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 56,3% συγκριτικά με το 2021, εκ των οποίων οι 80 αφορούσαν σε γυναίκες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (99 άτομα) αφορούσε εργαζόμενους της ηλικιακής ομάδας 30-50 ετών.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσέφερε μία σειρά από παροχές στους εργαζομένους της, όπως έξτρα ημέρες άδειας, εκπτώσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, ευελιξία και κουπόνια.

Η έκθεση σημειώνει ακόμα ότι οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 44,5% των ηγετικών θέσεων και το 25% των μελών του Συμβουλίου και των Επιτροπών, ενώ σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των ανθρώπων, η Interamerican προσέφερε, το 2022, συνολικά 13.871 ώρες εκπαίδευσης, με πάνω από 619 εργαζόμενους να εκπαιδεύονται, ενώ κατά μέσο όρο, ο κάθε εργαζόμενος έλαβε 22,4 ώρες εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι επετεύχθη αύξηση 7,3% στις συνολικές ώρες εκπαίδευσης σε σύγκριση με το 2021, ενώ οι εκπαιδεύσεις σχετίζονταν με τα ασφαλιστικά προγράμματα (42,8%), την προσωπική ανάπτυξη (19,4%), την ενσωμάτωση των νεοπροσληφθέντων (19,4%), την υποστήριξη στη μετάβαση καριέρας (12,4%) και στην αναγνώριση της παρενόχλησης (6,1%).

Τέλος, η Έκθεση επισημαίνει ότι το 2022 η εταιρεία έλαβε συνολικά 13 πρωτοβουλίες ΕΚΕ, υποστηρίζοντας 20 ΜΚΟ.

Γιάννης Μασούτης: Το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας θα ενισχύει την αγορά εργασίας

«Η αγορά εργασίας και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχασαν σοβαρό στελεχιακό δυναμικό από τη νέα γενιά, η οποία σπούδασε στο εξωτερικό, καθώς οι ξένες επιχειρήσεις εντόπισαν και προσέλκυσαν Έλληνες φοιτητές. Δυστυχώς για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σπουδαία μυαλά ξεκίνησαν τον επαγγελματικό τους βίο εκτός της χώρας μας και ενίσχυσαν εταιρείες στο εξωτερικό».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Γιάννης Μασούτης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο διαμορφώνει νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ και προβλέπει την ίδρυση ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ εκτιμά ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σημαντικό μέρος τους στελεχιακού δυναμικού θα παραμείνει στην Ελλάδα. Παράλληλα σε επίπεδο επενδύσεων αναμένει να υπάρξουν σοβαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα – τα οποία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον – και, ταυτόχρονα, η χώρα θα προσελκύσει μέσα στην επόμενη δεκαετία φοιτητές από το εξωτερικό.

Και ο Γιάννης Μασούτης καταλήγει: «Η ΚΕΕΕ δηλώνει θετικά διακείμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο και αναμένει, με την ψήφισή του, η Ελλάδα να προσελκύσει ένα μέρος της υπερχειλίζουσας παγκόσμιας ζήτησης για πανεπιστημιακές σπουδές και να διακόψει τη φυγή σπουδαίων ελληνικών μυαλών, τα οποία επί σειρά ετών δε δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις μας».