Εurobank: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 1.020 ευρώ

H Εurobank προχωρεί σε αύξηση του κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου στα 1.020 ευρώ, ενώ παράλληλα δίνει μέσω vouchers, ποσό 1.000 ευρώ στα χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ενημερωτική επιστολή της προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Νατάσσα Πασχάλη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Ν. Πασχάλη, η τράπεζα «με δική της πρωτοβουλία (εξ ελευθεριότητας), εφαρμόζει από 01.01.2024, αντί της κανονικής ισχύος από 01.12.2024, την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών του ενιαίου μισθολογίου της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΟΤΟΕ) 2022-2024. Συγκεκριμένα η Τράπεζα με αυτή την πρωτοβουλία, θα φέρει σχεδόν 1 έτος νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, την αύξηση των ελάχιστων νόμιμων αποδοχών κατά 2,5% στα κλιμάκια, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ». Και η επιστολή συνεχίζει:

«Με αυτή την απόφαση της Διοίκησης, η τράπεζα δεσμεύεται να θεωρεί εφεξής τα αυξημένα αυτά κλιμάκια ως τις ελάχιστες νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους της από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβει χώρα και η ετήσια διαδικασία αναθεώρησης αμοιβών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει και τις μισθολογικές αποδοχές των συνεργατών που απασχολούνται στην τράπεζα μέσω εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), υποστηρίζοντας έτσι έναν ευρύτερο αριθμό εργαζομένων». Και η επιστολή καταλήγει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η Τράπεζα έχει ήδη προβλέψει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό για μεταβλητές αποδοχές σε όλες τις μονάδες, οι οποίες θα αποδοθούν στους εργαζόμενους του Ομίλου κατά τη διαδικασία της Ετήσιας Αναθεώρησης Αποδοχών. Ειδικότερα, για τους συναδέλφους που ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5), η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού €1.000. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στους δικαιούχους ενημέρωση με τη διαδικασία για την δρομολόγηση της σχετικής καταβολής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2024».

Alpha Bank: Μπόνους έως 1.200 ευρώ στους εργαζόμενους

Καθαρά ποσά έκτακτης ενίσχυσης έως €1.200 θα λάβουν για τη νέα χρονιά όσοι έχουν πετύχει ή υπερβεί τους στόχους τους, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα θα προχωρήσει στην παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους εργαζόμενους που έχουν ετήσιες μικτές αποδοχές έως 30.000 ευρώ και έχουν πετύχει τους στόχους τους, ως αναγνώριση της συμβολής τους στα θετικά αποτελέσματα του Ομίλου, ενώ η έκτακτη ενίσχυση είναι πλέον του πλαισίου μεταβλητών αποδοχών (bonus επίτευξης στόχων) που χορηγεί στο προσωπικό της.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως bonus αυξήθηκαν κατά 22% και κατά 43% προς τους εργαζόμενους του Δικτύου, ενώ 1 στους 3 εργαζομένους είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται εντός του 2023, πέραν των προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης. Επιπλέον, βάσει του εν λόγω μηνύματος, το δυναμικό της Τράπεζας ενισχύθηκε με περισσότερες από 800 νέες προσλήψεις, με έμφαση στο δίκτυο Καταστημάτων, τις ομάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, την πληροφορική και τις ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ υπήρξε λεπτομερής καταγραφή των ρόλων προκειμένου να απεικονίζουν τη σημερινή αξία και συμβολή κάθε εργαζόμενου και δημιουργήθηκε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο σταδιοδρομίας που δίνει τη δυνατότητα κινητικότητας εντός του οργανισμού και ανέλιξης, ανεξαρτήτως της θέσης διοικητικής ευθύνης ή όχι.

Τέλος, η Alpha Bank προχώρησε στον διπλασιασμό των ωρών εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και με σταθερή ενίσχυση των εκπαιδευτικών ακαδημιών, αλλά και στην ίδρυση νέου ομαδικού αποταμιευτικού προγράμματος με ελάχιστες εισφορές της Τράπεζας, αποσυνδεδεμένες από τη συνεισφορά του εργαζόμενου, στο επίπεδο του 2%, εξασφαλίζοντας μία επιπρόσθετη αποταμιευτική παροχή.

Νέα HR Director η Κατερίνα Θεμελή

Καθήκοντα HR Director στην ΘΕΜΑ (Θεσσαλονίκη Μετρό Αυτόματο) ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Θεμελή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Director στον ΟΛΘ (Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης).

Η Κ. Θεμελή είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Καβάλας και κάτοχος Master στο HR Management and Services από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως HR Director στην ΣΕΚΑΠ.

Πάνος Τσακλόγλου: Επισημάνσεις του Υφυπουργού Εργασίας στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε.

O Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε., το οποίο διεξήχθη στο Βέλγιο. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίτευξη των στόχων του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων ο Υφυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητες των κρατών μελών και της Ε.Ε. πρέπει να είναι:

  • Η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της ψηφιακής μετάβασης, διασφαλίζοντας μια δίκαιη μετάβαση με ευκαιρίες επανειδίκευσης για τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.
  • Η προώθηση και ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ιδίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων μορφών εργασίας
  • Η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στη διεθνή πολιτική και τις εμπορικές σχέσεις.
  • Η διασφάλιση βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς με την προώθηση αξιοπρεπών εργασίακών πρακτικών, υποστηρίζοντας παράλληλα την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
  • Η προώθηση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση των διακρίσεων, τη διασφάλιση ίσων αμοιβών κα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας .

Σε άλλη παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ενσωμάτωση των αρχών του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε. και στις δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών αποτελεί σημαντική πτυχή της εφαρμογής του νέου πλαισίου της οικονομικής διακυβέρνησης. «Το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής από την Άτυπη Ομάδα Εργασίας για τις Κοινωνικές Επενδύσεις καταδεικνύει ότι παρά την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η ακριβής μέτρηση των κοινωνικών επενδύσεων, οι οικονομικές αποδόσεις τους είναι υψηλές. Η υιοθέτηση κοινών μεθοδολογιών και κατευθυντήριων γραμμών για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντικές για την ενσωμάτωση των αρχών του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε», αναφέρει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εργασίας σε σχετική του ανακοίνωση.

Η επιτυχία του SURE δείχνει το δρόμο
Στο πλαίσιο συζήτησης για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στο πεδίο της αγοράς εργασίας, ο Π. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος SURE, με βάση το οποίο εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη απέφυγαν την ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Τόνισε ότι με βάση αυτή την εμπειρία, θα ήταν επιθυμητή, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, η μονιμοποίηση αυτού του προγράμματος το οποίο εκτός των άλλων, μπορεί να προσφέρει και σημαντικές δυνατότητες στο πεδίο της μακροοικονομικής σταθεροποίησης.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για μελλοντική διεύρυνση της Ε.Ε. και την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωπαϊκών πρακτικών στα πεδία της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής από τα υποψήφια κράτη-μέλη, ο Υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι τα κράτη-μέλη και η Ε.Ε. οφείλουν:

  • Να παρέχουν τεχνική βοήθεια στις υποψήφιες χώρες ώστε οι πολιτικές τους σε αυτά τα πεδία να ευθυγραμμιστούν με τα πρότυπα και τις Αρχές της ΕΕ
  • Να συμφωνήσουν με τα υποψήφια κράτη-μέλη σαφείς στόχους, χρονοδιαγράμματα και τακτικές διαδικασίες παρακολούθησης.
  • Να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί οικονομικής στήριξης, όπως αυτοί της προενταξιακής βοήθειας, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων
  • Να υπάρξει διαφάνεια και συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς στις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων στον τομέα της διεύρυνσης με την ενεργό συμμετοχή των υποψηφίων χωρών.