PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει τη σειρά “Tech Talks” του podcast του Women On Top

H PwC  Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συνεργασία με τον οργανισμό Women On Top, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής στον κύκλο επεισοδίων “Tech Talks” του podcast Women On Topic.

Σε κάθε ένα από τα επεισόδια, γυναίκες στελέχη της PwC Ελλάδας από τον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και άνδρες συνάδελφοι, μαζί με τις co-founders του Women On Top, εξερευνούν πώς ο κλάδος της τεχνολογίας παρέχει πρόσφορο έδαφος για την ενεργή αμφισβήτηση εργασιακών στερεοτύπων που περιορίζουν, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις.

Τα “Tech Talks’’ πραγματεύονται κάθε μήνα επίκαιρα ζητήματα, όπως οι προκαταλήψεις στον τεχνολογικό κλάδο, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η κυβερνοασφάλεια, τα κρούσματα ψηφιακής βίας και παρενόχλησης και η ταχύτατη ανάπτυξη και διείσδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στις ζωές μας.

Οι συνομιλήτριες και συνομιλητές παραθέτουν παραδείγματα από την παγκόσμια κοινότητα, αναφέρονται στις καλές πρακτικές και στα εργαλεία εκείνα που μπορούν να προωθήσουν την επαγγελματική ενασχόληση των γυναικών με την τεχνολογία, ενώ μοιράζονται τις προσωπικές εμπειρίες τους από την έως τώρα εργασιακή τους πορεία.

Έρευνα: Χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads η Αθήνα

Η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads, σύμφωνα με ανάλυση της Brother UK, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Πάτρα στην τέταρτη.

Ειδικότερα, η Brother UK ανέλυσε παράγοντες όπως η ταχύτητα του Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το επίπεδο της ασφάλειας εντός της εκάστοτε χώρας και το γενικό κόστος ζωής, προκειμένου στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει μια σταθμισμένη κατάταξη για να καθορίσει τη συνολική βαθμολογία.

Βάσει αυτής, η Αθήνα κατατάσσεται ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads, με βαθμολογία 50,34 στα 100, καταγράφοντας χαμηλή βαθμολογία στον δείκτη ασφάλειας (53 βαθμοί), στην ποιότητα ζωής (128,6), στην υγειονομική περίθαλψη (57,5) και στην ευτυχία (5,93).

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες είναι το Λουξεμβούργο, με συνολική βαθμολογία 68 στα 100, καταλαμβάνοντας υψηλή θέση σε όλες τις μετρήσεις που σχετίζονται με τη ζωή εκτός γραφείου.

Ν. Μηλαπίδης, ΥΠΕΚΑ: Στοχευμένες λύσεις από την Ε.Ε. για την αύξηση της απασχόλησης

«Οι λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να είναι συλλογικές και η Ευρώπη να δώσει στοχευμένες λύσεις για την αύξηση της απασχόλησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης στην 3η Σύνοδο Κορυφής του Economist με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το δημογραφικό ως έκτακτη ανάγκη».

Όπως είπε, υπάρχουν ακόμα ανισότητες όσον αφορά στις γυναίκες, στα άτομα με αναπηρία, αλλά και τους νέους, καθώς στην Ελλάδα έχουμε την υψηλότερη ανεργία νέων στην Ευρώπη στις ηλικίες 15-24. «Εκεί χρειάζεται πολύ σοβαρή δουλειά στην τεχνική εκπαίδευση, χρειάζεται ένα διαρκές upskilling και reskilling και να αλλάξουμε σοβαρά το εκπαιδευτικό μας σύστημα» ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικές ενεργούς γήρανσης. «Πρόσφατα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που πέρασε η κυβέρνηση, άλλαξε το καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων, ενθαρρύνεται η εργασία συνταξιούχων. Είναι μια κατάσταση win-win, καθότι και οι ίδιοι ενισχύουν το εισόδημά τους, αλλά και τα δημόσια ταμεία, φορολογικά και ασφαλιστικά, αυξάνουν τα έσοδά τους και αυξάνεται και η δηλωμένη εργασία» τόνισε. Κλείνοντας ανέφερε ότι στην Ελλάδα το 2050 σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, ο πληθυσμός θα είναι ένα εκατομμύριο λιγότερος από σήμερα. «Αυτό αυτομάτως φέρνει πιέσεις στο πεδίο της αγοράς εργασίας, στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και βέβαια στα συστήματα υγείας» κατέληξε.