Συνεργασία Κρι Κρι και HR Psychology Today

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Κρι Κρι και η HR Psychology Today, με στόχο τη συμβολή στην ευζωία και στη διατροφική ισορροπία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω συνεργασία προβλέπει τη λειτουργία δύο δωρεάν τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα ψυχικής υγείας και σωστής διατροφής για όλους τους εργαζόμενους και τους α’ βαθμού συγγενείς, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά τους εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχολόγους και διατροφολόγους της HR Psychology – Today.

Επιπρόσθετα, μέσω αυτής της συνεργασίας, οι άνθρωποι της Κρι Κρι αποκτούν πρόσβαση στη διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα Soulfoοd, προκειμένου να ενημερώνονται για θέματα ψυχικής υγείας, διατροφής και προσωπικής ευτυχίας μέσα από επίκαιρα άρθρα, newsletters, videos, τεστ, κουίζ, ασκήσεις, podcasts, συνταγές, έτοιμα διατροφολόγια κ.ά.

FemmeForward: Πρόγραμμα κατάρτισης γυναικών σε τεχνολογικά επαγγέλματα

Η BigBlue Data Academy ως αντιπρόσωπος του FemmeForward στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την δωρεάν εκπαίδευση 40 Ελληνίδων που θέλουν να αναπτύξουν καριέρα σε τεχνολογικά επαγγέλματα, όπως το Cloud Computing. Το Femme Forward είναι ένα διακρατικό έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και συνδιοργανώνεται από 14 φορείς. Στο πλαίσιο του προγράμματος 40 γυναίκες θα εκπαιδευτούν δωρεάν στο Cloud Computing μέσω της Amazon Web Services – AWS. Στην Ελλάδα, ο αντιπρόσωπος και κύριος εκπαιδευτικός φορέας είναι η Big Blue Data Academy.

«Στόχος είναι η κάλυψη αναγκών σε ρόλους Information and Communications Technology (ICT) της Ευρώπης, προσφέροντας στις εκπαιδευόμενες, όχι μόνο εκπαιδευτική κατάρτιση, αλλά στηρίζοντας παράλληλα την γυναικεία ενδυνάμωση» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο, από 25 χώρες, που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν, καινοτόμο και πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και το βιογραφικό τους, ώστε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την τεχνολογική απασχόληση ή επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της AWS re/Start, οι εκπαιδευόμενες θα γνωρίσουν το cloud computing και θα αποκτήσουν technical skills για αυτόν τον χώρο. Επιπλέον, θα διδαχθούν soft skills, όπως problem-solving, project management, και agile μεθοδολογίες. Τα μαθήματα θα είναι live & online. Θα παρέχεται και προσωπικό career planning and development ξεχωριστά σε καθεμία ώστε να είναι έτοιμη για την αγορά εργασίας. «Ο παγκοσμίως τεχνολογικός ηγέτης Fujitsu θα διασφαλίσει την αναγνώριση και συνάφεια των δεξιοτήτων με τις πραγματικές απαιτήσεις, ενώ ο φορέας επαγγελματικής αποκατάστασης Randstad θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μαθητριών και θέσεων εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου.

Επιθεώρηση Εργασίας: Στο 50,35% η παραβατικότητα των επιχειρήσεων

Στο 50,34% ανήλθε η παραβατικότητα των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στοχευμένα από την Επιθεώρηση Εργασίας, στη δεύτερη φάση ειδικής δράσης, με την αξιοποίηση δεδομένων του συστήματος risk analysis του ΠΣ Εργάνη.

Αναλυτικότερα, από την Επιθεώρηση Εργασίας ελέγχθηκαν 580 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 292 βρέθηκαν παραβατικές, ενώ βεβαιώθηκαν 324 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ποσού 1.192.700 ευρώ.

Η εν λόγω ειδική δράση ελέγχων αφορούσε 5.152 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 767 βρέθηκαν θιγόμενοι, ήτοι 29 ως αδήλωτοι, 576 για παραβίαση χρονικών ορίων εργασίας και 162 για λοιπές παραβάσεις.

SAP: Καταργεί 8.000 θέσεις εργασίας λόγω ΑΙ

H SAP ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά στην αναδιάρθρωση 8.000 θέσεων εργασίας, εστιάζοντας την στρατηγική της στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 5% σε ετήσια βάση για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εθελοντικές εθελουσίες, καθώς και να υποστηρίξει αλλαγές θέσεων εργασίας σε 8.000 εργαζόμενους στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης για το 2024 που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει «μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες».

Η αναδιάρθρωση πρόκειται να επηρεάσει πάνω από το 7% του συνόλου των 108.000 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ενώ το κόστος της εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.