--> 

ΔΥΠΑ: Συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ για το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES, διοργανώνεται η πρώτη διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας αφιερωμένη στον τουρισμό στην Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου (10:00-16:00). Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που αναζητούν προσωπικό για τη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μπορούν άμεσα να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα καθημερινά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να παρακολουθήσει παρουσίαση για την αγορά εργασίας της Ελλάδας, την παρουσίαση “Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό”, την παρουσίαση του εργαλείου της ΔΥΠΑ, myDYPAlive, να βλέπει το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να πραγματοποιήσει επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και τέλος, να συνομιλήσει απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της ΔΥΠΑ μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live chat.

Βιολάντα: Δίνει 15ο μισθό στους εργαζομένους της πολύτεκνους γονείς

H τρικαλινή μπισκοτοποιΐα Βιολάντα, λαμβάνοντας υπόψη της δυο από τα κυριότερα κοινωνικά ζητήματα, την υπογεννητικότητα και την ακρίβεια, ανακοίνωσε τη χορήγηση 15ου μισθού σε όλους τους πολύτεκνους εργαζομένους γονείς που απασχολούνται σε αυτή.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έκανε γνωστό πως η επιλογή της να μην προχωρήσει σε αύξηση τιμών κατά το 2023 επιτεύχθηκε πλήρως. Δεσμεύτηκε επίσης, πως και το 2024 οι τιμές των προϊόντων της θα παραμείνουν σταθερές, καθώς δε θα προβεί σε καμία ανατίμηση.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Βιολάντα μέσα στο 2023 έθεσε σε λειτουργία το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η Τζ. Γιαννίτση Recruiter & Sourcing Specialist Europe στην Trafigura

H Τζωρτζίνα Γιαννίτση ξεκίνησε συνεργασία με την Trafigura αναλαμβάνοντας καθήκοντα Recruiter & Sourcing Specialist Europe. Στα νέα της καθήκοντα περιλαμβάνονται η ευθύνη για career openings στην Ευρώπη, το global sourcing και career fairs.

H Tζωρτζίνα Γιαννίτση έχει σημαντική εμπειρία στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού. Η προηγούμενη συνεργασία της ήταν με την PwC Greece, όπου ασκούσε καθήκοντα Talent Acquisition InternTalent Acquisition Intern και στη συνέχεια Talent Acquisition AssociateTalent Acquisition Associate.

Η Trafigura ιδρύθηκε το 1993 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Transportation, Logistics, Supply Chain & Storage. Με περισσότερους από 1.000 μετόχους, η Trafigura απασχολεί πάνω από 12.000 άτομα που εργάζονται σε 61 χώρες.

Συνεργασία Knauf και Ergonomia

Σεμινάριο για την παροχή Α’ βοηθειών πραγματοποίησε η Knauf Greece, σε συνεργασία με την Ergonomia, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας των εργαζομένων της.

Ειδικότερα, σκοπός της 6ωρης εκπαίδευσης, στην οποία συμμετείχαν 16 εργαζόμενοι, αποτέλεσε η γνώση για την έγκαιρη και αποτελεσματική παροχή Α’ βοηθειών σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, ασθένειας ή τραυματισμού, ενώ για την επίδειξη της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης χρησιμοποιήθηκε πρόπλασμα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εν λόγω ενέργεια εναρμονίζεται πλήρως με τα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες 89/391/ΕΟΚ και 91/383/ΕΟΚ.