Βίκος: Προγράμματα κατάρτισης για εργασία στη βιομηχανία

«Σχεδιάζουμε με τεχνικές σχολές της χώρας προγράμματα κατάρτισης για νέους που θέλουν να δουλέψουν στη σύγχρονη βιομηχανία, προσφέροντας τους θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση στο πεδίο, με σκοπό να τους εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στο χώρο της βιομηχανίας. Τους ενδυναμώνουμε με γνώση, και εμπλουτίζουμε την εμπειρία τους». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Manager της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως (Βίκος) κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη 5ετίας που αφορά στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας, με επίκεντρο τις μεγάλες επενδύσεις που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, αιτήσεις για θέσεις εργασίας υπάρχουν ακόμη και από την Αθήνα. «Έχουμε επιτύχει επιτυχώς 85% μετάβαση σε υποδομές cloud σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, σε συνεργασία ως στρατηγικοί partners με τη Microsoft και την Amazon Web Services αλλά και άλλους σημαντικούς παρόχους. Αυτή η στρατηγική επιλογή φυσικά έρχεται και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ευελιξία, το γρήγορο διαμοιρασμό της πληροφορίας, τη γρήγορη επεκτασιμότητα, την καινοτομία και φυσικά, το πιο σημαντικό, την κυβερνοασφάλεια και το business continuity του οργανισμού».

Ο Π. Σεπετάς σημείωσε πως η εταιρεία έχει ήδη εντάξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας, ενώ ήδη «τρέχουν» σημαντικές επενδύσεις σε νέες υποδομές και νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών IoT-Βιομηχανίας 4.0 στον τομέα της παραγωγής και της αποθήκευσης.

Deloitte: Yπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Deloitte συμφώνησαν στη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα, την οποία και επικύρωσαν με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Μέσω της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών και την υλοποίηση ποικίλων δράσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο, αναμένεται κατά την περίοδο 2024 – 2029 να αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, με πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου θα εξεταστούν δράσεις όπως η συνδιοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής και προγραμματισμού, η υποστήριξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου στην πληροφορική καθώς και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης, εφαρμοσμένης έρευνας και εργασιακής απασχόλησης των φοιτητών. Παράλληλα, προβλέπεται η συνεργασία σε ερευνητικά έργα και προγράμματα καθώς και η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής αγοράς εργασίας.

Δράσεις για την επαγγελματική απασχόληση και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού
Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ακολουθεί στοχευμένες στρατηγικές εξωστρέφειας και δικτύωσης με επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουμε ισχυρές προοπτικές απορρόφησης των φοιτητών μας στην αγορά εργασίας. Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Deloitte προωθεί προγράμματα εκπαίδευσης και δράσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στη μετα-λιγνίτη εποχή και στον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καφάτος, Partner της Deloitte και Πρόεδρος του Deloitte Competence Center, σχολίασε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής δέσμευσης της Deloitte για τη συνεχή επένδυση και αξιοποίηση του ταλέντου όλης της χώρας μας. Έχουμε συζητήσει και δρομολογούμε διάφορες πρωτοβουλίες με στόχο την επανακατάρτιση σε τεχνολογίες αιχμής και αναβάθμιση των δεξιοτήτων φοιτητών με βάση τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και δράσεις που αφορούν στην επαγγελματική απασχόληση και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής».

Έρευνα: Το 15% των εργαζομένων αισθάνεται απάθεια για την εργασία του

To 73% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο ψάχνει ενεργά για νέες ευκαιρίες το 2024. Αυτό δείχνει η νέα έρευνα της Blackhawk Network (BHN), με δείγμα 1.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την οποία το 90% των ατόμων ανησυχεί για την τωρινή εργασιακή του κατάσταση. Παράλληλα, μόνο το 20% των ερωτηθέντων εξέφρασε ικανοποίηση ή ευχαρίστηση στον τωρινό του ρόλο, ενώ το 15% παραδέχεται ότι αισθάνεται απάθεια για την εργασία του και αποσυνδεδεμένο από αυτήν.

Ως προς τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ένα 20% όσων αναζητούν νέα εργασία επιθυμεί καλύτερες ανταμοιβές, πρωτοβουλίες και μεγαλύτερη αναγνώριση από τον τωρινού του εργοδότη, ενώ ένα 23% θέλει βελτιωμένες επιλογές προνομίων. Επιπρόσθετα, το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα θέτει ως βασική προτεραιότητα την υβριδική εργασία, με ένα 50% να εξηγεί ότι θα κινητοποιούνταν να πάει στο γραφείο με μία αύξηση των αποδοχών του, ενώ ένα 39% θα προτιμούσε να εργάζεται για 4 ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, το 80% των εργαζομένων δηλώνει ότι αισθάνεται μεγαλύτερη αξία όταν λαμβάνει ανταμοιβές από τον εργοδότη του και το 67% πιστεύει ότι πρέπει να λαμβάνει αναγνώριση για τη θετική του συμβολή τουλάχιστον μηνιαίως ή και πιο συχνά. Παρόλα αυτά, το 43% επισημαίνει ότι η εταιρεία του δεν διαθέτει πρόγραμμα επιβράβευσης.