ZeniΘ: Νέα Head of HR η Έλενα Χατζηαντωνίου

Στη θέση της Head of HR της ZeniΘ προήχθη από τον τρέχοντα μήνα η Έλενα Χατζηαντωνίου, η οποία μέχρι πρότινος εκτελούσε καθήκοντα HR Generalist.

Η Ε. Χατζηαντωνίου είναι απόφοιτη του ΑΠΘ και κάτοχος Diploma στο HR Management από το ΕΚΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Team Lead στην AMD Telecom.

Citi: Προαγωγή του Κώστα Τσαλίκη σε Southern Europe CHRO

Στη θέση του Southern Europe CHRO της Citi προήχθη ο Κώστας Τσαλίκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Head of HR στην Citi Greece.

O K. Τσαλίκης είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος MSc από το ΠΑΠΕΙ και το Aarhus BSS, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση από το European Coaching Accreditation.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο Κώστας Τσαλίκης βρίσκεται στην εταιρεία από το 1999, ενώ έχει διακριθεί και στην HR 100 Powerlist.

EY Ελλάδος: Ευαισθητοποίηση εργαζομένων μέσω του «Sustainable Tomorrow»

Στην προσπάθεια πραγμάτωσης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει ενεργά η EY Ελλάδος. Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής ευθύνης, η εταιρεία διοργανώνει από τις αρχές του 2023, με τη συνεργασία της μη-κερδοσκοπικής κίνησης Wise Greece, τα «Sustainable Tomorrow» coffee breaks. Πρόκειται για θεματικές διαδικτυακές εσωτερικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται κάθε μήνα και αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της EY στην Ελλάδα, σχετικά με έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν εννέα τέτοιες συναντήσεις, με καλεσμένους συγγραφείς, περιβαλλοντολόγους, εκπροσώπους ΜΚΟ κ.ά. που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και τη δράση τους στους αντίστοιχους Στόχους. Ταυτόχρονα, στελέχη της ΕΥ παρουσίασαν ενέργειες που ήδη υλοποιεί η εταιρεία, και πώς συμβάλει σε καθέναν από τους στόχους αυτούς. Μετά από κάθε διαδικτυακή συνάντηση, ακολουθεί μία αντίστοιχη εθελοντική δράση των ανθρώπων της εταιρείας, η οποία συμβάλει άμεσα και ενεργά στον Στόχο ή τους Στόχους που παρουσιάστηκαν.

Έτσι, οι εθελοντικές δράσεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη δενδροφύτευση 270 ελαιόδεντρων στον παραδοσιακό ελαιώνα Άμφισσας, τη συλλογή τροφίμων από παραγωγούς σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την αξιοποίησή τους από κοινωφελείς φορείς, τον καθαρισμό συνολικά 6.200 λίτρων απορριμμάτων σε παραλίες της Αττικής και Θεσσαλονίκης, τη συγκέντρωση σχολικής ύλης για 2.415 παιδιά του ΚΥΑΔΑ κ.ά.. Επισημαίνεται, τέλος, ότι στις εθελοντικές δράσεις του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 300 άνθρωποι της εταιρείας, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται και το 2024.

Accenture: 900 διαφορετικούς τύπους θέσεων εργασίας θα βελτιώσει το ΑΙ

Nέα μελέτη από την Accenture διαπιστώνει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας τεράστιας τεχνολογικής αλλαγής, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες επιδραστικές τεχνολογίες γίνονται «Human by Design» και εγκαινιάζουν μια νέα -άνευ προηγουμένου- εποχή παραγωγικότητας και δημιουργικότητας. Η μελέτη υπογραμμίζει ότι καθώς οι ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες είναι ευκολότερο να αλληλοεπιδρούν και να ενσωματώνονται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, κινούμαστε προς έναν κόσμο όπου η τεχνολογία γύρω μας θα εξαπλώνεται περισσότερο, όντας λιγότερο ορατή.

Η μελέτη με τίτλο «Accenture Technology Vision “Human by Design: How AI Unleashes the Next Level of Human Potential» διερευνά πώς μετά από μια περίοδο εκθετικής καινοτομίας, η τεχνολογία -ειδικά η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη- γίνεται πιο ανθρώπινη στη φύση της. Και καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ώστε να είναι πιο ανθρωποκεντρική, προσφέρει πρακτικά μεγαλύτερες δυνατότητες στους ανθρώπους να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να επανεφεύρουν τις επιχειρήσεις όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Σύμφωνα με τη μελέτη της Accenture, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το 44% όλων των ωρών εργασίας σε όλες τους κλάδους στις ΗΠΑ, να ωθήσει τη βελτίωση της παραγωγικότητας σε 900 διαφορετικούς τύπους θέσεων εργασίας και να δημιουργήσει τουλάχιστον 8 τρις δολάρια σε οικονομική αξία παγκοσμίως.

«Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες -όπως ενδεικτικά spatial computing και body–sensing technologies– εξελίσσονται σε σημείο όπου η τεχνολογία φαίνεται να μιμείται τις ανθρώπινες ικανότητες παραμένοντας αόρατη, αυτό που θα δείτε πρώτα είναι ότι οι άνθρωποι, εξοπλισμένοι με νέες δυνατότητες, θα μπορούν να επιτύχουν πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαν ακατόρθωτα», δήλωσε ο Paul Daugherty, Chief Technology and Innovation Officer της Accenture. «Αυτή η σεισμική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν και μαθαίνουν θα επιταχύνει ένα κύμα άνευ προηγουμένου αλλαγής σε όλους τους τομείς της οικονομίας, από το λιανικό εμπόριο και την ψυχαγωγία μέχρι την ιατρική και τη βιομηχανία».