IWG: Νέος Country Manager για Ελλάδα και Κύπρο ο Αλ. Κουδουνάς

Νέο Country Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο ανακοίνωσε η IWG. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Κουδουνά, ο οποίος θα έχει την επίβλεψη της ανάπτυξης της εταιρείας και θα συνεχίσει τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ο Αλ. Κουδουνάς με την εμπειρία του αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας σε αμφότερες αγορές, συνοδεύοντας την επέκταση των συνεργασιών με ιδιοκτήτες ακινήτων για το άνοιγμα πολλαπλών νέων τοποθεσιών» αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.

Η IWG, διεθνής πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας, διαθέτει τα brands Regus και Spaces και επεκτείνει το δίκτυό της σε Ελλάδα και Κύπρο, με τέσσερα νέα γραφεία σε Ομόνοια, Κυψέλη, Γλυφάδα και Πειραιά. Στις αρχές της χρονιάς, η IWG πρόσθεσε 867 νέα κέντρα στο δίκτυό της κατά τη διάρκεια του 2023, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των νέων τοποθεσιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το 5% αυτών των τοποθεσιών παρέχονται μέσω συμφωνιών διαχείρισης εταιρικών σχέσεων, εκπληρώνοντας την στρατηγική χαμηλού κόστους κεφαλαίου της IWG. Προς το τέλος του 2023, η IWG ανακοίνωσε τα υψηλότερα έσοδά που είχε ποτέ στην 30ετή πορεία της, με τα έσοδα του ομίλου να αυξάνονται το τρίτο τρίμηνο κατά 8% στις 830 εκατομμύρια λίρες. Ο Αλ. Κουδουνάς, εντάχθηκε στην IWG στις αρχές του 2023 και μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Partnerships & Franchise Sales Manager.

Στόχος του κατά την εταιρεία, η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου  χώρων ευέλικτης εργασίας στο σύνολο των brands της IWG (Regus, Spaces, HQ και Signature) στις δυο αγορές, εστιάζοντας πλέον και σε μικρότερες πόλεις, όπου η ζήτηση των υπηρεσιών τους παρουσιάζει αύξηση.

Συνεργασία Ομίλου Μοτοδυναμική και Diversity Charter Greece

Diversity Day με θέμα «ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ τη Νευροδιαφορετικότητα / ΧΤΙΖΟΥΜΕ ένα ισχυρό επαγγελματικό περιβάλλον με ευρύ φάσμα ικανοτήτων» πραγματοποίησαν το Diversity Charter Greece και o Όμιλος Μοτοδυναμική.

Στόχος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Νευροδιαφορετικότητας, ενώ εισηγητές ήταν οι Σοφία Δρόσου, Ψυχολόγος Msc /Πρόεδρος ΔΕΠ-Υ ΕΛΛΑΣ, Τζιουλέτα Παυλοπούλου, Ph.D. Coach παραγωγικότητας πιστοποιημένη στη ΔΕΠΥ, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, Journalist /Media Relations & Communications /Neurodiversity Advocate και Δημήτρης Παπανικολάου, Ex Professional Basketball Player /Autism Awareness Motivator.

Επισημαίνεται τέλος ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μοτοδυναμικής, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από εταιρείες μέλη του Diversity Charter Greece.

Υπ. Εργασίας: Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την έναρξη νέου προγράμματος στήριξης των ανέργων.

Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δ.Υ.Π.Α.

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

Mazars: Πραγματοποίησε Business Day στα κεντρικά της γραφεία

Business Day στα κεντρικά της γραφεία πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα η Mazars, σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πολύτιμη ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών.

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Τσουκαλάς, Partner & Head of Consulting της εταιρείας άνοιξε την εκδήλωση με ένα ενθαρρυντικό λόγο για όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις και συζητήσεις από κορυφαία στελέχη της Mazars που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την επόμενη γενιά ελεγκτών έως τις πολυπλοκότητες των φορολογικών συστημάτων και των κανονισμών της ΕΕ.

Η ημέρα έκλεισε με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, προσφέροντας σε όλους μια ευχάριστη εμπειρία και ενισχύοντας το δεσμό τους ως νέα μέλη της κοινότητας.