Randstad: Webinar με θέμα τα κίνητρα και τις φιλοδοξίες των εργαζομένων

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ετήσιας έρευνας Workmonitor 2024, η Randstad διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Workmonitor 2024: τα κίνητρα & οι φιλοδοξίες των εργαζομένων», η οποία θα εστιάσει στις νέες απαιτήσεις και τις σταθερές προσδοκίες του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τις τάσεις που έχουν παγιωθεί στην ελληνική αγορά εργασίας.

Το webinar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor 2024, με τους εξειδικευμένους συμβούλους, Θάνο Λουμπρούκο, Business Manager – Technology Specialty, Randstad Hellas, και Μαρία Σταυράκη, Senior Business Area Manager, Engineering & Client Service Specialties, Randstad Hellas, με έμφαση στις βασικές προτεραιότητες του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η στάση των εργαζομένων απέναντι στις συνθήκες εργασίας και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, με συντονίστρια τη Χριστίνα Κατούφα, Senior Digital Marketing, Randstad Hellas, θα αναλυθούν τα προνόμια που επιθυμούν οι εργαζόμενοι, η στάση τους απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι αξίες που πρεσβεύουν οι εταιρείες και επηρεάζουν το εργατικό δυναμικό.

Σπ. Πρωτοψάλτης: Η ΔΥΠΑ θα καταρτίσει σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες 500.000 πολίτες έως το 2025

«Η συμβουλευτική αποτελεί μέρος ενός τρίπτυχου, που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, μέσω των οποίων συνεισφέρει στην καταπολέμηση της ανεργίας, που αποτελεί άλλωστε τον θεμελιώδη στόχο της». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την πραγματοποίηση της δεύτερης εκδήλωσης «JobReady by DYPA» το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο διοικητής, η αρχή έγινε με τον ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης, που οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 160.000 νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, «ακολουθεί η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος κατάρτισης που έχει ποτέ εφαρμοστεί στη χώρα και, μάλιστα, με την εισαγωγή δικλείδων που διασφαλίζουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητά του».

Στόχος η κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες 500.000 πολιτών έως το 2025, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τον αριθμό όσων έχουν ήδη καταρτιστεί να φτάνει τις 270.000. Παράλληλα, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην ενίσχυση του εξειδικευμένου προσωπικού της, με την πρόσληψη 600 εργασιακών συμβούλων, ώστε να αναβαθμίσει τον τομέα της συμβουλευτικής ως σημαντικού πυλώνα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Στη συνέχεια, από τον Μάρτιο του 2023, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής, η επιτυχία των οποίων οδήγησε στην απόφαση διεξαγωγής τους σε μηνιαία βάση. Τέλος, ο Σπ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στην ψηφιακή πλατφόρμα mydypalive, την οποία χαρακτήρισε σύγχρονο εργαλείο συμβουλευτικών υπηρεσιών, με τη χρήση της οποίας πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να εξυπηρετηθούν, συνομιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με εργασιακούς συμβούλους.

Krataion Consulting: Έρευνα για το Employee Experience στην Ελλάδα

Έρευνα για το Employee Experience στην Ελλάδα παρουσίασε η Krataion Consulting σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ReGeneration.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν HR Directors από το δίκτυο συνεργαζομένων εταιρειών του ReGeneration, ενώ παρουσιάστηκαν και ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με την εμπειρία των εργαζομένων στο ελληνικό επιχειρείν.

Ενδεικτικά, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 71% νιώθει ότι δεν μπορεί να δώσει feedback στον προϊστάμενό του, ενώ μόνο το 20% νιώθει ότι έχει ευκαιρίες για ανάπτυξη και μόλις το 16% ότι η εταιρεία του επενδύει συστηματικά στην κουλτούρα της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με πρακτικά επόμενα βήματα, αλλά και ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας και τη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων.

Adecco Group: Στήριξη σε πρόσφυγες για ένταξή τους στο εργαζόμενο ανθρώπινο δυναμικό

Στρατηγική στήριξης προς τους πρόσφυγες ώστε να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες ως ισότιμα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων ανακοίνωσε το Adecco Group. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το Group σχεδιάζει να στηρίξει 85.000 πρόσφυγες στην αναζήτηση εργασίας, εκπαιδεύοντας παράλληλα 17.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2027.

Την ίδια στιγμή, η ελβετική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι εγκαινιάζει έναν ιστότοπο μέσω τα οποίου θα βοηθηθούν οι πρόσφυγες να βρουν δουλειά. «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εργασία δεν είναι απλώς μια πηγή εισοδήματος, αλλά ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση μιας ζωής, την ενσωμάτωση σε μια νέα χώρα και στην κοινωνία», δήλωσε ο Christoph Catoir, επικεφαλής της Adecco General Staffing.

Όπως αναφέρει το Reuters, τον Ιούνιο του 2023 η Adecco είχε δηλώσει ότι ήθελε να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για 50.000 πρόσφυγες και να παρέχει τεχνική και γλωσσική κατάρτιση για 10.000, ωστόσο πλέον ενισχύει περαιτέρω την προσπάθεια αυτή.

Η Adecco έχει ήδη ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα στη Γερμανία για να βοηθήσει στην απασχόληση 10.000 προσφύγων μέχρι το τέλος του 2025. Η τελευταία πρωτοβουλία της στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι γλωσσικές δεξιότητες, τα ζητήματα μεταφοράς, η έλλειψη παιδικής μέριμνας, καθώς και τα ανεπαρκή κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυα.