Lidl Ελλάς: Μισθολογικές αυξήσεις και επιπρόσθετες παροχές 7 εκατ. ευρώ

Στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων και επιπρόσθετων παροχών, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ, προχωρά η Lidl Ελλάς, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος της ομάδας της. Συγκεκριμένα, μετά την αύξηση του κατώτατου μεικτού μισθού στα 1.000 ευρώ που προχώρησε η εταιρεία από 1η Δεκεμβρίου του 2023, η ενίσχυση των 7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνει και την καθιέρωση, από 1η Μαρτίου 2024, του κατώτατου μισθού για τους ανθρώπους των καταστημάτων στα 1.050 ευρώ για τους άγαμους και 1.200 ευρώ για τους έγγαμους.

Η νέα αυτή μισθολογική πολιτική για τα καταστήματα έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών που προσφέρει η εταιρεία στους πάνω από 6.700 ανθρώπους της.

«Για άλλη μία χρονιά, εξασφαλίζουμε την ενίσχυση του εισοδήματος όλων των ανθρώπων μας, είτε με προγραμματισμένες ετήσιες αυξήσεις είτε με την επιπρόσθετη αυτή ενίσχυση. Μαζί με την ομάδα μας πετυχαίνουμε τους στόχους μας, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές εύκολη και γρήγορη αγοραστική εμπειρία με γνώμονα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Και όλοι μαζί μοιραζόμαστε τις επιτυχίες μας» δήλωσε σχετικά ο Martin Brandenburger, CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Ελλάς.

Salesforce: 1,9 ώρες ανά εργαζόμενο την εβδομάδα εξοικονομεί η Τεχνητή Νοημοσύνη

H Salesforce δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια αναφορά Mulesoft Benchmark Connectity Report, σύμφωνα με την οποία το 85% των ειδικών στον κλάδο της πληροφορικής αναμένει πως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) θα αυξήσει την παραγωγικότητα των προγραμματιστών στους οργανισμούς και τις εταιρείες τους τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανακούφιση στον κλάδο, καθώς τα στελέχη αναφέρουν 39% αύξηση στα αιτήματα που σχετίζονται με την πληροφορική μόνο τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, το 62% δηλώνει επίσης ότι ο οργανισμός τους δεν είναι ακόμη εξοπλισμένος για να ενοποιήσει τα συστήματα δεδομένων ώστε να αξιοποιήσει πλήρως την ΤΝ, γεγονός που εμποδίζει τη μετάβαση και αυξάνει περαιτέρω την πίεση στις ομάδες τους. Από την άλλη πλευρά, η αυτοματοποίηση παραμένει πηγή αντιπαράθεσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών της πληροφορικής και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ οι χρήστες επωφελούνται από την εξοικονόμηση χρόνου (1,9 ώρες ανά εργαζόμενο την εβδομάδα) και ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στην αυτοματοποίηση, οι ομάδες πληροφορικής, που συχνά είναι υπεύθυνες για την υιοθέτηση της αυτοματοποίησης, δείχνουν επιφυλακτικότητα. Τα δύο τρίτα (66%) των έργων αυτοματοποίησης έχουν ως μοναδικό «φύλακα» τα τμήματα ΙΤ και μόνο το 22% των επικεφαλής του κλάδου αναφέρει ενημερωμένες στρατηγικές για την ενσωμάτωση εφαρμογών και πηγών δεδομένων μέσω των APIs (Application Programming Interfaces), ώστε να βοηθηθούν οι μη-τεχνικοί χρήστες.

Η 9η ετήσια έκθεση συγκριτικής αξιολόγησης συνδεσιμότητας της MuleSoft (Salesforce), σε συνεργασία με τη Vanson Bourne και την Deloitte Digital, προέκυψε από συνεντεύξεις με 1.050 διευθυντικά στελέχη πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

Airbnb: Το Women on Top στις επιχορηγήσεις του Community Fund 2023

Η Airbnb ανακοίνωσε τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων του Community Fund για το 2023, όπου συμπεριλαμβάνεται το Women on Top, το οποίο αποτελεί μια τις 120 και πλέον ΜΚΟ που έλαβαν επιχορηγήσεις.

Το Community Fund της Airbnb ιδρύθηκε το 2020 ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να μοιραστεί την επιτυχία της με τους ενδιαφερόμενους φορείς και πρόκειται να διανείμει 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2030 για την ενίσχυση κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Η Στέλλα-Γεωργία Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top σχολίασε: «Η επιχορήγηση από το Community Fund της Airbnb θα βοηθήσει το Women On Top να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπό του σε ό,τι αφορά την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών στην Ελλάδα, με έμφαση στις γυναίκες από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ποσό της επιχορήγησης θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του πρώτου hub γυναικείας ενδυνάμωσης στην Αθήνα και την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, επιχειρηματικότητας, ηγεσίας, χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, ψηφιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων κλιματικού εγγραμματισμού των ωφελούμενών μας».