Dr. Z. Bajorek: Η ψυχική υγεία στην εργασία ως μοχλός ανάπτυξης των οργανισμών

Η διεθνώς καταξιωμένη expert σε θέματα wellness των εργαζομένων, Dr Zofia Bajorek, Senior Research Fellow στο Institute For Employment Studies παρουσιάζει ζωντανά, στην κεντρική σκηνή του Future of Work Conference, την Τετάρτη 3 Απριλίου, όλα τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σε σχέση με την Ψυχική Υγεία στους χώρους εργασίας και τον αντίκτυπο στους οργανισμούς.

Ειδικότερα, στην κεντρική ομιλία της με τίτλο «Mental health at work: Why good evidence, good work and good management matters» θα εξηγήσει πώς η κακή υγεία του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί κίνδυνο για τις επιχειρήσεις, ενώ η καλή υγεία ένα φανταστικό πλεονέκτημα. Πώς μπορεί να μετρηθεί ο αντίκτυπος των παρεμβάσεων για την υγεία και την ευεξία στον χώρο εργασίας;

Ποια βάση αποδεικτικών στοιχείων μπορεί να τις υποστηρίξει; Το έργο της Zofia επικεντρώνεται στην υγεία και στην ευημερία του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας, στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν συγκεκριμένες συνθήκες υγείας τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζομένους αλλά και σε πρακτικές που αναπτύχθηκαν και εφαρμόζονται για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων.

Επιπλέον, ερευνά τον ρόλο του line manager στην ευημερία των εργαζομένων, τη σημασία της δικής του ευημερίας καθώς και τη διαχείριση της υβριδικής εργασίας. Συμμετέχει συχνά ως ομιλήτρια σε συνέδρια για την ψυχική υγεία στην εργασία και το μέλλον της εργασίας και έχει συγγράψει μια σειρά από δημοσιεύσεις σε περιοδικά, ερευνητικές εκθέσεις, καθώς επίσης έχει συνεισφέρει ως συν-συγγραφέας σε ένα βιβλίο για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού και του χώρου εργασίας. Η Zofia έχει διακριθεί στη λίστα Most Influential Thinker του HR Magazine για το 2022 και το 2023! Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές www.futureofworkconference.gr.

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: 2,6 εκατ. ευρώ μπόνους στους εργαζομένους

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις περιοχές όπου διαθέτει παραγωγικές μονάδες έκοψε η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, τηρώντας την παράδοση. Ειδικότερα, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν των εργαζομένων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Ξάνθη, για τα γαλακτοκομεία Όλυμπος, Τυράς και Ροδόπη, η διοίκηση ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρείας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ενώ προέβη και σε ανακοινώσεις αναφορικά με την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού, η οποία ήρθε να προστεθεί στις αυξήσεις αποδοχών που δόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές για το 2024 αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,7% και το μπόνους για την επίτευξη των στόχων του 2023 ανήλθε συνολικά σε 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μισθοί όλων των νεοπροσλαμβανόμενων ξεκινούν με ένα ποσοστό 7% επιπλέον από την ελάχιστη νομοθετημένη αμοιβή.

Παράλληλα, η εταιρεία αποδίδει στους εργαζομένους της το ποσό των 365.000 ευρώ ως επίδομα τέκνων, ενώ στις 150.000 ευρώ ανήλθε το μπόνους για 25 παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, οι φάρμες των οποίων διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.

Τέλος, η διοίκηση έκανε ειδική αναφορά στην πλημμύρα του εργοστασίου της ΤΥΡΑΣ, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, εκθειάζοντας την αυταπάρνηση των εργαζομένων χάρη στην οποία το εργοστάσιο, που κατακλύστηκε από ενάμιση μέτρο νερό, επαναλειτούργησε σε μόλις δωδεκάμισι μέρες.

ΔΕΗ: Νέα Talent Acquisition Specialist η Εύη Στάγια

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην ΔΕΗ ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Εύη Στάγια.

Η Ε. Στάγια είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος Master στο Strategic HR Management από το Alba, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Generalist στην Public Group.