Υπουργείο Εργασίας: Πρωτοβουλίες για προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλία

Στις καινούργιες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς σε συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myNAT, για την οποία αναφέραμε χθες λεπτομέρειες στο Workforce.

«Στο Υπουργείο, έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, παρόλο που η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο για ζητήματα εκπαίδευσης, όσο και επαγγελματικής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλία.

Druckfarben Hellas: Δημιούργησε εταιρική βιβλιοθήκη

Στη δημιουργία εταιρικής βιβλιοθήκης προχώρησε η Druckfarben Hellas, μετά από πρωτοβουλία του Πάνου Δήμου, HR Business Partner της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω βιβλιοθήκη εξοπλίστηκε με βιβλία που προσέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αλλά και δύο μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, ενώ αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 200 βιβλία, με συλλογές όλων των ειδών.

Επισημαίνεται ότι η βιβλιοθήκη βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Druckfarben Hellas και είναι διαθέσιμη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τα παιδιά τους, καθώς υπάρχει και μία μεγάλη παιδική συλλογή, ενώ η πρωτοβουλία αυτή συγκέντρωσε άμεσα το ενδιαφέρον των ανθρώπων της εταιρείας.

Vodafone: 12 χρόνια Vodafone Discover Graduate Program

Τα 12 χρόνια του συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων, Vodafone Discover Graduate Program, το οποίο δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε νέα άτομα, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, να ξεκινήσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι μέσα στη Vodafone, ενώ μέχρι σήμερα αριθμεί συνολικά 400 άτομα.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Ανώτερων και Πολυτεχνικών Σχολών σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας 5 διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι συμμετέχοντες από την πρώτη κιόλας μέρα γίνονται μέλη μίας ομάδας, εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και απολαμβάνουν ανταγωνιστικά προνόμια και παροχές.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το χώρο σε ταλαντούχα άτομα, ώστε να βρουν αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο και να αφήσουν το στίγμα τους στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο της Τεχνολογίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ηρώ Μέλλιου, HR Director της Vodafone Ελλάδας. Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν νέα άτομα ακόμη και αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά και το διεθνές πρόγραμμα Vodafone Campus Lab, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που σπουδάζουν ή αποφοίτησαν πρόσφατα και αποτελεί μία εκπαιδευτική εμπειρία διάρκειας 6 μηνών.

Ε.Ε.: «Ταφόπλακα» στη νομοθεσία για τους διανομείς delivery

«Ταφόπλακα» στη θέσπιση κοινοτικής νομοθεσίας για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών για τους διανομείς σε πλατφόρμες delivery έβαλε η αντίθεση κρατών-μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στο προτεινόμενο νομοσχέδιο στο οποίο είχαν καταλήξει το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η πολιτική συμφωνία απέτυχε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η Ελλάδα, η Γερμανία και η Εσθονία απείχαν, ενώ η Γαλλία διατήρησε τη σταθερά αρνητική της στάση απέναντι στο νομοσχέδιο, απορρίπτοντάς το. Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Ελιζαμπέτα Γκουαλμίνι, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις χώρες που διαφώνησαν, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους «ακατανόητη» και κατηγορώντας τις ότι «γυρίζουν την πλάτη» σε εκατομμύρια «ευάλωτους» εργαζομένους.

Επισημαίνεται ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιχειρούσε να δημιουργήσει έναν σαφή νομικό ορισμό για το πότε ένας διανομέας θα πρέπει να θεωρείται εργαζόμενος μίας πλατφόρμας delivery, με βάση ορισμένα κριτήρια, όπως το αν του απαγορεύεται να εργάζεται και για άλλη πλατφόρμα. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, περίπου 5,5 εκατ. εργαζόμενοι σε τέτοιες πλατφόρμες στην ΕΕ στερούνται εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να τους αποδίδονται κανονικά.