Συνεργασία Up Hellas και Ergonomia

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Up Hellas και η Ergonomia, με στόχο τον εμπλουτισμό της εφαρμογής UpFit.

Συγκεκριμένα, χάρη στην εν λόγω συνεργασία, οι χρήστες της εφαρμογής UpFit μπορούν να βρουν τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης που έχει προστεθεί και να επικοινωνήσουν άμεσα με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι θα παρέχουν άμεση βοήθεια.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή από την Ergonomia και την Up Hellas λειτουργεί αδιάκοπα, παρέχοντας, αποκλειστικά στους χρήστες της UpFit, εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη.

Nestlé Hellas: Υβριδικό Business Day στα κεντρικά της γραφεία

Υβριδικό Business Day διοργάνωσε στα κεντρικά της γραφεία η Nestlé Hellas, σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Βασίλης Αδαμίδης, HR Director της εταιρείας, αλλά και ο CEO, Νίκος Εμμανουηλίδης, ο οποίος μοιράστηκε το όραμα τη εταιρείας, το μέλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των τροφίμων.

Στο πλαίσιο της ημέρας, οι φοιτητές συμμετείχαν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα, σε συντονισμό του Γιώργου Γεωργαλά, Talent Acquisition & Capability Building Manager, το οποίο κάλυψε το μέλλον των τροφίμων, την υγιεινή διατροφή και την τεχνολογία πίσω από αυτά, ενώ η ομάδα της Nestlé, σε ένα CV Clinic, παρουσίασε το πώς θα πρέπει να είναι ένα σωστό βιογραφικό και πώς μπορούν να αποφευχθούν τα κοινά λάθη. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με περιήγηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Αlpha Bank: Δύο προϋποθέσεις για περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας

Θετικές είναι οι προοπτικές για την περαιτέρω αποκλιμάκωση  της ανεργίας στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Αlpha Bank. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν στην σχετική έκθεση οι αναλυτές της τράπεζας, το μέσο ποσοστό της ανεργίας, κατά τη διάρκεια του 2023, υποχώρησε σε 10,6% έναντι 12,4% το 2022, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, η σωρευτική μείωση του ποσοστού της ανεργίας στην Ελλάδα το 2023, σε σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία, ήταν η μεγαλύτερη στην Ε.Ε. των 27 (7,3 ποσοστιαίες μονάδες). Για την περαιτέρω μείωση ωστόσο της ανεργίας, η Alpha Bank παραθέτει δύο βασικές προϋποθέσεις:

  1. Τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τη μείωση του παραγωγικού κενού (output gap) της χώρας, το οποίο ορίζεται ως το πραγματικό ΑΕΠ μείον το δυνητικό ΑΕΠ και εκφράζεται ως ποσοστό του δυνητικού ΑΕΠ. Το τελευταίο αντικατοπτρίζει τις παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας, καθώς είναι το προϊόν που μπορεί να παράξει η οικονομία, κάνοντας χρήση στον μέγιστο βαθμό και με τον πιο αποδοτικό τρόπο των παραγωγικών συντελεστών κεφαλαίου και εργασίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το παραγωγικό κενό αναμένεται να περάσει σε θετικό έδαφος το 2023 (0,3% του δυνητικού ΑΕΠ) και να διευρυνθεί το 2024 (1%) και το 2025 (1,7%).
  2. Τη μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φυσικό ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε σε 9,4% στην Ελλάδα, το 2023, έναντι 6,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και ήταν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά από το αντίστοιχο της Ισπανίας. Ενας από τους σημαντικότερους ερμηνευτικούς παράγοντες της υψηλής διαρθρωτικής ανεργίας στην Ελλάδα είναι η αναντιστοιχία δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, όπως υποδηλώνει η μείωση του ποσοστού της ανεργίας και η ταυτόχρονη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας.

Πλαίσιο: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή για τους ανθρώπους της

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή ξεκίνησε το 2024 η Πλαίσιο, σε συνεργασία με τη Health First, με σκοπό να εξοπλίσει τα μέλη των ομάδων της με τεχνικές που μπορούν να σώσουν ζωές. Παράλληλα, η εταιρεία προμηθεύτηκε και τοποθέτησε στρατηγικά τέσσερις απινιδωτές στις δομές της, διασφαλίζοντας γρήγορη πρόσβαση σε περιπτώσεις ανάγκης.

«Ενδυναμώνοντας τους συνεργάτες μας με αυτές τις ζωτικές δεξιότητες, όχι μόνο ενισχύουμε την ασφάλεια στον χώρο εργασίας αλλά και συμβάλλουμε θετικά στην κοινωνία.Μαζί, δημιουργούμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους!» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Πλαίσιο το 2023, επένδυσε 1356 ώρες εκπαίδευσης, ενδυναμώνοντας 447 εργαζόμενους με βασικές δεξιότητες Α’ βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.