Ο.Λ.Θ.: Νέος HR Director ο Νικόλαος Μπίρης

Καθήκοντα HR Director στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Νικόλαος Μπίρης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Senior HR Business Partner στην Hellas Gold.

O Ν. Μπίρης έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων University of Wales, Cardiff  Bachelor’s Degree in Business and Hotel Management και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master Degree in HR Management and Employment Relations, Brunel University, UK, ενώ έχει διακριθεί στην HR100 Powerlist και αποτελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του ΣΔΑΔΕ.

Στην επαγγελματική του καριέρα έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Manager στην Ioniki και HR Director στο ξενοδοχείο Titania, ενώ έχει διατελέσει καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και στο New York College.

Δ. Μιχαηλίδου: «Ο νέος κατώτατος μισθός θα αρχίζει από οκτώ»

Το επίδομα ανεργίας το λαμβάνει ο πολίτης ως «απάντηση» των εισφορών του και πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και στην εκπομπή «Καλημέρα», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. «Πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για όλους, μην το ξεχνάμε αυτό, αλλά πάνω από αυτό να υπάρχει μια αναλογικότητα σε σχέση με το πόσο έχεις δουλέψει. Γιατί το επίδομα ανεργίας το έχει πληρώσει ως εργαζόμενος.

Αυτό που εξετάζουμε επίσης είναι το επίδομα ανεργίας να είναι και εμπροσθοβαρές. Έτσι ώστε όταν βγαίνεις από την αγορά εργασίας χάνοντας τη δουλειά σου αρχικά να έχεις υψηλότερο επίδομα και σιγά-σιγά να βαίνει μειούμενο έτσι ώστε να υπάρχουν και κίνητρα για να ξαναμπείς στην αγορά εργασίας» ανέφερε η Υπουργός. Εστιάζοντας στον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει στην 4η συνεχόμενη αύξηση.

«Ο νέος κατώτατος μισθός θα αρχίζει από οκτώ. Από το 2019 έχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 20%, έτσι αντίστοιχα και ο μέσος μισθός έχει ανέβει κατά 20%. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσω της ανάπτυξης αλλά και της ενίσχυσης των μισθών», επισήμανε, για να κλείσει το θέμα τονίζοντας τα εξής: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική ανακούφιση όχι μόνο για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για όσους είναι δικαιούχοι επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν. Η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, τα ειδικά βοηθήματα ανέργων, το επίδομα εργασίας, καθώς τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ, είναι κάποια από τα 19 επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό». Αναφερόμενη στο ποσοστό ανεργίας η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι με τα τελευταία στοιχεία η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 8,9%. «Μας λείπει κόσμος αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, μιλώντας για την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε: «Η γυναίκα, η οικογένεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τι παραπάνω κίνητρα θα δώσουμε στις γυναίκες για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τώρα αυτό που μελετούμε είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μια γυναίκα που ήταν εκτός εργασίας και θέλει να μπει σε αυτήν». Τέλος, η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης, με την οποία οι συνταξιούχοι θα μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη. Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από χθες (Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου), στην οποία θα πρέπει οι δικαιούχοι να κάνουν μία αίτηση ηλεκτρονικά ή να πάνε στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους, έτσι ώστε να μπορέσουν, χωρίς να αλλάξουν τίποτε, να λαμβάνουν από 140 έως 300 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα. Δηλαδή 3.500 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, από τους 100.000 συνταξιούχους που εργάζονται, μόνο οι 36.000 το δηλώνουν.

Prosvasis Employee Ergani: Νέο mobile app Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Η Prosvasis, εταιρεία του Ομίλου Softone λανσάρει το νέο mobile app Prosvasis Employee Ergani για τη διαχείριση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Πρόκειται για εφαρμογή αλληλεπίδρασης εργαζομένων και επιχείρησης, η οποία συνδέεται με τη web υπηρεσία Prosvasis Cloud Ergani που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και εργαλεία που βοηθούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας».

Με το Prosvasis Employee Ergani, κάθε εργαζόμενος δηλώνει την προσέλευση και αποχώρησή του από το χώρο εργασίας του, έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του και στο προσωποποιημένο QR Code του, ενώ παράλληλα, μπορεί να δει αναλυτικά το πρόγραμμα εργασίας του και να υποβάλλει αιτήματα αλλαγής ωραρίου εργασίας, τηλεργασίας, άδειας κ.λπ.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ο εργαζόμενος λαμβάνει ενημερώσεις και πληροφορίες που αποστέλλονται από τον εργοδότη του. Το Prosvasis Employee Ergani mobile app είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS μέσω των Google Play Store και Apple Store, αντίστοιχα.

Συνεργασία της ALD Automotive|LeasePlan με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τη συνεργασία τους με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους ανακοίνωσαν η ALD Automotive|LeasePlan, κορυφαίος πάροχος βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» (ΠΜΣ-ΟΕΣ) και το Εργαστήριο Στρατηγικής Ηγεσίας & Ψηφιακού Μετασχηματισμού (iLEADS Lab) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «τα δύο μέρη σκοπεύουν να προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις που ενισχύουν τη σύνδεση μεταξύ της εκπαίδευσης και των απαιτούμενων προσόντων στον χώρο εργασίας, επιβεβαιώνοντας την κοινή προσήλωσή τους στη δημιουργία νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Η συνεργασία προβλέπει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, ομιλίες αλλά και πρακτική άσκηση φοιτητών. Συγκεκριμένα, η ALD Automotive|LeasePlan θα προσλάβει τελειόφοιτους του ΠΜΣ-ΟΕΣ προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία, για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε επαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα, στελέχη της ALD Automotive|LeasePlan θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους φοιτητές, μέσω της επαφής μαζί τους, στο να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να κατανοήσουν τη λειτουργία και τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

Αντίστοιχα, καθηγητές του ΠΜΣ-ΟΕΣ & διδακτορικοί και μετα-διδακτορικοί φοιτητές του Εργαστηρίου iLEADS Lab θα  διεξάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους ανθρώπους της ALD Automotive|LeasePlan, ενώ δίνεται η δυνατότητα προβολής της συνεργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως παράδειγμα σύμπραξης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με τις επιχειρήσεις, μέσω της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων αλλά και επιμορφωτικών workshops.