Συνεργασία Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-Ακμή και 100mentors

Μία νέα σειρά ανάπτυξης δεξιοτήτων Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence) διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό-Ακμή, σε συνεργασία με την εταιρεία 100mentors. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εταιρικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης (Corporate Academy) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η οποία αποσκοπεί στην προετοιμασία του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού για τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, ενώ αποτελείται από εκπαιδευτικές συναντήσεις, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να βοηθήσουν κάθε εργαζόμενο να κατανοήσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη -και ειδικά το Generative AI- στις καθημερινές λειτουργίες του Οργανισμού και να ενισχύσουν τις δεξιότητές του.

Εφαλτήριο των δράσεων αποτέλεσαν τα πρώτα Bootcamps που υλοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την ευρεία συμμετοχή διοικητικού προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ Ακμή από το Λεκανοπέδιο Αττικής, την Πάτρα, τα νησιά και όλη την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, ενώ επόμενος σταθμό είναι η συμμετοχή του Ομίλου ως αποκλειστικός Educational Partner στο GenAI Summit SE Europe 2024, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Αθήνα από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

«Στρατηγική προτεραιότητα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου είναι το upskilling του ανθρώπινου δυναμικού μας, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για τις προκλήσεις της νέας εποχής. Στόχος μας είναι μέσα στο 2024 να εμπλουτίσουμε τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και σε θέματα τεχνολογίας, σε θέματα ΑΙ και σε όλες τις εκπαιδεύσεις που χρειάζεται το πιο πολύτιμο αγαθό του Ομίλου μας, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ιλιάνα Κεχαγιόγλου, Group HR Director του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-Ακμή.

ManpowerGroup: Τα νέα δημογραφικά δεδομένα αλλάζουν την αγορά εργασίας

Στα νέα δημογραφικά δεδομένα και στον τρόπο που θα επηρεάσουν την αγορά εργασίας εστιάζει η νέα έκθεση του ομίλου ManpowerGroup για τις Τάσεις του Ανθρώπινου Δυναμικού το 2024, με τίτλο «Η Εποχή της Προσαρμοστικότητας», τονίζοντας μεταξύ άλλων τέσσερις επιμέρους υπο-τάσεις που εκτιμά ότι θα προσδιορίζουν το νέο τοπίο.

Η πρώτη τάση αναδεικνύει τη σημασία της «γέφυρας» μεταξύ των γενεών, καλώντας για άμεση στρατηγική επανειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων, προκειμένου να ανταποκριθούν οι ανθρώπινοι πόροι στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η δεύτερη αποκαλύπτει τον ρόλο των γυναικών στην εργασιακή δυναμική, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους ως «κινητήρια δύναμη» στο παρόν και το μέλλον της εργασίας, ενώ η τρίτη εστιάζει στη σημασία της Διαφορετικότητας, Ισότητας, Ένταξης και Ανήκειν (DEIB), αναδεικνύοντάς τα ως «καταλύτη» για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Τέλος, η τέταρτη τάση φέρνει στο προσκήνιο το αναξιοποίητο ταλέντο των μεταναστών, αναδεικνύοντάς το ως έναν κρίσιμο «αγωγό» για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 65 + αυξάνεται σε κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. την ίδια στιγμή που ένας στους 5 Αμερικανούς 65 + (19%) εργαζόταν το 2023 – σχεδόν διπλάσιο ποσοστό έναντι εκείνων που εργάζονταν πριν από 35 χρόνια. Μέχρι το 2050, ένας στους 4 ανθρώπους στην Ασία και τον Ειρηνικό θα είναι άνω των 60 ετών.

Στην Ελλάδα, που τοποθετείται στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση του πληθυσμού, το δημογραφικό συνιστά ισχυρή πρόκληση και σχετίζεται με την έλλειψη ταλέντων και εξειδικευμένου προσωπικού, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

Το 2022, το τελευταίο έτος για το οποίο η ΕΛΣΤΑΤ έχει ολοκληρωμένη στατιστική εικόνα, επιβεβαιώνεται η τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού: Σχεδόν το ¼ των Ελλήνων (το 22,8%) ανήκουν στη γενιά των boomers, δηλαδή είναι γύρω στα 65. Έως το 2050, αυτή η έμπειρη, αλλά όχι τόση ενεργή επαγγελματικά, πληθυσμιακή ομάδα, θα περιλαμβάνει το 34,5% των κατοίκων, ένας ισχυρός λόγος για τον οποίο η χώρα μας προβλέπεται να τοποθετηθεί στην 7η θέση της κατάταξης, δηλαδή μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από το σημερινό.

Λ. Πολυμενάκος-ΕΥ: «Η ΑΙ δεν θα αντικαταστήσει, αλλά θα ενδυναμώσει τους εργαζόμενους»

Τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ανέλυσε ο Λάζαρος Πολυμενάκος, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην περιοχή ΕΜΕΙΑ, στο πλαίσιο του πρώτου AI Hackathon Greece. Ειδικότερα, αφού παρουσίασε την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο Λ. Πολυμενάκος τόνισε πως οι επιχειρήσεις που θα υιοθετήσουν μία ριζοσπαστική προσέγγιση και θα επενδύσουν τους απαραίτητους πόρους έγκαιρα «είναι βέβαιο ότι αρχικά θα αντιμετωπίσουν τεχνολογικά, ρυθμιστικά και άλλα εμπόδια, και διαταραχές στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ωστόσο, τελικά, η επένδυσή τους θα αποδώσει, καθώς η GenAI είναι πραγματικά μετασχηματιστική». «Αντίθετα, όσοι καθυστερήσουν, θα δουν το μερίδιο αγοράς και τα κέρδη τους να μειώνονται, θα αντιμετωπίσουν φυγή ικανών εργαζόμενων προς τον ανταγωνισμό και, στο τέλος της ημέρας, θα αναγκαστούν να επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά υπό πίεση» εξήγησε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΑΙ θα ενδυναμώσει και δεν θα αντικαταστήσει τους εργαζομένους, σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική και τις λειτουργίες τους σε όλους τους τομείς, τοποθετώντας τους ανθρώπους και τις μηχανές, μαζί στο επίκεντρο». Με τον τρόπο αυτό, θα αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, θα ενισχύουν τη δημιουργικότητα και θα βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών, δημιουργώντας νέα αξία για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την ευρύτερη κοινωνία, αλλά και χρηματοοικονομική αξία για τις ίδιες.

Οι προκλήσεις και ο αντίκτυπος της ΑΙ
Στη συνέχεια, ο κ. Πολυμενάκος εστίασε στις προκλήσεις που δημιουργεί η ΑΙ, τις οποίες κατέταξε σε τρεις κατηγορίες: ηθικές, οικονομικές και προκλήσεις που συνδέονται με την ασφάλεια δεδομένων και την κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, ο ομιλητής παρέθεσε τα κύρια ευρήματα ανάλυσης της EY-Parthenon στις ΗΠΑ, σχετικά με τις επιπτώσεις της GenAI στην αγορά εργασίας. Όπως είπε, ο αντίκτυπος I αναμένεται να είναι ευρύς, με το 67% των θέσεων εργασίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το 57% στις αναδυόμενες, να θεωρούνται μετρίως έως πολύ εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της. Ο βαθμός έκθεσης, όμως, ανά τομέα, διαφέρει, με πιο περιορισμένες επιπτώσεις σε τομείς, όπως οι κοινωνικές επιστήμες και οι υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, που απαιτούν δεξιότητες που περιλαμβάνουν σύνθετη ανθρώπινη αλληλεπίδραση, δημιουργικότητα και συναισθηματική κατανόηση. Τέλος, ο Λ. Πολυμενάκος επισήμανε ότι η GenAI θα δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να της αναθέσουν τη διεκπεραίωση επαναλαμβανόμενων διεργασιών «ρουτίνας», απελευθερώνοντας χρόνο για διεργασίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

ΔΥΠΑ: Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

Κεντρική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» (“Empowering Greece with Skills for a Sustainable Future”) διοργανώνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου η ΔΥΠΑ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από το κρίσιμο θέμα των Δεξιοτήτων, όπως αυτό αναδείχτηκε με την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, για την στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Οι κεντρικές θεματικές ενότητες της εκδήλωσης είναι: Skills for a new economy, Skills for an accessible and inclusive workplace, Working as one: Education, training and employment systems, A digital agenda for social transformation. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προγραμματίζονται συζητήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωβουλής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κυβέρνησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα τους, καθώς επίσης μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης και ωφελούμενοι προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής Δεξιοτήτων Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Nicolas Schmit.