Public Group: Νέα HR Director η Ηλέκτρα Διαμαντή

Καθήκοντα HR Director στην Public Group ανέλαβε η Ηλέκτρα Διαμαντή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Associate Director στην ΕΥ.

H Η. Διαμαντή αποτελεί ένα έμπειρο στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού, με μεταπτυχιακό στην «Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία».

Ήταν μέλος της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Εταιρειών Olympia για 9 χρόνια, έχοντας διατελέσει και Head of HR στην Westnet Distribution, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί και ως HR Administrator στην Adecco, αλλά και στα Jumbo.

H Work Futurist Sophie Wade στο Future of Work Conference

Η Sophie Wade είναι μελλοντολόγος εργασίας, διεθνής κεντρική ομιλήτρια, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια. Ηγείται ως expert Καινοτομίας Εργατικού Δυναμικού του agency Flexcel Network, ενώ περισσότερα από 575.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματά της στο LinkedIn σχετικά με τα skills για το Future of Work, τη Gen Z και την ενσυναίσθηση. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει το βιβλίο “Embracing Progress: Next Steps for the Future of Work” και το “Empathy Works: The Key to Competitive Advantage in the New Era of Work”.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Future of Work Conference, η Sophie Wade παρουσιάζει το θέμα “Empathetic Leadership for a Multigenerational Workforce in the Future of Work”. Συγκεκριμένα, η S. Wade uα εξηγήσει πως οι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους και να προσαρμόσουν τις μεθόδους τους ώστε να διαχειριστούν την αβεβαιότητα και να γεφυρώσουν τα χάσματα των γενεών στον νέο κόσμο της εργασίας. Καθώς οι τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της AI, οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, οι ηγέτες χρειάζονται νέες ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια, την παροχή κινήτρων και την υποστήριξη ταλέντων.

Οι δεξιότητες ενσυναίσθησης είναι κρίσιμες για τους διευθυντές που ηγούνται σύνθετων έργων σε κατανεμημένες ομάδες και ηλικιακές ομάδες. Με αναφορές στη νευροεπιστήμη και στη συμπεριφορική ψυχολογία, η Sophie θα μοιραστεί πολύτιμα insights για το πώς λειτουργεί η ενσυναίσθηση, πώς οι ηγέτες μπορούν να κατανοήσουν τις προοπτικές των μελών της ομάδας, πώς μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις ομάδες και πώς να συνδεθούν με τις εμπειρίες των μελών τους, ώστε να βελτιώσουν τη δέσμευση, τη διατήρηση και τα αποτελέσματα. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές www.futureofworkconference.gr.

Συνεργασία Kotronis Packaging και EAP Hellas

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μιλάμε για την Ψυχική Υγεία!» διοργάνωσε, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, η Kotronis Packaging, σε συνεργασία με την EAP Hellas, στο πλαίσιο του νέου προγράμματός της για την Ψυχική Υγεία.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση, στη συζήτηση και στην ευαισθητοποίηση, με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος για όλους. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα επικρατέστερα θέματα ψυχικής υγείας και η αναγνώριση των πιο σημαντικών συμπτωμάτων, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υπάρξει ουσιαστική κατανόηση και υποστήριξη των συνεργατών/συναδέλφων, ενώ δόθηκαν και συμβουλές για την πρόληψη των συνηθέστερων θεμάτων ψυχικής υγείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εισηγήτρια στην ημερίδα ήταν η Εβίνα Ηλιοπούλου, ενώ το επόμενο βήμα για την Kotronis Packaging είναι η λειτουργία γραμμής 24ώρης τηλεφωνικής υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προχωρά η μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Οι προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης διαγράφονται θετικές» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στον χαιρετισμό της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως με την ψήφιση νόμου του Υπουργείου Εργασίας υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης.

«Στόχος είναι η αυξημένη συνταξιοδοτική αποταμίευση να ενισχύσει το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων. Επιπλέον η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις ειδικά στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε η ίδια, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΚΑ, «μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης στο τομέα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους η οποία αποκτά κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα» όπως είπε.

Τέλος, η Υπουργός Εργασίας στάθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση του Κώδικα Δεοντολογίας για το Δικαίωμα στη Λήθη των πρώην καρκινοπαθών. «Ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς της Ένωσής σας να δεχτείτε το αίτημα της κυβέρνησης και να αναγνωρίσετε το Δικαίωμα στη Λήθη των επιζώντων από καρκίνο στο πλαίσιο κάθε είδους δανειακής σύμβασης που συνδέεται με ασφάλιση ζωής. Πρόκειται για μια κίνηση που βοηθά τους πρώην καρκινοπαθείς συμπολίτες μας που θα βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Είναι όμως και προς δικό σας όφελος. Διότι θα είστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η ρύθμιση του ζητήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε.

ΓΣΕΕ: Ζητά την υπερψήφιση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την εργασία στις ψηφιακές πλατφόρμες

H ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποίησε και στην υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητά την υπερψήφιση από την κυβέρνηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την εργασία στις ψηφιακές πλατφόρμες, η οποία όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες, γεγονός που, μέχρι σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει».

Στην επιστολή, η ΓΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η συμφωνία αντιπροσωπεύει έναν ισορροπημένο συμβιβασμό μεταξύ διαφορετικών θέσεων που περιμένουν οι ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας και τα εκατομμύρια των εργαζομένων τους για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Σέβεται δε πλήρως όλα τα εθνικά συστήματα και φέρνει ένα ελάχιστο όριο προτύπων στην οικονομία πλατφόρμας.

Μια ολοκληρωμένη διαδικασία για τα άτομα που εκτελούν εργασία σε πλατφόρμες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο κατάλληλο καθεστώς απασχόλησης ήταν το κύριο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο πλέον αντικατοπτρίζεται αναλογικά στη συμφωνία, δίνοντας σε μια εθνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει το τεκμήριο της απασχόλησης με πλήρη σεβασμό της εθνικής νομοθεσίας και πρακτικής. Αυτό το ορόσημο θα βάλει τέλος στην εσφαλμένη ταξινόμηση εκατομμυρίων εργαζομένων, θα οδηγήσει σε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και σε αυξημένο ενδιαφέρον των εργαζομένων για την οικονομία πλατφόρμας. Θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στον εθνικό προϋπολογισμό, καθώς η εσφαλμένη ταξινόμηση έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια εσόδων για τα κράτη μέλη λόγω των χαμηλότερων φορολογικών εσόδων και του υψηλού κόστους σε περίπτωση έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων. Από την άλλη πλευρά, η άρνηση της συμφωνίας θα επιφέρει κανονιστική ανασφάλεια που θα έχει υψηλό κόστος για την οικονομία μας».

Και η επιστολή συνεχίζει: «Η ανταγωνιστικότητα δεν θα πρέπει να προέρχεται από την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η οδηγία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας που δεν λειτουργούν με γνήσιους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους δεν θα αποφύγουν τις ευθύνες τους και δεν θα εκτοπίσουν από την αγορά εκείνους που τηρούν τους κανόνες και λειτουργούν μια βιώσιμη επιχείρηση με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ δε, «η μη έγκριση της οδηγίας στο πλαίσιο αυτής της εντολής και ο κίνδυνος να παραμείνει στο νομοθετικό κενό θα αυξήσει τη δυσπιστία των πολιτών προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και θα τους οδηγήσει να ψηφίσουν πολιτικά κόμματα που έχουν ως στόχο την υπονόμευση της Ε.Ε.», ενώ εκτιμά ότι «η αποδοχή της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας της πλατφόρμας εργασίας στην Ευρώπη».

ΕΛΙΝΥΑΕ: 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Tο ΕΛΙΝΥΑΕ διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ), με την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ και την συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΒΕ. Το συνέδριο αναμένεται να καλύψει θέματα όπως κοινά ζητήματα και προκλήσεις για την ΥΑΕ μεταξύ των βαλκανικών χωρών, ζητήματα για την ΥΑΕ από την κινητικότητα επιχειρήσεων και εργαζομένων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής κοινότητας επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, προώθηση καλών πρακτικών για την υγεία, ασφάλεια και ευεξία στην εργασία και ευκαιρίες και προτεραιότητες για την εκπαίδευση ΥΑΕ στο βαλκανικό πλαίσιο κ.α.

Με αφορμή τη διοργάνωση, η Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ δήλωσε: «Οι νέες προκλήσεις στην ΥΑΕ, καθώς και οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται, απαιτούν δομικές αλλαγές στην προσέγγιση και διαχείριση της ΥΑΕ, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς των βαλκανικών χωρών με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ΕΥΑ, όπως η διαχείριση των κινδύνων στο χώρο εργασίας, η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και η προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας.

Εξάλλου, ως ΕΛΙΝΥΑΕ λειτουργούμε με κεντρική αξία τη συνεργασία και εκτιμούμε ότι η προώθησή της στον τομέα της ΥΑΕ είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών και την επίτευξη ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ella Resorts: Μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων στο πρώην La Grotta Verde

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση του πρώην La Grotta Verde του Ομίλου Ella Resorts στην Κέρκυρα. Με την αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου για την τρέχουσα σεζόν και για όσο συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης, η Διοίκηση των Ella Resorts, αντιλαμβανόμενη την αγωνία και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των εργαζομένων, ανέλαβε να διασφαλίσει πλήρως τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρήσουν το εισόδημά τους.

Συγκεκριμένα, για τους εργαζομένους του πρώην La Grotta Verde, ο όμιλος εξασφαλίζει την εργασία τους στα λοιπά ξενοδοχεία του Ομίλου στην Κέρκυρα, με τους εργαζόμενους να διατηρούν την ίδια ειδικότητα, καθώς και τις ίδιες απολαβές, ενώ αναγνωρίζει το σύνολο των δικαιωμάτων τους, διασφαλίζοντας την επαναπρόσληψή τους στο καινούριο ξενοδοχείο, μετά την ανακαίνισή του, ανεξαρτήτως από το αν θα αποδεχθούν να απασχοληθούν σε άλλο ξενοδοχείο του Ομίλου τη φετινή σεζόν.

Σημειώνεται ότι τα Ella Resorts, απασχολώντας συνολικά 1.192 εργαζόμενους το 2023, συνεχίζουν με προσήλωση και την τρέχουσα σεζόν τη στελέχωση με προσωπικό, υφιστάμενων, αλλά και νέων ειδικοτήτων, στις μονάδες τους σε Ρόδο και Κέρκυρα, ενώ εντός του 2024 προχωρούν στην πλήρη ανακαίνιση και ένταξη δύο νέων Lifestyle Beach Resorts σε Κρήτη και Κέρκυρα, 360 και 351 δωματίων αντίστοιχα.

Eurolife FFH: Αύξηση 9,6% των εκπαιδευτικών συναντήσεων το 2023

Περισσότερες από 510 εκπαιδευτικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Eurolife FFH το 2023, αυξάνοντας το ποσοστό αυτό κατά 9,6% σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε επίσης κατά 3,2% σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τους 11.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωρών εκπαίδευσης ξεπέρασε τις 1.890 ώρες, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά 21,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurolife FFH, όσον αφορά στη μορφή της εκπαίδευσης, το 64% έλαβε χώρα από απόσταση, με την εταιρεία να ανταποκρίνεται στην ανάγκη των συνεργατών της για ευελιξία. Αντίστοιχα, το 36% πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, με την εταιρεία να ενισχύει τις σχετικές συναντήσεις κατά 50,4% έπειτα από την αναγκαστική μείωση που προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.

Τέλος, εκπαιδευτικές συναντήσεις με φυσική παρουσία πραγματοποιήθηκαν σε 6 πόλεις, με το ποσοστό αυτών που έγιναν εκτός Αθηνών να ξεπερνάει το 20% του συνόλου. Όσον αφορά στους τομείς εκπαίδευσης στους οποίους δόθηκε η μεγαλύτερη έμφαση το 2023, αυτοί ήταν οι εξής:

Υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των συνεργατών, με βάση και τις ανάγκες του σημερινού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ανάπτυξη δεξιοτήτων, προϊοντικές εκπαιδεύσεις, εξειδικευμένες ημερίδες για την ανάπτυξη ευρύτερων επαγγελματικών γνώσεων στον ασφαλιστικό χώρο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προετοιμασία για τις εξετάσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Τράπεζας της Ελλάδος.