Barilla: Στρατηγική συνεργασία με το Lead Network

Τη στρατηγική του συνεργασία με το LEAD Network ανακοίνωσε ο Όμιλος Barilla, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στην προώθηση των γυναικών στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών στην Ευρώπη, μέσω της εκπαίδευσης, της ηγεσίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το LEAD Network και η Barilla θα επεκτείνουν τα προγράμματα κατάρτισης και καθοδήγησης με επίκεντρο την ισότητα των φύλων, μέσα από κοινά προγράμματα που θα οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στον κλάδο.

«Η δέσμευση του LEAD Network για την αριστεία ευθυγραμμίζεται αρμονικά με τις δικές μας αξίες, καθιστώντας αυτή τη συνεργασία φυσική ταύτιση. Είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί, θα προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Gianluca Di Tondo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Barilla, ενώ από την πλευρά της, η Floriana Notarangelo, Chief Diversity & Inclusion Officer, ανέφερε:

«Καθώς προχωράμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων, είμαι ενθουσιασμένη που θα συμβάλλω σε μία θετική αλλαγή και επίδραση μέσα από μία δυναμική συμμαχία που προσπαθεί να θέσει ένα νέο πρότυπο για τη διαφορετικότητα και την ένταξη της στον κλάδο μας».

ΝΝ Group: Νέος Recruitment Specialist ο Αλέξανδρος Παπαιωάννης

Καθήκοντα Recruitment Specialist στην NN Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Αλέξανδρος Παπαιωάννης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Recruitment Officer στην Eurobank.

Ο Α. Παπαιωάννης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master από το University of Reading και το Queen Mary University of London, ενώ στην εργασιακή του εμπειρία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως Talent Acquisition Specialist στην Webhelp.

ΣΔΑΔΕ: Γονιμότητα, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, σημαντικά ζητήματα για τις γυναίκες εργαζόμενες

Mία διαφορετική -από τις συνήθεις- διαδικτυακή εκδήλωση για τα μέλη του διοργάνωσε, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, ο ΣΔΑΔΕ, με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας. Η εν λόγω εκδήλωση, είχε θέμα «Γυναίκα από το Α έως το Ω», ενώ ομιλήτριες ήταν η Τζίνα Τιριακίδου, Vivian Lab Founder, η Ολγα Σκουτέλη, Vivian Lab Founding Team και η Joy Κουμεντάκου, Creative Mentor/Expert. Εκ μέρους του ΣΔΑΔΕ, τις συμμετέχουσες καλωσόρισαν ο Σταμάτης Σταματίου, Πρόεδρος και η Μαρία Κολοκυθά, Αντιπρόεδρος, η οποία συντόνισε και τις παρουσιάσεις.

Ειδικότερα, οι δυο ομιλήτριες της Vivian Lab παρουσίασαν σημαντικά ευρήματα από διεθνείς έρευνες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην επαγγελματική πορεία τους. Όπως τονίστηκε, καθώς «το προφίλ μίας γυναίκας αλλάζει κάθε 10 χρόνια» σε όρους υγείας, οι οργανισμοί οφείλουν να (ανα)προσαρμόσουν τα Healthcare benefits που προσφέρουν, ενώ η γονιμότητα, οι χρόνιες παθήσεις, η εγκυμοσύνη, η επιστροφή στην εργασία και η εμμηνόπαυση αποτελούν τους πυλώνες που οι εταιρείες καλούνται να εστιάσουν.

Σε Αμερική και Αγγλία, μάλιστα, τα βήματα προόδου είναι ιδιαίτερα εμφανή. Επιπλέον, στην συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για την ενσωμάτωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, με τη συμβολή των ανδρών να είναι κρίσιμη. Με βάση όλα αυτά, οι ομιλήτριες εξήγησαν την ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία του Vivian Lab, ως μίας «digital κλινική για την γυναικεία υγεία».  Από την πλευρά της, η Joy Κουμεντάκου μίλησε για την αξία της εσωτερικής χαράς και ανέλυσε, μέσα από τα προσωπικά βιώματά της, γιατί είναι διαφορετική από τη χαρά.

Η ίδια προέτρεψε τις συμμετέχουσες να εξετάσουν τα συναισθήματά τους και να ρωτήσουν τον εαυτό τους «Πώς νιώθουν σήμερα», αντί για «Πώς είσαι;». Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να αναζητήσει τη χαρά μέσα από τη διαφοροποίηση των ρόλων της και των διαφόρων εκδοχών που καλείται να υποστηρίξει. Τέλος, αναδείχτηκε η σημασία της χαράς ως δείκτης ψυχικής ανθεκτικότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΣΔΑΔΕ κλήρωσε δύο δώρα.

Υπουργείο Εργασίας: Υποχρεωτική η πληρωμή των τριετιών

«Το να πληρώνεται κάποιος την τριετία του δεν είναι προαιρετικό, είναι υποχρεωτικό. Δεν είναι αν ο εργοδότης θέλει ή δεν θέλει, είναι καλός ή δεν είναι καλός, είναι ελαστικός ή δεν είναι ελαστικός. Πρέπει να πληρώνει τον εργαζόμενο την τριετία του, το 10% της αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2023.

Η αύξηση αυτή δεδομένου του παγώματος από το 2012 μέχρι το 2023 είναι υποχρεωτική». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Αναφερόμενη δε στους ελέγχους για την εφαρμογή των τριετιών, η Υπουργός ανέφερε ότι ο ΣΕΠΕ πέρσι έκανε 60.000 ελέγχους, ενώ στόχος του Υπουργείου είναι μέσα από την χρήση της ψηφιακής κάρτας, τους προγραμματισμένους ελέγχους αλλά και από τις καταγγελίες του ίδιου του εργαζόμενου να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Βάσει των ελέγχων που πλέον κάνουμε με τα ψηφιακά εργαλεία και με την ψηφιακή κάρτα, 4.000 εργαζόμενοι σε 212 επιχειρήσεις, οι οποίοι φοβόντουσαν να καταγγείλουν τον εργοδότη τους γιατί δεν τους έχει δηλώσει ολικώς την εργασία τους, έχουν πλέον πληρωθεί» κατέληξε.

Τέλος αναφερόμενη στο επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες τόνισε ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος του μήνα, ώστε αυτές να μπορούν να λαμβάνουν για 9 μήνες τον κατώτατο μισθό.

Νομοθεσία: Τροπολογία επιτάχυνσης των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Στην επιτάχυνση υλοποίησης των κοινωφελών προγραμμάτων υπέρ των ωφελούμενων προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ με αντικείμενο την απασχόληση ανέργων είτε απευθείας σε Δήμους και Περιφέρειες είτε σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από αυτούς, είτε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από υπουργεία.

«Με την προτεινόμενη τροποποίηση» είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, «επεκτείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης των προγραμμάτων και από πόρους του κατά περίπτωση αρμόδιου ή συναρμόδιου Υπουργείου. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία και βελτιώνεται η εύρυθμη και άμεση υλοποίηση των κοινωφελών προγραμμάτων».

Ο ισχύον νόμος προβλέπει ότι για την υλοποίηση των προγραμμάτων, η ΔΥΠΑ μπορεί να επιχορηγείται από πόρους του εθνικού και του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δηλαδή ακόμα κι αν ένα πρόγραμμα σχεδιάζεται για φορέα εποπτευόμενο άλλου υπουργείου, η χρηματοδότησή του προέρχονται από πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η περιοριστική αυτή διάταξη που βρίσκεται σε ισχύ προκαλεί καθυστερήσεις και εμποδίζει την εύρυθμη υλοποίηση των προγραμμάτων σε βάρος τελικά των δυνάμει ωφελούμενων.

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την επαγγελματική κατάρτιση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Από σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. και μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 23:59 μ.μ., θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στη νέα διαδικτυακή δράση επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες. Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια τα οποία στη συνέχεια θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ μέσω μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα κληθεί στη συνέχεια κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενο τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με την επεξεργασία των ερωτηματολογίων.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν 100 άνεργοι ηλικίας άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.

KPMG: Ψηφιοποίηση και ESG oι προτεραιότητες των CEOs της Βιομηχανίας

Η ψηφιοποίηση και το ESG είναι οι δύο βασικότερες, παράλληλες, μετασχηματιστικές διαδικασίες στις οποίες επικεντρώνονται οι CEOs των βιομηχανικών κατασκευών, σύμφωνα με την τελευταία διεθνή έρευνα της KPMG, με τίτλο “Global Industrial Manufacturing CEO Outlook”.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 175 CEOs των βιομηχανικών κατασκευών παγκοσμίως, και έδειξε παράλληλα ότι η εμπιστοσύνη στην οικονομία έχει αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, υπάρχουν ελπιδοφόρα σημάδια ανακούφισης στις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού, με το κόστος εισροής και μεταφοράς να σταθεροποιείται σταδιακά.

Τα επιτόκια φαίνεται να φτάνουν σε ένα επίπεδο σταθερότητας και αναμένεται ευρέως να σημειώσουν πτώση το 2024. Σημαντικό είναι εξάλλου ότι το 69% των ερωτηθέντων διευθυντών προσδιορίζει την επένδυση στη δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη ως την πρώτη επενδυτική προτεραιότητα της εταιρείας τους, «αποτυπώνοντας μια στρατηγική δέσμευση για την αξιοποίηση της δύναμης των προηγμένων τεχνολογιών», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την έρευνα της ΚPMG, οι επιμέρους παράγοντες του ESG «καταλαμβάνουν μια εξέχουσα θέση στην ημερήσια διάταξη των CEO, με πολλούς οργανισμούς να αναγνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο τους στην προσέλκυση και διατήρηση κορυφαίων ταλέντων. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει μια ευρύτερη ευαισθητοποίηση εντός της βιομηχανίας όσον αφορά τη σημασία των βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνων πρακτικών».

Υπ. Τουρισμού: Ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και Τουρισμός – Εργασία και Επιχειρηματικότητα»

«Η ισότητα των φύλων είναι καθοριστική παράμετρος της βιωσιμότητας των κοινωνιών και των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ανοίγοντας τις εργασίες της ειδικής ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέμα «Γυναίκες και Τουρισμός – Εργασία και Επιχειρηματικότητα». Η υπουργός επεσήμανε ότι «ένα βιώσιμο μέλλον, μία πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, καθίσταται εφικτή μόνο εάν ενεργοποιηθεί ισότιμα ο μισός και πλέον πληθυσμός του πλανήτη».

Ακόμα ανέφερε ότι, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου σε διάφορους τομείς, όπως στην πολιτική εκπροσώπηση, στην απασχόληση και στις ευκαιρίες για εκπαίδευση, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή στην επαγγελματική ζωή. Επίσης πρόσθεσε ότι ο τουρισμός χρειάζεται περισσότερες γυναίκες, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης των επιχειρήσεων, και βεβαίως, σε όλο το φάσμα του τουριστικού επιχειρείν, τονίζοντας ότι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, εξαρτάται σαφώς και από την συμμετοχή των γυναικών. Αποστέλλοντας μήνυμα προς τις γυναίκες που ασχολούνται ή που θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό,  η υπουργός Τουρισμού τις προέτρεψε να μη διστάσουν να κυνηγήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους, να τολμήσουν και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. «Οι σύγχρονες γυναίκες», επεσήμανε η Υπουργός, «είναι δυνατές, είναι πολυτάλαντες και η διάχυση των χαρακτηριστικών αυτών και των δεξιοτήτων τους στην κοινωνία και την οικονομία,  αποτελεί σαφώς προστιθέμενη αξία για την πρόοδο της ανθρωπότητας».

4 μέτρα για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης στον Τουρισμό
Στην ημερίδα συμμετείχαν η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η Διευθύντρια Υπηρεσιών ΕΟΤ Εσωτερικού και Εξωτερικού Άντζελα Βαρελά, η Γενική Διευθύντρια του NJV Athens Plaza Βάνα Λαζαράκου, η ιδρύτρια του Naxian Experiences Μαρία Πολυκρέτη, η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon Κατερίνα Σαντίκου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Phāea Resorts Αγάπη Σμπώκου. Η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη στάθηκε στα στοχευμένα μέτρα, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην τουριστική αγορά, όπως αυτά προκύπτουν από τη συμμετοχή του Υπουργείου στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, και ειδικότερα στη συγκέντρωση βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμηση της ανισότητας των φύλων την εργασία, στη δημιουργία μηχανισμών για την καταγγελία και τη διαχείριση περιστατικών βίας και παρενόχλησης στην εργασία, στην κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας για την πρόληψη και την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας, στην αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών στην τουριστική εκπαίδευση, τα οποία θα διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις γυναίκες στον χώρο του τουρισμού.

Στην παρέμβασή της η Διευθύντρια Υπηρεσιών ΕΟΤ Εσωτερικού και Εξωτερικού Άν. Βαρελά τόνισε πως ανέκαθεν οι γυναίκες υπερτερούσαν στον τομέα του Τουρισμού και πως ειδικά σήμερα, είναι βέβαιο πως η ποσόστωση κλίνει υπέρ των γυναικών στον ΕΟΤ. Η Γενική Διευθύντρια του NJV Athens Plaza Β. Λαζαράκου επεσήμανε πως με την κατάλληλη παιδεία εναποτίθεται στις νεότερες γενιές να εξαλείψουν τις ανισότητες, και τις διακρίσεις. Με τη σειρά της η ιδρύτρια του Naxian Experiences Μ. Πολυκρέτη υπογράμμισε πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει πως ο αγώνας για την ισότητα συνεχίζεται, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon Κ. Σαντίκου μίλησε για τον δύσκολο ρόλο της μητρότητας στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως είναι  επιτακτική ανάγκη να στηριχτούν οι γυναίκες, δεδομένου ότι η εποχικότητα και οι συνθήκες που επικρατούν στα νησιά, δυσκολεύουν τις γυναίκες να γίνουν μητέρες. Τέλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Phāea Resortsμ Αγ. Σμπώκου μίλησε για τους μακροχρονίους και επίπονους αγώνες «ώστε οι σημερινές γυναίκες να νιώθουν ότι δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτά που μπορούν να πετύχουν».

Έρευνα: Οι καλύτερες χώρες της Ευρώπης για την καριέρα των γυναικών

Τις καλύτερες χώρες τις Ευρώπης  για την εξέλιξη της καριέρας των γυναικών αναδεικνύει νέα έρευνα της Claims.co.uk, η οποία εξέτασε δεδομένα για το μισθολογικό χάσμα από το World Economic Forum (WEF), βαθμολογώντας 46 χώρες με άριστα το 100, ως προς το εισόδημα των γυναικών, την παρουσία γυναικών στο κοινοβούλιο, τις ευκαιρίες για εξέλιξη καριέρας κ.ά.. Βάσει των αποτελεσμάτων, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισλανδία, με σκορ 86,49, καθώς το ετήσιο εισόδημα των γυναικών είναι περίπου€40,500 – διπλάσιο σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 47,6% του κοινοβουλίου. Δεύτερη στη λίστα κατετάγη η Φιλανδία, με σκορ 81,72 και τις γυναίκες να αποτελούν το 45,5% του κοινοβουλίου, ενώ έχουν ετήσιο εισόδημα περίπου €36,500.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Νορβηγία (68,97) με ετήσιο εισόδημα για τις γυναίκες τα €49,500, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Σουηδία (65,16) και στην πέμπτη θέση η Αλβανία (62,93), παρά το μικρό ετήσιο εισόδημα των

€10,100. Η θέση της Αλβανίας δικαιολογείται από το υψηλό ποσοστό των γυναικών στο εργατικό δυναμικό (43,1%), στις απόφοιτες STEM (46,7%) και στις υπουργικές θέσεις (43,8%). Επισημαίνεται ότι τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ελβετία (62,57), Λιθουανία (60,6), Ιρλανδία (58,17), Δανία (55,49) και Βέλγιο (54,78), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 41η θέση (22,03) και η Κύπρος στην 37η θέση (26,94).

Optima bank: Δώρισε βιβλίο στις γυναίκες εργαζόμενες

Μία έκπληξη περίμενε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες της Optima bank την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, κάθε γυναίκα εργαζόμενη της εταιρείας βρήκε στο γραφείο της ένα αντίτυπο από το βιβλίο «30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ» της Στέλλας Κάσδαγλη.

Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε ως στόχο να συστήσει σημαντικές γυναίκες της ιστορίας, ως πηγή έμπνευσης και παρακίνησης στις σύγχρονες γυναίκες-εργαζόμενες να τολμήσουν περισσότερα.