Συνεργασία της Hatzi Filax Group με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η Hatzi Filax Group, Training, HR Consulting, Academy, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την  ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, ανέλαβε μαζί με το τμήμα HR της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ την διοργάνωση της δράσης “IASIS Friday’s Together” που διεξήχθη την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Η δράση “IASIS Friday’s Together” πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στα γραφεία της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, και έχει ως στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας και συνεργασίας των μελών της ομάδας και την εργασιακή ικανοποίηση τους.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα των Κεντρικών Γραφείων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Οι ομάδες των τμημάτων παρουσίασαν τις δράσεις τους, γευμάτισαν και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες Team-building που συντόνισε η Σοφία Σκευοφύλακα CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group, μαζί με την Αναστασία Χρυσαφίνη και την ομάδα του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Interamerican: Ολοκληρώθηκε το «Mentoring for Women in Leadership 2023»

Tην ολοκλήρωση του προγράμματος «Mentoring for Women in Leadership 2023» ανακοίνωσε η Interamerican, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Women On Top, σχεδιάστηκαν πρωτοβουλίες ενίσχυσης γυναικών στις θέσεις εργασίας τους. Συγκεκριμένα, δεκαπέντε γυναίκες, εργαζόμενες του Ομίλου, με την υποστήριξη του δικτύου μεντόρων του Women on Top, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να έρθουν αντιμέτωπες με τις καθημερινές προκλήσεις της επαγγελματικής τους ζωής. «Το Women Mentorship είναι κάτι περισσότερο από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών της εταιρείας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα από το πρόγραμμα, οι mentees έρχονται σε επαφή με μέντορες από διαφορετικούς χώρους και οργανισμούς, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και να αναπτύξουν επιπλέον τεχνογνωσία. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε περισσότερες εργαζόμενες να βιώσουν αυτή την καταπληκτική εμπειρία» δήλωσε σχετικά η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Interamerican.

«Women in Coffee»: Δράση για την ισότητα και τη συμπερίληψη των γυναικών

Ο Caffè Vergnano στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παρουσίασε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC), εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία του με το Fairytale Athens, επιχείρηση που πρεσβεύει τις αξίες της πρωτοβουλίας αυτής και προωθεί τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα. To Women in Coffee αποτελεί ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος του coffee brand και απόγονος των ιδρυτών της εταιρείας.

«Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να φέρει στο προσκήνιο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών και να διαδώσει το μήνυμα της ισότητας και της συμπερίληψης μέσα από κάθε φλυτζάνι καφέ, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση των γυναικών στην κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, κάθε φλυτζάνι καφέ του Women In Coffee blend καθώς και κάθε αγορά των branded αντικειμένων – κούπες, moka pot κτλ. – της πρωτοβουλίας από τα καταστήματα Fairytale σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλάνδρι συνεισφέρουν στα έσοδα του προγράμματος.

Με στόχο την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος της γυναικείας ενδυνάμωσης και συμπερίληψης που πρεσβεύει το πρόγραμμα Women In Coffee, ένα μοναδικό, βιωματικό event διοργανώθηκε στο Fairytale στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας ως πρεσβευτές προσωπικότητες από διαφορετικούς κλάδους που κάνουν καθημερινά πράξη τις αξίες αυτές. Το Women in Coffee ξεκίνησε το 2018 ως απάντηση στο χάσμα που υπήρχε στην εκπαίδευση, την αναγνώριση και τις ευκαιρίες των γυναικών στις καλλιέργειες καφέ, παρά την πλειοψηφία τους ως ιδιοκτήτριες και ανθρώπινο δυναμικό.

Amazon Web Services: Ολοκληρώθηκε το “Cloud Practitioner Essentials AWS”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος “Cloud Practitioner Essentials AWS”, στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Amazon Web Services (AWS) για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και αφορούσε στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση και την υποστήριξη για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις για την πιστοποίηση και τη σταδιοδρομία στον τομέα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Συνολικά συμμετείχαν 891 άνεργοι, εκ των οποίων 811 (91%) έλαβαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, ενώ στη συγκεντρωτική αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στα σχετικά ερωτηματολόγια αναδείχτηκαν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, το 92% δήλωσε ότι η εκπαίδευση εκπλήρωσε τους βασικούς εκπαιδευτικούς στόχους που τέθηκαν, το 91% ότι το πρόγραμμα πρόσφερε νέους τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης επαγγελματικών καταστάσεων, το 76% δήλωσε ότι η κατάρτιση θα φανεί χρήσιμη στο επάγγελμα που ασκούν και το 70% ότι θα συνιστούσαν σε τρίτους τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

EY: Ελλιπή τα σχέδια εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στην GenAI

Το 77% των ανώτατων στελεχών στην Ευρώπη προετοιμάζεται για τον σημαντικό αντίκτυπο που θα έχει η GenAI στο ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρησιακές λειτουργίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Αυτό δείχνει η έρευνα European Financial Services AI Survey της EY, βάσει της οποίας το 68% αναμένει ότι έως και το ένα τέταρτο των ρόλων στους οργανισμούς του θα απαιτήσει εκπαίδευση στην ΑΙ ή αναβάθμιση των απαραίτητων δεξιοτήτων, τους επόμενους 6 έως 12 μήνες.

Παράλληλα, το 17% εκτιμά ότι αυτή η ανάγκη εκπαίδευσης θα μπορούσε να αφορά μέχρι και το μισό ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού του. Εντούτοις, το 35% εξήγησε ότι, επί του παρόντος, δεν έχει σχέδια για την εκπαίδευση των ανθρώπων του στην GenAI, ενώ ένα επιπλέον 42% ανέφερε ότι τα αντίστοιχα σχέδιά του βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια και μόλις το 12% δήλωσε ότι διαθέτει προγράμματα εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την έρευνα, το 60% επισήμανε ότι ο οργανισμός του έχει επενδύσει ενεργά τους τελευταίους 12 μήνες στην GenAI, με το 75% των στελεχών να σχεδιάζει την αύξηση των συγκεκριμένων δαπανών κατά τους επόμενους 6 έως 12 μήνες.

Επιπλέον, το 60% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένει ότι οι νέες τεχνολογίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους ρόλους και τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν όσοι εντάσσονται τώρα στο εργατικό δυναμικό. Έτσι, το 35% των στελεχών σκοπεύει να ενσωματώσει την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης στα προγράμματα απασχόλησης αποφοίτων και το 25% σχεδιάζει μία ευρύτερη αναδιάρθρωση των ρόλων και των ευθυνών σε όλες τις entry-level θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, οι τομείς εξειδίκευσης στους οποίους εστιάζουν οι οργανισμοί κατά την αναζήτηση ειδικευμένου προσωπικού, είναι η επιστήμη δεδομένων και η καινοτομία (η κορυφαία επιλογή για το 45% των στελεχών), η πληροφορική (24%) και η διαχείριση λειτουργιών (14%).

Περιορισμένη εμπειρία και κατανόηση του ανθρώπινου δυναμικού
Όταν ρωτήθηκαν για τις σημαντικότερες ανησυχίες τους σχετικά με την ενσωμάτωση της GenAI, τα ανώτατα στελέχη επισήμαναν, κατά κύριο λόγο, την περιορισμένη εμπειρία και κατανόηση του ανθρώπινου δυναμικού γύρω από τις εφαρμογές της GenAI και τον αντίκτυπό τους (36%), την αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις των σημερινών και των υπό εξέταση ρυθμιστικών και κανονιστικών πλαισίων (29%), καθώς και τα ηθικά ζητήματα που συνδέονται με την GenAI (7%). Επίσης, οι ανησυχίες σχετικά με τις ηθικές παραμέτρους της GenAI επικεντρώνονται στην ιδιωτικότητα (32%), τη διαφάνεια και την ευκολία ερμηνείας (23%) και την πιθανότητα διακριτικής μεταχείρισης, μεροληψίας και έλλειψης ακεραιότητας (23%). Ως εκ τούτου, το 18% ισχυρίζεται ότι έχει θεσπίσει ένα πλαίσιο ηθικής χρήσης της ΑΙ και το 30% δήλωσε ότι αυτό βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, ενώ το 45% τόνισε πως δεν έχει αναπτύξει ακόμη ένα πλαίσιο ηθικής χρήσης της AI.

Grant Thornton: Στο 33,5% το ποσοστό γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις παγκοσμίως

Στο 33,5% καταγράφηκε το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα «Women in Business 2024» της Grant Thornton, καταγράφοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην Ε.Ε., το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 35%. Όσον αφορά στους ρόλους που κατέχουν οι γυναίκες παγκοσμίως, το ποσοστό των γυναικών που κατέχουν θέσεις CEO/Γενικής Διευθύντριας κατέγραψε σημαντική πτώση κατά 9 μονάδες, στο 19%, ενώ αντίθετα το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις CFO αυξήθηκε κατά μία μονάδα στο 39%. Παράλληλα, πτώση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σημειώθηκε στα ποσοστά των γυναικών σε θέσεις COO και CIO, στο 23% και το 21% αντίστοιχα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 έως σήμερα, έχει σημειωθεί άνοδος στα ποσοστά των γυναικών σε όλους τους ρόλους, με τις μεγαλύτερες ανόδους να καταγράφονται στις θέσεις HR Director (+35 ποσοστιαίες μονάδες) και Chief Finance Officer (+27 ποσοστιαίες μονάδες).

Η εικόνα στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις καταγράφηκε στο 32%, σημειώνοντας πτώση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το 2024, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση κατέγραψε σημαντική άνοδο στο 19%, έναντι του 11% το 2023. Επιπλέον, το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν έστω και μια γυναίκα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στη χώρα μας ανέρχεται στο 81%, όταν στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 91% και παγκοσμίως στο 93%, ενώ το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται σε θέσεις CEO και Managing Director κατέγραψε άνοδο στο 27% έναντι 14% το 2023.

Επιπρόσθετα, πτώση στο 22%, έναντι του περυσινού 34%, σημειώθηκε στο ποσοστό των γυναικών σε θέσεις CFO, με το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις COO να αυξάνεται στο 22% από το 16% και το ποσοστό γυναικών σε θέσεις CIO να παραμένει αμετάβλητο στο 7%. Τέλος, η έρευνα καταγράφει πως το 79,4% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εφαρμόζει ένα μοντέλο εργασίας μόνο από το γραφείο, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 36,1%, γεγονός που ενδεχομένως να συνδέεται και με την εξέλιξη των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις., ενώ το 52,6% θεωρεί αποτελεσματική τη DEI στρατηγική του και το 67% ανέφερε ότι υπολογίζει την ισότητα σε επίπεδο αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα ως παράγοντα άμεσα συναρτημένο σε σχέση με το DEI.

Υπ. Ναυτιλίας: Εντατική και διαρκής κατάρτιση για το ανθρώπινο δυναμικό της ναυτιλίας

Την ύψιστη προτεραιότητα που έχει για την Ελλάδα το ναυτιλιακό ανθρώπινο δυναμικό και η εκπαίδευσή του τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στην παρέμβασή του στη «Διάσκεψη των Βρυξελλών για την Ευημερία των Ναυτικών» (Brussels Conference on the Wellbeing of Seafarers) που οργάνωσε η Βελγική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δράσεων της Βελγικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η Ελλάδα» υπογράμμισε ο Χρ. Στυλιανίδης, «ως μία από τις ισχυρότερες ναυτιλιακές δυνάμεις στον κόσμο και χώρα με το μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό ναυτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλογικά με τον πληθυσμό της, θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό ως το πολυτιμότερο κεφάλαιο της ναυτιλιακής βιομηχανίας». Ο Υπουργός ανέφερε, παράλληλα, ότι «οι εξελίξεις στη ναυτιλία, όπως η ψηφιοποίηση, οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, η επικοινωνία και οι επιλογές συνδεσιμότητας, θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της ευημερίας των ναυτικών μας και κατά συνέπεια θα καταστήσουν το ναυτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό σε νέες και νέους ταλαντούχους, γυναίκες και άντρες».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «η διά βίου εκπαίδευση όσο και η διαρκής αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με τις συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές και τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας. Οι ικανοί ναυτικοί με ανεπτυγμένες δεξιότητες αποτελούν προαπαιτούμενο για την ασφαλή και τη φιλική στο περιβάλλον λειτουργία των πλοίων. Τόσο οι ναυτιλιακές διοικήσεις όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο της κατάρτισης διαμορφώνεται κατά τρόπο που να παρέχει δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις τεχνικές βελτιώσεις του κλάδου και στους νέους κανόνες και κανονισμούς. Καμία έκπτωση από τα πρότυπα της Διεθνούς Σύμβασης για την Εκπαίδευση των Ναυτικών (STCW) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» κατέληξε.

Projectyou: Λανσάρει τα «Know & Grow Evenings»

H Projectyou λανσάρει την πρωτοβουλία «Know & Grow Evenings», μια σειρά από δωρεάν webinars που σχεδιάστηκαν «για να εμπνεύσουν, να εκπαιδεύσουν και να ενδυναμώσουν τους σύγχρονους επαγγελματίες», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετέχοντες στα «Know & Grow Evenings» θα έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, παρακολουθώντας ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που θα επιλέγεται με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, από βασικές επιχειρηματικές γνώσεις μέχρι τεχνικές δικτύωσης και διαχείρισης επαγγελματικών σχέσεων.

Ο 1ος κύκλος των «Know & Grow Evenings» ξεκινάει την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19:00 – 21:00. Πέρα από τις γνώσεις που θα αποκτηθούν μέσα από τα webinars, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ειδικά διαμορφωμένη Βιβλιοθήκη, με παρουσιάσεις, άρθρα, εργαλεία και ιδέες, που θα μπορούν οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν άμεσα στην πράξη.

ΕΛΣΤΑΤ: Η εικόνα της απασχόλησης στο δ’ τρίμηνο του 2023

Στο 10,5% ανήλθε η ανεργία στο Δ’ τρίμηνο του 2023, έναντι του 10,8% στο προηγούμενο τρίμηνο και 11,9% στο Δ’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 4.183.128, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,7%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αύξηση κατά 1,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ως προς τον αριθμό των ανέργων, ανήλθε σε 488.667, καταγράφοντας μείωση κατά 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 12,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τέλος, αναφορικά με τα «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.360.932, εκ των οποίων τα άτομα κάτω των 75 ετών, ανήλθαν σε 3.126.273. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 3,1% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειώθηκε κατά 0,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.