Lidl: Υποδιευθυντές καταστήματος οι πρώτοι απόφοιτοι του «Lidl Up: Learn & Work»

Σε μία εκδήλωση στην καρδιά της Αθήνας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, η αποφοίτηση των σπουδαστών και σπουδαστριών του προγράμματος Lidl Up: Learn & Work. Οι νέοι και νέες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα απέκτησαν αναγνωρισμένο πτυχίο ως «Στελέχη Λιανικού Εμπορίου» και ανέλαβαν ήδη τον ρόλο των υποδιευθυντών και υποδιευθυντριών στα καταστήματα της Lidl Ελλάς με πρώτο μισθό στα 1.530 ευρώ μικτά.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από τη βράβευση των σπουδαστών και σπουδαστριών του δεύτερου κύκλου, καθώς και την αναγνώριση των αριστευσάντων του πρώτου κύκλου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα σχέδια για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος καινοτομεί προσφέροντας απομακρυσμένη θεωρητική εκπαίδευση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές να συμμετάσχουν και να διαμορφώσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία στη Lidl Ελλάς.

«Στη Lidl Ελλάς όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε με καινοτόμες δράσεις νέους και νέες με θέληση και όρεξη για μάθηση. Μεγάλο μέρος της ομάδας μας είναι η νέα γενιά, στην οποία δίνουμε ευκαιρίες ανεξαρτήτως εργασιακής εμπειρίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οραματιστήκαμε και το Lidl UP: Learn & Work» δήλωσε η Νικολέττα Κολομπούρδα, CHRO & Μέλος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

IOSCO: Πρόεδρος του Diversity Network η Βασιλική Λαζαράκου

Την πρώτη σύσκεψη των μελών του πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, το νεοσυσταθέν δίκτυο του IOSCO (Παγκόσμιος Οργανισμός των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς) για τη διαφορετικότητα (IOSCO Diversity Network).

Το εν λόγω Δίκτυο λειτουργεί ως forum για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για την προώθηση της διαφορετικότητας από τις εποπτικές αρχές – μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού.

Ως πρόεδρος του Δικτύου εκλέχθηκε η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος, η οποία δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η εκλογή μου στη θέση της Προέδρου σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Με προτεραιότητα το θέμα της ισότητας των φύλων, το Δίκτυο θα υποστηρίξει την ευρεία συμμετοχή των μελών του IOSCO στην προώθηση μιας κουλτούρας σεβασμού της διαφορετικότητας εντός των εποπτικών αρχών».

she.codes 2.0 από την Campeόn Gaming

Η Campeόn Gaming, iGaming hub βραβευμένο ως Best Workplace in Tech Hellas 2023, διοργανώνει στις 12 Απριλίου -με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας- ένα workshop για γυναίκες 20-28 ετών, που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν επαγγελματικά τον κλάδο του προγραμματισμού.

Πρόκειται για το she.codes 2.0 Workshop, ολοήμερο workshop, το οποίο απευθύνεται σε νέες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο χώρο του προγραμματισμού και αναζητούν τις ευκαιρίες εκείνες που μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους.

«Μέσα από μια εξατομικευμένη εκπαίδευση 6 ωρών δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης, με σκοπό την ενδυνάμωση των γνώσεων των νέων γυναικών για την ένταξη στον επαγγελματικό κόσμο, ενισχύοντας τη συμπερίληψή τους στον χώρο του προγραμματισμού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας θα ηγηθεί αυτού του workshop, όπου οι ενδιαφερόμενες θα διδαχθούν δεξιότητες σε coding, software & product development, project management, αλλά και στη βελτιστοποίηση του CV τους.

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Jumbo Epsco-ecofin) με αντικείμενο τις κοινωνικές επενδύσεις, την κοινωνική σύγκλιση, τις μεταρρυθμίσεις και την μακροοικονομική σταθεροποίηση. Κατά την παρέμβασή της στο Συμβούλιο, η Υπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα και στις δράσεις κοινωνικής επένδυσης που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας προτεραιότητα στις ενεργητικές πολιτικές ένταξης στην εργασία  γυναικών, ευάλωτων ομάδων και άτομα με αναπηρία.

Η Σ. Ζαχαράκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το δημογραφικό. «Οι κοινωνικές επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ανθεκτικών οικονομιών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» σημείωσε η Σ. Ζαχαράκη παρουσιάζοντας στους συναδέλφους της, τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης γυναικών, ατόμων με αναπηρία, ευάλωτων ομάδων, Ρομά, ηλικιωμένων κ.α.  Ειδικότερα ως προς την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας η Υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό.

Εστιάζοντας στις πρόνοιες και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εναρμόνιση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ειδικότερα γυναικών με παιδιά, ανέφερε ενδεικτικά την κάλυψη όλων των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με πρόγραμμα vouchers ύψους 360 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 24 εκατ. ευρώ και δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε παιδικούς σταθμούς, καθώς και τη δημιουργία 135 κέντρων STEM για δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, με προϋπολογισμό 17,3 εκατομμύρια. Επίσης ενημέρωσε για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με 150 εκατ. ευρώ  και Ρομά με περίπου 3 εκατ. ευρώ  που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και για το νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 2.400 άτομα με αναπηρία και 6.000 ηλικιωμένους.

Η Υπουργός έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού», που στοχεύει να προσφέρει σε άτομα με αναπηρία μια ανεξάρτητη και αυτόνομη ζωή. Όπως είπε, ήδη 532 άτομα με αναπηρία βρήκαν τους προσωπικούς βοηθούς τους, ενώ το πρόγραμμα μετά την πιλοτική εφαρμογή θα επεκταθεί πανελλαδικά. Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιείται εξάλλου και πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης 200 ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Focus Bari: Παραμένουν οι ανισότητες κατά των γυναικών στο περιβάλλον εργασίας

Τα αποτελέσματα της νέας πανελλαδικής έρευνα YouGov Profiles έδωσε στη δημοσιότητα η Focus Bari, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σύμφωνα με αυτήν, οι 2 στους 3 Έλληνες διαπιστώνουν ότι ακόμα οι γυναίκες έχουν άνιση μεταχείριση στα εργασιακά περιβάλλοντα.

Παράλληλα, παρότι οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες για την επαγγελματική τους πορεία, έστω και θεωρητικά, οι 2 στους 3 Έλληνες παραδέχονται ότι οι γυναίκες ηγούνται εξίσου καλά με τους άνδρες. Επιπρόσθετα, οι 3 στους 4 Έλληνες θεωρούν πως οι ευθύνες για το νοικοκυριό/οικογένεια ανήκουν εξίσου στους άνδρες και στις γυναίκες, ενώ πάνω από 1 στους 2 άνδρες πιστεύουν ότι στις μέρες μας είναι πολύ καλό ως μπαμπάδες να είναι οι κύριοι φροντιστές των παιδιών.

Επιπλέον, βάσει της εν λόγω έρευνας, οι γυναίκες αγχώνονται περισσότερο για τη ζωή τους, αναζητούν ασφάλεια και πολύ λιγότερα ρίσκα / προκλήσεις απ’ ότι οι άνδρες, όμως είναι πιο δεκτικές από τους άνδρες στο ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα. Τέλος, ο φεμινισμός στις μέρες μας θεωρείται πολύ περισσότερο ως διεκδίκηση της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, παρά ως αίτημα ευνοϊκής μεταχείρισης των γυναικών.

Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ: Δύο Υποτροφίες για το MSc in Finance του Alba

Στην παροχή δύο υποτροφιών για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Finance του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, προχωρά η Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν την ευκαιρία, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες, οι οποίες καλύπτουν τα δίδακτρα κατά 50%, με βασικό κριτήριο τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις στο πρώτο τους πτυχίο.

Παράλληλα, οι αποδέκτες των υποτροφιών θα έχουν τη δυνατότητα σε μία εξάμηνη άσκηση μαθητείας στην εταιρεία, εφαρμόζοντας σε πραγματικό περιβάλλον τις γνώσεις τους επί των χρηματοοικονομικών αγορών. «Πιστεύουμε ότι η διασφάλισης της πρόσβασης όλων των νέων ανθρώπων σε υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση είναι καταλύτης για την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών, φιλοδοξούμε να έχουμε συντελέσει σαν εταιρεία στη στήριξη της νέας γενιάς ώστε να αναπτυχθεί και να κάνει πράξη τα όνειρα της» δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Μαγκλάρας, Γενικός Διευθυντής και CIO της Triton Asset Management ΑΕΔΑ, ενώ από την πλευρά του, ο Δρ. Χρήστος Κορίτος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στο Alba, ανέφερε: «Η δράση αυτή της Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία και την αποστολή του Alba να εκπαιδεύει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το μελλοντικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι». Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υποτροφία λήγει στις 31 Μαΐου.

Futures Network: Εργαλειοθήκη για την επίτευξη της μισθολογικής ισότητας

Μία εργαλειοθήκη που θα βοηθήσει τις γυναίκες να διαπραγματευτούν καλύτερα τις αμοιβές τους δημιούργησε το Future Network, μία κοινότητα νικητών του Wacl Talent Award.

Ειδικότερα, η εν λόγω εργαλειοθήκη δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους οργανισμούς υποστήριξης της σταδιοδρομίας «Amazing If» και «The Coach House», καθώς, σύμφωνα με τα περισσότερα από 300 μέλη του Futures Network, η πιο συνηθισμένη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν πρόκειται να εξελιχθούν σε ηγετικές θέσεις είναι η διαπραγμάτευση για την ισότητα των αμοιβών.

«Αντιληφθήκαμε ότι το δίκτυο μας διαθέτει τεράστια δύναμη στο να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες να διαπραγματευτούν την αμοιβή τους» δήλωσε η Kathryn Gooding, Head of DE&I στο Futures Network και συμπλήρωσε: «Συγκεντρώνοντας τις προσωπικές μας εμπειρίες, έρευνες και επαγγελματικές συμβουλές σε μια εργαλειοθήκη που διατίθεται δωρεάν, μπορέσαμε να μεταδώσουμε τα διδάγματα σε ακόμη περισσότερες γυναίκες του κλάδου και να προωθήσουμε την αλλαγή από την αρχή».

(Πηγή: Campaign)

Access Fashion: Συμμετέχει στη δράση της ΔΥΠΑ για τις κακοποιημένες γυναίκες

Στη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη» της ΔΥΠΑ συμμετέχει η Access Fashion, προσφέροντας θέσεις εργασίας στις γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη ή ενδοοικογενειακή βία. Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία και να αφήσουν οριστικά πίσω κάθε κακοποιητικό περιβάλλον.

«Προσφέρουμε την αμέριστη στήριξή μας στην ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική συνοχή πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ, η οποία απλώνει δίχτυ προστασίας για κακοποιημένες γυναίκες.

Η επανένταξη αυτών των γυναικών στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό βήμα για να περάσουν οριστικά από ένα κακοποιητικό περιβάλλον σε μία κανονική ζωή, με προοπτικές» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η HR Manager της εταιρείας, Ελένη Χαλκίδου.

Επισημαίνεται ότι η εμβέλεια της δράσης είναι πανελλαδική και καλύπτει γυναίκες, χωρίς προαπαιτούμενο να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ, ενώ εκτός από την Access Fashion, την δράση στηρίζουν 32 ακόμα επιχειρήσεις.

Coffee Berry: Παρούσα σε Ημέρες Καριέρας, με μότο «Να είσαι απλώς ο εαυτός σου!»

Στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώθηκαν από τη ΔΥΠΑ, στις 26 και 27 Ιανουαρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, αλλά και στην Ημέρα Καριέρας για τη Διαφορετικότητα, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 15 Φεβρουαρίου, με την υποστήριξη της International Rescue Committee, και των εταίρων ΚΕΑΝ και Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity, συμμετείχε η Coffee Berry.

Και οι δύο εκδηλώσεις στάθηκαν ως αρωγοί στην εν γένει προσπάθεια της εταιρείας να προάγει από τη μία πλευρά την κουλτούρα και τη θετική της στάση στην έννοια του DEI, και από την άλλη τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει στην αγορά εργασίας, με μότο της «Να είσαι απλώς ο εαυτός σου!».

Επισημαίνεται ότι στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργηθεί ένα πιο γόνιμο περιβάλλον στην αγορά εργασίας, που θα περιλαμβάνει ευκαιρίες εξέλιξης για όλους, που θα δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να ξαναμπούν στον εργασιακό στίβο και να κυνηγήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον, που δεν κοιτά ούτε το φύλο, ούτε τη θρησκεία, ούτε τη καταγωγή, ούτε και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

CollegeLink: 60 εταιρείες και 2.000+ νέοι στα Talent Days 2024

Με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 νέων και 60 εταιρειών, που διέθεταν 200+ νέες θέσεις εργασίας, ολοκληρώθηκαν τα Talent Days 2024 της CollegeLink, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με 250+ εκπροσώπους εταιρειών, να παρακολουθήσουν δεκάδες ομιλίες, workshops και panels από έμπειρους επαγγελματίες, γεμίζοντάς τους γνώσεις, έμπνευση και κίνητρο.

Η ομάδα της CollegeLink, μαζί με 80+ εθελοντές, ήταν εκεί για να διασφαλίσει ότι θα δημιουργηθεί μία αξέχαστη και επωφελής εμπειρία για τους επισκέπτες, τους ομιλητές και τις εταιρείες που συμμετείχαν.